یکی از مقامهای ارشد سازمان ملل که به میانمار سفر کرده، گفت که این کشور آماده بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیایی نیست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری رویترز، اورسولا مولر، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه پس از سفری شش روزه به میانمار گفت: از آنچه که دیدم و از مردم شنیدم، آنها به سرویسهای بهداشتی دسترسی ندارند، نگرانیهایی درباره امنیت و حمایت آنها وجود دارد، بیخانمانی همچنان خطری برای مسلمانان روهینگیایی محسوب میشود. شرایط برای بازگشت آنها از بنگلادش مهیا نیست.
میانمار به پاکسازی قومیتی مسلمانان روهینگیایی و آوارگی ۷۰۰ هزار تن از آنها متهم شده است.
این مقام مسئول سازمان ملل ادامه داد: دولت میانمار قول داده است تا تمامی امکانات و شرایط را برای بازگشت این افراد تحت توافق امضا شده ماه نوامبر ۲۰۱۷ با دولت بنگلادش فراهم آورد.
یکی از مقامهای دولت میانمار ماه گذشته میلادی گفته بود: دولت میانمار چند صد تن از آوارگان روهینگیایی را برای بازگشت احتمالی آنها مورد تایید قرار داده است. این گروه، نخستین آوارگانی خواهند بود که باز میگردند.
به معاون امور بشردوستانه دبیرکل سازمان ملل دسترسی بیسابقهای برای ورود به میانمار داده شد و به وی اجازه دادند تا در مناطقی در استان راخین واقع در غرب میانمار وارد شود و با وزرای دفاع و امور مرزی و همچنین آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار و سایر رهبران مدنی دیدار کند.
وی در مصاحبهای با خبرگزاری رویترز گفت: من از مقامهای میانمار خواستم تا به خشونت موجود پایان داده و بازگشت آوارگان روهینگیایی از کمپ "کاکس بازار" در بنگلادش به صورت داوطلبانه صورت گیرد.
این مقام ارشد سازمان ملل همچنین گفت: من وارد مناطقی شدم که روستاها در آنجا به آتش کشیده شده و با بولدوزر با خاک یکسان شده بودند. آمادگی دولت میانمار را برای بازگشت آوارگان میانمار ندیدم.
میانمار میگوید که نیروهایش در کمپینی مشروع علیه تروریستها در غرب این کشور فعالیت کردهاند.
مقامهای بنگلادشی نیز پیشتر تردید خود را نسبت به تمایل دولت میانمار در بازگرداندن آوارگان روهینگیایی ابراز کردهاند.