فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: برخی تشکلهای دانشجویی تصمیم گرفتند تا تعدادی از کارگران و دانشجویان را در فضای دانشگاهی دعوت کند و مطالبات آنان شنیده شود؛ اما توسط استانداری و مسئولین دانشگاه جلوی این کار گرفته شد.
فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص معضل بیکاری در استان مرکزی گفت: مشکل بیکاری در استان مرکزی نسبت به سایر استانها شدیدتر است و بسیاری از جوانان این استان پس از فراغت از تحصیل شغلی برای امرار معاش ندارند.
این دانشجوی معترض ادامه داد: بیکاری در استان مرکزی نمود بیشتری دارد، زیرا به دلیل وجود کارخانههای متعدد و ورشکستگی این کارخانجات و تعدیل نیرو به آمار بیکاران جامعه اضافه میشود.
دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به عدم مدیریت و ضعف تسهیلات برای کارآفرینان این استان افزود: فردی را سراغ دارم که با ۱۰ سال سابقه مدیریت اکنون در سطح شهر اراک از طریق مسافرکشی رزق خود را تامین میکند.
وی اظهار داشت: ناکارآمدی برخی مسئولان یکی از دلایل عمده بیکاری در استان مرکزی بوده و کارخانجاتی مانند آلمینیوم سازی و واگن سازی زمانی که به بخش خصوصی واگذار شد؛ بخش خصوصی نتوانست از ظرفیتهای موجود استفاده کرده و به تعدیل نیرو دست زد.
فعال دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه اگر به کارخانجات این استان رسیدگی شود و تسهیلاتی برای بازتوانی آنان ایجاد گردد ۱۰ هزار کارگر بصورت بالقوه برای اشتغال آمادگی دارند، گفت: کارخانجاتی مانند هیپکو، آذرآب، ماشین سازی و... که بیشترین تعداد تعدیل نیرو را داشته اند کارگران آن جهت در وضعیت معیشتی مناسبی به سر نمیبرند.
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه اجازه دخالت دانشجویان به این موضوعات داده نمیشود اظهار داشت: چندین بار تاکنون توسط برخی تشکلهای دانشجویی تصمیم گرفته شد تا از تعدادی از کارگران و دانشجویان در فضای دانشگاهی دعوت شود و مطالبات کارگران و دانشجویان شنیده شود، اما توسط استانداری و مسئولین دانشگاه جلوی این کار گرفته شد.
دانشجوی معترض دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: دلیل بیکاری کارگران کارخانجات اراک و همچنین عدم وجود شغل برای دانشجویان این استان ناکارآمدی دولت است و دولت نمیتواند آنگونه که باید به کارخانجات سهیلات لازم ارائه دهد تا از ورشکستگی آنان جلوگیری کند.
وی ادامه داد: واردات بی رویه ضربه سنگینی است که به کارخانجات داخلی وارد میشود و کارخانجات نمیتوانند آنطور به بازار فروش دست پیدا کنند.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه اگر گاهی مسئولی بیاید و درد را بشنود تا حدودی تسکین دهنده است، اظهار داشت: تاکنون این اتفاق نیفتاده و استان مرکزی با دارا بودن کارخانجات متعدد، اما از معضل بیکاری رنج میبرد.
دانشجویی علوم پزشکی اراک در پایان تصریح کرد: جوانان این استان با دارا بودن تخصصهای دانشگاهی در حوزههای مختلف مجبورند به دست فروشی و مشاغل کاذب روی بیاورند که این موضوع رو به افزایش است و با فارغ التحصیلی دانشجویان به تعداد بیکاران تحصیل کرده استان مرکزی افزوده میشود.