مدارس، کلینیکهای پزشکی و مراکز توزیع غذا در نوار غزه به خاطر اعتصاب یک روزه ۱۳ هزار کارمند سازمان ملل تعطیل شده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، اعتصاب بیش از ۱۳ هزار کارمند سازمان ملل در نوار غزه در اعتراض به تضمیم آمریکا برای قطع کمک مالی به فلسطینی ها، موجب شد تا مدارس، کلینیکهای درمانی و مراکز توزیع مواد غذایی در نوار غزه امروز دوشنبه تعطیل شود.
کارمندان فلسطینی سازمان ملل از تصمیم آمریکا برای قطع کمکهای مالی سالیانه به آژانس "آنروا" خشمگین هستند. آنروا اداره ۲۷۸ مدرسه در نوار غزه را در اختیار دارد که حدود ۳۰۰ هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل میکنند.
آژانس آنروا عمدتا با کمکهای مالی داوطلبانه اعضای سازمان ملل تامین مالی میشود و آمریکا بزرگترین کمک کننده به این نهاد بین المللی است. واشنگتن اواسط ژانویه اعلام کرد که ۶۵ میلیون دلار از کمکهای مالی به این آژانس را قطع خواهد کرد یعنی بیش از نیمی از رقمی که قرار بود امسال در اختیار آنروا قرار دهد. آمریکا خواستار اصلاحات نامشخصی در این آژانس شده است.
این تصمیم آمریکا بعد از آن اتخاذ شد که تشکیلات خودگردان فلسطین تماسهای خود با واشنگتن را در پی تصمیم ترامپ در بهرسمیت شناختن قدس به عنوان سفارت اسرائیل قطع کرد.
شرکت کنندگان در اعتصاب امروز بر این باورند که قطع کمکهای مالی آمریکا موجب بدتر شدن اوضاع در نوار غزه خواهد شد. اعتصاب کنندگان به سوی دفتر سازمان ملل در نوار غزه تظاهرات کردند. آنها پرچمهای فلسطین را در دست داشتند.
ابو حسنه سخنگوی آنروا تاکید کرده است که این آژانس پول کافی برای فعالیت در سه ماه آینده را دارد.
بیش از دو میلیون نفر از ساکنان نوار غزه به کمکها و حمایتهای آنروا و سایر آژانسهای بین المللی وابسته هستند. نرخ بیکاری در نوار غزه به بیش از ۴۶ درصد رسیده است.
فلسطینیها به شدت تصمیم دونالد ترامپ برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را محکوم کرده و بر این باورند که آمریکا دیگر نمیتواند جایگاه یک کشور بیطرف را در مذاکرات سازش داشته باشد.
دونالد ترامپ پیش از این تهدید کرده بود که به خاطر عدم تمایل فلسطینیها به مذاکره سازش با اسرائیل، کمکهای مالی به فلسطین را قطع خواهد کرد.