کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: آمریکا سیاستهای خود را به اتحادیه اروپا و بویژه سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه دیکته میکند و صحبتهای اخیر مکرون ...
حسن عابدینی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص پیام ویدئویی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر اینکه اروپا حق ندارد مماشات با آمریکا در موضوع برجام را از جیب ایران انجام دهد، گفت: با استناد به بند ۲۲۳۱ قطعنامه شورای امنیت ،برجام از لحاظ حقوقی توافق نامهای بین المللی است و به یک قرارداد بین المللی تبدیل شده است لذا نمیتوان مجددا آن را مورد مذاکره قرار داد.
وی با تاکید بر اینکه در صورت مذاکره مجدد در مورد برجام تمام قراردادهای بین المللی لغو خواهد شد و میتوان ادعا کرد تمامی آنها نیاز به مذاکره دارند گفت: جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است توان دفاعی ایران قابل چانه زنی نیست و در این چارچوب حق کشورها برای دفاع از امنیت خود مبتنی بر حقوق بین الملل محسوب میشود.
عابدینی ادامه داد: لذا کسی نمیتواند ایران را به کوتاه آمدن از این حق بین المللی وادار کند. در خصوص نفوذ منطقهای نیز سیاست ایران از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون کاملا روشن بوده است که براساس دعوت و خواست دولتهای دیگر از جمله عراق و سوریه، ایران حاضر به همکاری با آنها بر ضد گروههای تکفیری - تروریستی شده است و این اقدامات هیچ کدام خارج از عرف بین الملل محسوب نمیشود.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه آمریکاییها سال هاست که از قوه قهریه خود استفاده میکنند، گفت: آنها تلاش میکنند تا با بهره گیری از فشارهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و حتی دیپلماتیک ایران را وادار به عدول از حقوق خود کنند.
وی افزود: کشورهای اصلی عضو اتحادیه اروپا یعنی فرانسه، انگلیس و آلمان نیز تلاش میکنند برای راضی نگاه داشتن ایالات متحده به پایبندی به برجام از جیب ایران خرج کنند و به جای فشار بر آمریکاییها برای عدم تحقق اقدامات غیرقانونی در زمینه برجام این فشار را به ایران وارد میکنند تا جمهوری اسلامی در قبال آمریکاییها کوتاه بیاید.
عابدینی با بیان اینکه انگلیس و فرانسه در اتحادیه اروپا حکم اسب تراوای آمریکاییها را دارند، گفت: اما جمهوری اسلامی به هیچ وجه خواهان کوتاه آمدن حقوق خود در زمینه دفاعی و منطقهای نیست، اما اروپاییها برای خوش خدمتی به آمریکا تلاش میکنند ایران را وادار به پاپس کشیدن از حقوق حقه خود کنند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید کرد: این موضوع مسئلهای است که هیچ یک از مسئولان نظام حاضر به پذیرش آن نخواهند بود و این در حالی است که همین اتحادیه اروپا در سالهای ۸۲ تا ۸۴ زمانی که با ایران مشغول مذاکره بودند اعلام کردند به دلیل غیبت آمریکا در روند مذاکرات هر توافقی که انجام دهیم به نتیجه نخواهد رسید لذا خواهان پیوستن آمریکا به مذاکرات شدند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی علی رغم اینکه آمریکا به عنوان ستون اصلی مذاکرات تلقی میشد، اما عملا امروز شاهد پیروی کشورهای اروپایی از سیاستهای آمریکا هستیم.
عابدینی تصریح کرد: این در شرایطی است که آمریکا سیاستهای خود را به اتحادیه اروپا و به ویژه سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه دیکته میکند و صحبتهای اخیر مکرون و مرکل نشان میدهد در قبال سیاستهای توسعه طلبانه آمریکا کوتاه آمدند و خواهان تسری این پاپس کشیدن به ایران هستند.