رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صدمه عدم وفاق در کشور از صدمه تحریمهای آمریکا بیشتر است، گفت: باید روی وفاق و موضوعات اصلی تمرکز کرد تا مشکلات حل شود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی عصر امروز (سه شنبه ۲۲ خرداد) در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: مرحوم حبیب الله عسگر اولادی از بانیان حزب موتلفه اسلامی از افراد منحصر به فرد بودند که از فهم سیاسی عمیقی برخوردار بودند و نادرهای در عصر انقلاب به شمار میآمدند، چرا که علاوه بر اخلاص، شخصیتی شجاع و وارسته و موثر بودند که حرف هایشان به دل مینشست و مانند شهیدان مطهری و بهشتی جای ایشان نیز خالی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مرحوم حبیب الله عسگر اولادی نقش سازنده و مکتبی خوبی داشتند و در کل حزب موتلفه اسلامی عملکرد خوبی داشت چرا که شهدای این حزب بااخلاص بوده و به مرجعیت و روحانیت اعتقاد ریشه داری داشتند.
وی ادامه داد: چالشهایی در حوزه اقتصادی وجود دارد که البته از تاریخ طولانی برخوردار است و معمولاً دولتها نیز با پدیدههای اقتصادی که نیاز به جراحی دارد، سعی میکنند روبرو نشوند. به طور مثال مشکلات مربوط به صندوقهای بازنشستگی از گذشته وجود داشته است. البته دیوان محاسبات به تخلفات رسیدگی کرده و حکم نیز داده است؛ اما باید توجه داشت درخصوص وضعیت صندوقهای بازنشستگی در قانون بودجه این امکان ایجاد شده که دولت مشکلات را حل کند.
رئیس قوه مقننه در این رابطه بیان کرد: دولت ظرفیت حل مشکل صندوقهای بازنشستگی را دارد؛ اما هنوز حرکت جدی برای تحقق آن صورت نگرفته و اگر مسائل صندوقهای بازنشستگی حل نشود، در آینده مشکلاتی ایجاد میشود، زیرا حجم قابل توجهی از بودجه صرف امور جاری کشور میشود.
وی گفت: از حدود ۵ سال گذشته به دولت اجازه داده شد که طرحها را به بخش خصوصی واگذار کند و در بودجه سال ۹۷ به صورت استانی و به تفکیک، طرحهای قابل واگذاری ذکر شده و چنانچه کسی در این خصوص سرمایه گذاری کند، از بانک میتواند تسهیلات یارانهای دریافت کند.
دکتر لاریجانی درخصوص سیاستهای اصل ۴۴ گفت: اجرای سیاستهای اصل ۴۴ به درستی انجام نگرفته و اینکه به طور مثال به جای بدهی به یک دستگاه، نیروگاه واگذار شود، قابل قبول نیست! البته در دولت فعلی موارد باقی مانده مربوط به واگذاریها بهتر انجام شد، اما در کل پایه کار اصولی اجرا نشده است و باید یک بار دیگر اصل ۴۴ اجرا شود.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور افزود: از نظر کلان اقتصاد با توجه به بالا بودن بودجه جاری و بزرگ بودن بدنه دولت، منابع صرف این امور میشود. هزینه بودجههای جاری زمانی با درآمد حاصل از واگذاری شرکتها انجام میشد و بعدها نیز اتکا به درآمد حاصل از اوراق مشارکت شده که این صحیح نیست. نکته دیگر اینکه برخی همچنان اصرار به دولتی بودن سیستم دارند نیز مناسب اقتصاد کشور نیست.
وی با بیان اینکه در کوچک سازی دولت، عملکرد موفقی نداشته ایم، گفت: کشور در حال حاضر در معرض مصاف جدیدی است که این مصاف نسبتاً جدی بوده و باید موقعیت شناسی عمیق داشت. با خروج آمریکا و عناد برخی کشورها، چالشهای جدیدی برای ایران خلق کرده اند.
لاریجانی بیان کرد: به طور مثال همین وضعیت ارزی ناشی از برخی کمبودها و کاهش سطح همکاری بانکها بوده است. البته اروپاییها از نظر سیاسی میگویند، خلأهای ایجاد شده را پر میکنند؛ اما در این رابطه دو نظر وجود دارد؛ برخی میگویند نباید به اروپاییها اعتنا کرد و برخی میگویند در پیشگاه مردم باید بگوییم این راهها را رفته ایم و بنده نیز فکر میکنم این حرف درست است که باید راه را میرفتیم که هنوز هم در حال مذاکره هستیم.
رئیس قوه مقننه کشور تصریح کرد: مسئله وفاق در داخل کشور بسیار مهم است و باید خطری را که با آن روبرو هستیم، کوچک نگیریم، چرا که گاهی کوچک گرفتن یک موضوع باعث غفلت در داخل میشود و من فکر میکنم صدمه عدم وفاق از صدمه تحریمهای آمریکا بیشتر است، بنابراین باید روی وفاق و موضوعات اصلی تمرکز کنیم تا انشالله با استفاده از ظرفیت استعدادهای خوب از شرایط پیش رو عبور کنیم.
وی اظهار داشت: همچنان میبینم دوستانی که هر کدام به وجهی به انقلاب متصل هستند و تردیدی در علاقه آنها به انقلاب وجود ندارد؛ اما به دلیل نداشتن تحلیل مشترک از شرایط و خرد بینی در برخی مسائل، مصاف پیش رو را کوچک میبینند و به نزاعهای جزئی میپردازند که این موضوع برای کشور آسیب در پی دارد و حتی اختلاف نظرهای تصنعی آسیب زا است.
لاریجانی گفت: نیروهای طرفدار انقلاب اسلامی اگر به یک تحلیل متحد نرسند و برخی حواشی را کاهش ندهند، کار دشوار خواهد بود. البته وجود اختلاف نظر طبیعی است؛ اما باید برای نیل به اهداف بزرگ اختلاف نظرها کنار گذاشته شود و انجام این مهم هنر بزرگی است، بنابراین به دوستان موتلفه توصیه میکنم، تلاش کنند تا جریانهای مختلف با وفاق بیشتر کار کرده و نگذارند برخی ناشیانه در عرصه سیاست بتازند.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید سرمایه گذاری در کشور تسهیل شود، البته در این راستا قوانینی برای بهبود فضای کسب و کار تصویب شده که باید به درستی اجرا شود.
گفتنی است محمدنبی حبیبی دبیر کل حزب موتلفه اسلامی و همچنین اسدالله عسگراولادی گزارشی از عملکرد حزب موتلفه اسلامی و وضعیت کشور به رئیس مجلس شورای اسلامی ارائه کردند.