به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران صبح امروز در نشست استانداران سراسر کشور که با محوریت برنامه های دولت در بخش های تولید و اشتغال برگزار شد، با تقدیر از حضور با عظمت مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، گفت: حضور پر شور مردم در سراسر کشور، نشان داد که مردم ما مصمم به ادامه راه و مسیری که حدود ۴۰ سال پیش شروع کرده اند، هستند. البته به این معنا نیست که مردم نقص و مشکلی نمی بینند؛ بلکه مشکلات باید حل شود اما مسیری که برای استقلال و جلوگیری از دخالت دیگران در امور کشور انتخاب کردند، همان است.
روحانی ادامه داد: اگر امروز هم از ملت ما سوال کنند که می خواهید استقلال داشته باشید یا دیگران تصمیم بگیرند، باز هم ۹۸.۲ درصد خواهند گفت که استقلال می خواهیم.
وی با بیان اینکه مردم ما به دنبال آزادی و رهایی از اختناق و استبداد بودند، اظهار داشت: ممکن است در شیوه ها و در نحوه اجرای برنامه ها نظرات مختلفی وجود داشته باشد، اما مردم می خواهند به فرهنگ دینی و فرهنگ ملی کشورشان توهین نشود.
رئیس جمهور تاکید کرد: هیچکس نمی خواهد فساد در این جامعه وجود داشته باشد و انقلاب ما برای این بود که استقلال، حاکمیت ملی، فرهنگ اسلامی و فرهنگ ملی حاکم شود.
روحانی، گفت: معتقدم مسیر انقلاب قابل بازگشت نیست و ملت ما همان آرمان های ابتدای انقلاب را دارد و آن را ادامه خواهد داد.
وی با اشاره به دلایل پیروزی انقلاب اسلامی، وحدت و انسجام را اصلی ترین علت پیروزی نهضت امام(ره) برشمرد و خاطرنشان کرد: آنچه باعث پیروزی انقلاب شد، این بود که همه مردم و اقشار مختلف احساس و آرمان مشترک پیدا کردند و به صحنه آمدند؛ تا زمانی که این انسجام ملی وجود دارد، انقلاب خواهد بود و هیچ قدرت خارجی و یا گروهکی تا ملت منسجم وجود دارد کاری نخواهد توانست انجام دهد.
روحانی ادامه داد: وظایف سخت و سنگینی را در برابر ملت و انقلاب بر عهده داریم، وقتی پذیرفتیم که مسئولیت کشور را بر اساس قانون اساسی بر عهده بگیریم، معنای آن این است که بار سنگینی بر دوشمان گذاشته شده و باید آن را به مقصد برسانیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه برای پذیرفتن مسئولیت ما به امید ۱۰۰ درصدی در امور نیاز داریم، گفت: اگر کسی امید کافی ندارد، نباید در مسئولیت بماند چراکه ما کاملا به آینده امیدوار هستیم و می توانیم کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهیم. اگر آینده ایران روشن نبود و اگر نظام آن مستحکم نبود، هرگز دنیا در برابر ترامپ که در پی از بین بردن برجام بود، نمی ایستاد و او با یک رژیم غاصب و چند کشور کوچک در منطقه تنها نمی ماند.
وی تاکید کرد: ریسک اعتباری ما کاهش پیدا کرده است و از ریسک ۷ در اول دولت یازدهم به ۶ رسید و امسال نیز ۵ شد که نشان دهنده اعتماد دنیا به این نظام و کشور است.
روحانی ادامه داد: تمام روابطی که با همسایگان و مقامات جهان داریم، نشانگر اعتماد کامل دنیا به نظام و انقلاب و مردم ماست.
رئیس جمهور با بیان اینکه دستگاه های تبلیغاتی ما از دنیا عقب هستند، اظهار داشت: دنیا متوجه است که ما در حال پیشرفت هستیم اما دستگاه های تبلیغاتی خودمان همواره در حال افشاندن بذر یاس هستند.
روحانی گفت: اگر رشد اقتصادی ما بیشتر از متوسط جهان نبود، آن وقت یک عده اقلیت که مایوس هستند، درست می گویند اما اگر از متوسط جهان بالاتر بودیم، نشان می دهد که مسیر ما صحیح بوده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه وقتی دولت توانسته در طول مدت بیش از ۴ سال به طور مداوم تورم را کاهش دهد، به معنی قدرت دولت و آرامش جامعه است، تصریح کرد: ما همان طور مصمم هستیم که این مسیر را ادامه دهیم. هدف ما تورم تک رقمی، رشد اقتصادی بالای ۵ درصد و کاهش نرخ بیکاری است که باید این اهداف را ادامه دهیم.
وی با اشاره به مدیریت وزارت کشور و شورای امنیت کشور در اغتشاشات اخیر کشور در دی ماه گفت: کار بزرگی انجام شد؛ چون من در این کار بارها در حوادث بحرانی کشور مسئولیت داشتم، کاملا لمس می کنم. اینکه یک زمانی بحرانی در کشور ایجاد می شود و ۸ ماه ادامه پیدا می کند و یک وقت دیگر هم هست که ۵ یا ۶ روزه تمام می شود. همه در این مسیر کمک کردند.
روحانی ادامه داد: ما از روز اول به پلیس دستور دادیم بدون اسلحه وارد خیابان شود. من این را به رئیس جمهور فرانسه که گفتم؛ بسیار متعجب شد و گفت که چرا این مسئله اعلام نمی شود. پلیس بدون سلاح وارد خیابان شد و آرامش را برقرار کرد.
وی گفت: بی نظمی همه را آزار می دهد. مردم ناآرامی را نمی پسندند. اگر به موضوعی اعتراض داریم، قانون راه مشخص کرده است. این راه باید انتخاب شود.
روحانی ادامه داد: قانون اساسی ما ظرفیت های بسیار زیادی دارد؛ قانون اساسی حتی اگر سال ها اصلاح نشود، آنقدر ظرفیت دارد که نه تنها می تواند کشور را اداره کند بلکه می تواند رضایت عامه را هم جلب کند؛ به شرطی که همه قانون اساسی اجرا شود.
رئیس جمهور با اشاره به فصل سوم قانون اساسی گفت: فصل سوم قانون اساسی که مربوط به حقوق ملت است باید اجرا شود. قانون اساسی، ظرفیت های زیادی دارد که باید از آن استفاده شود.
روحانی تاکید کرد: باید بار مسئولیت را روی دوش خود احساس کنیم؛ البته رئیس جمهور وظایف خاصی نسبت به قانون اساسی دارد که فرد دیگری این مسئولیت سنگین را ندارد.
روحانی با بیان اینکه رئیس جمهور مسئول اصلی اجرای قانون اساسی در کشور است، اظهار داشت: البته در این راه همه استانداران، وزرا، ارکان نظام و روسای قوا باید رئیس جمهور را یاری کنند.
رئیس جمهور با اشاره به حوادث طبیعی رخداده در چند ماه اخیر گفت: کشور ما مانند بسیاری از کشورها این حوادث مترقبه را دارد. یعنی در کشور ما هم مانند دیگر کشورها سیل، زلزله و طوفان رخ می دهد. شاید برخی اوقات نعمت خدا در بارش نزولات آسمانی مانند برف بیشتر رخ دهد که این مسئله در اروپا هم می تواند موجب مشکلاتی برای آنها شود اما اینطور نیست که اگر یک خیابان یا اتوبانی بسته شد به معنی ناکارآمدی نظام است.
وی با بیان اینکه نمی گویم همه کارهایی که ما انجام داده ایم بی نقص بوده است اما در مجموع حوادث مخصوصاً در زلزله کرمانشاه و کرمان کارهای بسیار خوبی انجام شد، تصریح کرد: البته این به معنای آن نیست که توقع مردم ما به همان اندازه است. جایی که زلزله می آید و مردم دچار مشکلات روحی می شوند و یا عزیزی را از دست می دهند، خانه آنها ویران شده و اثاثشان زیر آوار است باید او را درک کنیم و بدانیم که او در چه حالی است و از لحاظ روحی و روانی تلاش کنیم تا حال او بهتر شود.
روحانی با اشاره به خدمات ارائه شده از سوی دستگاه ها و سازمان های مختلف در ارائه خدمت به زلزله زدگان دو استان کرمان و کرمانشاه اظهارداشت: به نظر من اقدامات و خدمات بسیار خوبی به زلزله زدگان در امدادرسانی، اسکان موقت و شروع اسکان دائم ارائه شده است که جا دارد از همه تقدیر و تشکر کرد و اگر کمبود و ضعفی وجود دارد درصدد برطرف کردن آن برآئیم.
رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: باید تا سال آینده قبل از اینکه به زمستان برسیم همه کارها و اقدامات در کرمان و کرمانشاه به پایان رسیده باشد. دولت هر کاری در این زمینه لازم باشد انجام می دهد. دولت در زمینه تامین کانکس هر دستگاهی که اعلام آمادگی کرد، از ارتش و سپاه گرفته تا دیگر دستگاه ها پول آن را پرداخت کرد. حتی برای اینکه زودتر کانکس ها به دست زلزله زدگان برسد، پول را چرب تر هم دادیم.
وی با بیان اینکه در سال آینده چند مسئله مهم پیش رو داریم، گفت: سال آینده چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی است. از همه استانداران خواهش می کنم تمام تلاش خود را به کار بگیرند و بگذاریم سال آینده سال نشاط، امید و شادمانی مردم ایران باشد. سختگیری ها را کنار بگذاریم. اولاً در زندگی خصوصی مردم دخالت نکنیم و آنچه امام گفته است اجرا کنیم. ممکن است کسی در خانه اش غیبت کند. آیا ما به عنوان دولت باید مامور بگذاریم و شنود کنیم که او چه گفته و گناه کبیره انجام داده است. یا اینکه کسی جایی دروغی گفته باشد، آیا باید او را احضار و بازخواست کنیم؟
روحانی با بیان اینکه اساس اسلام بر مبنای زندان تعزیر و دادگاه نیست، تصریح کرد: اساس دین اسلام فرهنگ، تبلیغ و تشیع است. پیامبر دلش می خواست همه را هدایت کند و نمی خواست یک نفر هم در ذلالت و نادانی باشد اما خدا می گوید که نمی شود، تو تبلیغ کن و دین خود را معرفی کن اما اینکه یک نفر هدایت می شود و یک نفر نه بر عهده خداست. دلها را خدا باید هدایت کند.
رئیس جمهور ادامه داد: ما نباید برای مردم دینی تعریف کنیم. دین ما سهله و سمحه است. اگر دیدیم در دین مشکلی و هرجی وجود دارد، آن با اسلام فاصله دارد. اسلام دین هرجی نیست. دین مشقت نیست. خداوند اصلاً جعل نکرده هرج را و حکم از سوی خدا جعل نشده است. دین ما دین سمحه و سهله و هدایت است.
وی با تأکید بر اینکه سال آینده باید سال شادمانی مردم به مناسبت چهلمین سال انقلاب اسلامی باشد، تصریح کرد: باید همه دشمنان که می خواهند ما سال آینده جشن انقلاب نگیریم را ناامید کنیم. به حول و قوه الهی ملت ما در سال آینده شاهد بزرگترین جشن انقلاب خواهند بود. البته دشمنان ما می خواهند ملت ما شاهد نیم قرن انقلاب اسلامی در ۱۱ سال بعد هم نباشند. انشاالله ملت ما جشن نیم قرن انقلاب را هم باشکوه خواهند گرفت. راه آزادی، استقلال اسلامیت و عزت ما ادامه پیدا می کند و ملت ما از این اهداف و آرمان ها فاصله نمی گیرد.
روحانی یکی از مسائل مهم سال آینده را اشتغال دانست و گفت: در ایام تبلیغات انتخاباتی به هر استان و شهری که رفتم، یکی از خواسته ها مهم مردم مسئله اشتغال بود. مخصوصاً جوان ها که در کشور ۱۲ میلیون تحصیلکرده دانشگاهی داریم. هر ساله تعداد زیادی از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند که باید برای آنها کار ایجاد کنیم تا بتوانند به زندگی امیدوار شوند.
رئیس جمهور گفت: باید با یک حرکت جدی برای اشتغال در سال آینده تلاش کنیم. به ویژه در حوزه اشتغال روستایی تمامی منابع تخصیص یافته برای اشتغال روستایی تا پایان تابستان سال بعد تمام شود.
رئیس جمهور اعلام کرد: بعنوان آموزش حین کار از امروز تا پایان سال ۹۷ هر صنف و هر بنگاهی فردی را مشغول کار کند، از پرداخت حق بیمه تا پایان سال ۹۷ معاف است و بیمه حوادث را نیز دولت بر عهده خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه مشکل ما قوانین و مقرراتی است که دست و پاگیر شده و باید راه را برای مردم باز کرد، گفت: وزارت کار باید مهارت آموزی برای کسانی که تحصیل کرده اند را در دستور کار خود قرار دهد.در کنار این موضوع باید مشوق هایی مانند پرداخت حق بیمه توسط دولت را نیز داشته باشیم تا اشتغال پایدار ایجاد شود.
رئیس جمهور برچیده شدن واسطه ها و دلال ها در زمینه های مختلف صنعت و اقتصاد را ضروری برشمرد و گفت: فضای مجازی می تواند باغدار را به مغازه دار و میادین متوسط سطح شهر متصل کند. بخشی از گرانی که توسط مردم مطرح می شود توسط واسطه ایجاد می شود.
روحانی با تاکید بر اهمیت فضای مجازی در ایجاد اشتغال، گفت: سرعت اینترنت یکی از ضرورت های اشتغال و اقتصاد ما است. فناوری اطلاعات دنیا را متحول کرده است، بعنوان مثال در مسئله حمل و نقل درون شهری و به تدریج برون شهری تحول خوبی توسط فضای مجازی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه در بخش فناوری اطلاعات، سرعت اینترنت پایه اصلی برای آینده کشور است، اظهار داشت: این فضا برای رشد علم و رشد کشور ضروری است اما باید برای تصفیه و پالایش این فضا نیز تلاش کنیم.
رئیس جمهور خطاب به استاندارن سراسر کشور، گفت: تمام مسئولین اجرایی در سراسر کشور باید توجه کنند که فضای مجازی و فناوری اطلاعات یکی از مسائل مهم است و یکی از برنامه های دولت تقویت زیرساخت های این موضوع است.
روحانی ادامه داد: دولت یازدهم ۲۰ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت های فناوری اطلاعات در کشور هزینه کرده است و نسل سوم و چهارم موبایل که به دنبال آن هستیم برای توسعه مشاغل موبایل محور است.
وی با بیان اینکه در بخش گردشگری و صنایع دستی آخرین گزارش حاکی از آن است که در سال ۹۶ تا کنون ۵۶ هزار شغل در صنایع دستی به وجود آمده است، گفت: برای توسعه گردشگری داخلی هتل های ارزان قیمت نیاز داریم. زمین ها باید به مردم واگذار شود، زیرا زمین های دولتی بسیار زیادی در شهرها داریم که باید واگذار شوند و بانک ها نیز وارد شوند.
روحانی گفت: دولت می تواند تمام زمین هایش را به طور رایگان به وزارت مسکن واگذار کند. یک دستگاهی از ۲۰ سال پیش یا حتی از قبل از انقلاب، برای ساخت یک چیزی، در یک شهری ده ها قطعه زمین دارد. در تمام استان ها زمین هایی که به خصوص در کنار بافت فرسوده هستند، باید پس گرفته شود.
وی با اشاره به بافت های فرسوده گفت: اگر زمین را مجانی در اختیار قرار دهید و جای آن خانه سالم با ارزش بیشتر ساخته شود، هم ثروت بیشتر می شود و هم با امنیت و با بهداشت زندگی خواهد کرد. یک توسعه گر هم با پول خودش روی این زمین دو برابر مورد نیاز ساخت و ساز می کند؛ نصف آن را به کسانی که نیاز دارند می دهد و نصف دیگر را به فروش می رساند تا خرج و هزینه اش تامین شود.
روحانی گفت: ما تضمین می کنیم که از طریق ارائه وام ارزان قیمت به خانه اولی ها، در زمان سریع آن ۵۰ درصد را به فروش برسد.
وی تصریح کرد: به دستگاه های مسئول گفته ایم که برای حداقل ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برنامه ریزی کنند؛ البته این باید در سال های دیگر بیشتر شود.
رئیس جمهور گفت: وقتی این ساختمان ساخته شد، بافت فرسوده از میان می رود؛ در این صورت، فضای جدیدی برای ما به وجود می آید. همه دستگاه ها وظیفه دارند بخشی از بودجه خود را صرف بافت های فرسوده کنند. این حرکت بزرگی است که اگر به درستی حرکت کنیم، می توانیم ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار شغل در این زمینه ایجاد کنیم. بسیار راحت می شود شغل ایجاد کرد و چهره شهر را تغییر داد. بیشتر بافت های فرسوده ای که داریم، ارزش تاریخی ندارند؛ البته باید ارزش منطقه را بالا ببریم.
رئیس جمهور گفت: در دولت یازدهم ۴۰۰ مانع برای رونق و اشتغال را از سر راه برداشتیم. می دانم که این ۴۰۰ مورد در برابر هزاران مانعی که وجود دارد، هیچ نیست. اگر به نقطه ای رسیدیم که سرمایه گذار در خارج از کشور بدون مراجعه به کشور از طریق دولت الکترونیکی همه کارهایش را انجام داد و سرمایه گذاری کرد، آن وقت می توانیم بگوییم داریم سرمایه گذاری می کنیم.
وی تصریح کرد: ما در ایران جاذبه های زیادی از جمله نیروی تحصیل کرده، انرژی، موقعیت جغرافیایی و امنیت داریم اما باید مقررات دست و پاگیر را هم برداریم. همه دستگاه ها باید در این زمینه قدم بردارند.
روحانی با اشاره به محیط زیست تاکید کرد: محیط زیست ما باید متحول شود. باید در سال آینده تحول بزرگ ایجاد کنیم. اگر ۱۲ هزار هکتار در خوزستان مالچ پاشی کردیم باید در سال آینده این رقم بالا برود و اعلام کنیم تا مردم امیدوار شوند و بدانند که ظرف ۴ سال آینده از این معضل خلاص می شوند.
وی ادامه داد: مدت ها ما معطل بودیم که نوع مالچ باید چگونه باشد. محاسبه کردیم دیدیم که این مالچ پاشی خوب است اما دوام ندارد. برخی مالچ پاشی ها برای قبل از انقلاب است و هنوز هم هست.
رئیس جمهور اضافه کرد: جاهایی که گرد و غبار برمی خیزد شاید مالچ پاشی کفاف نکند و باید نهال کاری و بوته کاری شود. وزارت کشاورزی در خوزستان کار بزرگی انجام داد و باید ادامه پیدا کند.
روحانی با اشاره به آلودگی هوا در شهرهای بزرگ به خصوص در فصل سرما اظهار داشت: در این زمینه ما باید آلوده کننده ها را کم و به تدریج از میان برداریم. یکی از برنامه های ما در مساله تحرک و نوسازی در ناوگان حمل و نقل است. آقای شریعتمداری یک روز به من گفت که کامیون های بین شهری ۷۰ ساله وجود دارد؛ کامیونی که برای هفتاد سال پیش است، از همه جایش دود بیرون می زند؛ این کامیون عمر خود را کرده و باید به تدریج از رده خارج شود.
رئیس با اشاره روند نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در گذشته گفت: روندی که برای نوسازی داشتیم هیچ گاه به آن نمی رسیدیم. یعنی یک تعداد کامیون از رده خارج می کردیم و یک تعداد کامیون جدید وارد می کردیم و پس از مدتی دوباره جدیدها فرسوده می شد، یعنی همیشه عقب بودیم. ما باید یک حرکت سریع طی ۳ یا ۴ سال اخیر انجام دهیم تا همه ناوگان های فرسوده سنگین و نیمه سنگین درون شهری و بیرون شهری نوسازی شود.
روحانی ادامه داد: دولت تعهد کرده که اگر شما کامیون و اتوبوس و ماشین فرسوده خود را تحویل دهید ما با نصف قیمت روز کامیون تحویل می دهیم.
وی افزود: اگر صنعت خودرو سازی ما توان داشته باشد در سال ۷۰ هزار کامیون سنگین و نیمه سنگین تحلیل دهد، دولت تمام منابع ارزی مورد نیاز آنها را تامین می کند و محصولات تولیدی با نصف قیمت به مالک کامیون فرسوده داده می شود. من از وزارت صنعت می خواهم تمام توان خود را بگذارد تا این کار انجام شود که کار مهمی در مسئله محیط زیست است.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید مهارت آموزی را در مدارس و دانشگاه ها بالا برد، تصریح کرد: آقای ربیعی با دانشگاه ها و مدارس کاری کنند که هر کسی درسش تمام شد یک کاربلد باشد تا تحولی در اشتغال ایجاد شود.
وی با بیان اینکه وزارت خانه ها باید به استانداران تفویض اختیار کنند تا کار ها سریع تر انجام شود، اظهار داشت: سال آینده که سال نشاط است جوانان باید احساس کنند که شرایط برای اشتغال و مدیریت آنها ایجاد شده است، باید جوانان را با سرعت به رده مدیریت بیاوریم و من به وزرا دستور داده ام که حداقل دو جوان را به رده بالای مدیریت منصوب کنند.
روحانی تصریح کرد: همه ما باید جوانان را جذب و مسئولیت های مدیریتی بدهیم، البته زنان هم با توجه به قابلیت های که دارند باید در مدیریت ها به کار گرفته شوند.
وی ادامه داد : مذاهب و قومیت ها باید بیشتر در رده های مختلف مدیریتی به کار گرفته شوند ، تمام ایرانی های باید احساس کنند مسئولان با نظر واحد به آنها نگاه می کنند، همانطور که پیام اکرم (ص) نگاه و محبتش را عادلانه تقسیم می کردند. همه باید احساس کنند که نگاه وزیر و استاندار به همه یکسان است. اگر کسی وارد اتاق کار ما شود و به خاطر ثروت ، لباس، رفاقت و نسبت فامیلش با ما رفتار دیگری داشته باشیم نه اینکه با فقیر به سردی با او برخورد کرد. باید همه مردم را یکسان دید، وحدت با شعار درست نمی شود بلکه با عدالت و رفتار مشابه ایجاد می شود.
رئیس جمهور در پایان تاکید کرد: اگر کسی به انسانی اهانت کند به خدا اهانت کرده است و اقدام او اعلان جنگ به خداست.
جامعه را فلج میکند؛
که داردپیش می رود.
اما تقابل سطح ایدئولوژیکی با امام جامعه؛
همچون خوارج در زمان حضرت امیر(ع) حتماً به عبور از امام جامعه میانجامد؛
چنینی اختلافی، ساختار حکومت را فلج میسازد.
یک توسعهی سیاسی مطلوب؛
توسعهای است که اختلاف استراتژیک و ایدئولوژیک امام جامعه با مدیران در کمترین حد خود باشد.
چرابردانسته های غلط اصرار می ورزند؟
چرابرجاهلیت مدرن اصرارمی ورزند؟
چرا اینقدر شهوت قدرت؟