به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو،عسگری آزاد رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت در مراسم افتتاح اولین دوره آموزشی تسهیل گری الگوی اقتصادی آسمان گفت:در ابتدا از کمیته تخقیق و توسعه و آقای دکتر نوروزی که پایه گذار این حرکت بودند و سایر اعضایی که برای اجرای این برنامه تلاش کردند بویژه گروه تدبیر تشکر میکنم.با توجه به اینکه این کار در کشور جدید است، در مقدمه توضیحی درباره موضوع تسهیل گری بیان میکنم.
وی با اشاره به اینکه تمام جوامع و کشورها علاقه مند به پیشرفت و توسعه هستند و هیچ مسئولی نمی گوید هدف من توسعه سیاسی و ساختارها و غیره نیست، خاطر نشان کرد:در این بخش همه بدنبال تعالی و توسعه هستند اما همیشه این سئوال مطرح است که چرا برخی کشورها به رشد و تعالی می رسند اما برخی کشورها خیر. و این باعث سئوالی در مورد علت آن در طی قرون است.
عسکری در ادامه گفت:دو نظریه در پاسخ به این سئوال مطرح می شود، اول اینکه برای رسیدن به رشد و توسعه باید دولتهای مقتدر داشته باشیم و مردم را تحت امر خود بکنیم و بتوانیم با استفاده از مردم به عنوان ابزار و کارمند به توسعه بپردازیم. اینها همان بلوک شرق هستند مثل شوروی و چین کمونیست.در مقابل عده ای می گویند این مردم هستند که باید کار را به دست بگیرند که اینها هم بلوک غرب شدند
رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت افزود:گروه اول همواره به گروه دوم اعتراض داشتند که بخش خصوصی در توسعه می تواند باعث رشد فقر در بخش زیادی از مردم بشود. باعث شکاف طبقاتی و افزایش سرمایه داری در جامعه شود.به گروه اول هم اعتراض شد که شما وقتی مالکیت مردم را حذف میکنید انگیزه را از مردم میگیرید. چرا که بواسطه انحصار انگیزه رشد از بین می رود. البته هر دو اعتراض هم درست است.گروه اول در ادامه راه شکست خورد و تمام دنباله روان آن از ادامه راه بازماندند.در مقابل مباحث دولت رفاه و نظام تامین اجتماعی مطرح شد تا با اخذ مالیات از ثروتمندان به امور فقرا بپردازند. اما باز این مطرح شد که اگر فقرا با پول اغنیا زندگی را ادامه دهند وارد چرخه تولید نخواهند شد و این نیز باعث بروز مشکلات دیگری می شود و در اینجا موضوع تسهیل گری مطرح شد.
عسکری با اشاره به اینکه تسهیل گری به این می پردازد که چرا خانواده روستایی که دارای استعداد و پشتکار خوبی است چرا باید از چرخه تولید جا بماند؟ این دور ماندن روستائیان از چرخه تولید کشور باعث مهاجرت به شهرها و از بین رفتن جامعه روستایی می شود، خاطر نشان کرد: این مطلبی است که قبل ازآنکه کشورهای غربی به دنبال آن بروند امام خمینی و رهبر معظم انقلاب بر ان تاکید کرده بودند. در ایران به ازای هشتاد میلیون نفر ، سی میلیون نفر در حال کار است و این عدد در مقایسه با کشوری مثل چین عدد بسیار پایینی استو باید بدانیم که این کار و تلاش است که کشور را به توسعه می رساند و نه معجزه!
وی با اشاره به اینکه پس از انقلاب امکانات گسترده ای به روستاها برده شد اما چون بخاطر اینکه در کنار امکانات چرخه تولیدی در روستا بوجود نیامد و آنها توانمند نشدند شاهد بودیم که جمعیتی در روستاها باقی نماند،خاطر نشان کرد:تمامی این موارد مارا سوق می دهد به سمت تسهیل گری. و ما به همین دلیل افراد تسهیل گر از خود روستاها انتخاب شدند تا با شناخت کافی. از منظقه کار را به خوبی پیش ببرند.اولین قدم این اقدام اگاه کردن جمیعت روستایی به ظرفیت و توانمندی آنها ست. تسهیل گر تلاش می کنیم مشکلات فرهنگی و دشمنی های بی مورد قومی قبیله ای بین روستاها را از بین ببرد تا زمینه سازی توسعه به خوبی فراهم شود.
رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت افزود:تسهیل گر باید احساس درونی آن این باشد که ما می توانیم. می توانیم با همشهری و هم روستایی و هم ولایتی مشکلات خود را حل بکنیم. تسهیل گر باید این دید که همیشه منتظر بخشدار و فرماندار و دیگر مسئولان را از بین ببرد و انگیزه های فردی را افزایش بخشد.بنیاد برکت در این فرایند خود تسهیل گر بالادستی تسهیل گران روستایی است و تلاش می کند حمایت و پشتیبانی تسهیل گران را در زمینه های مختلف مثل بازاریابی و برند سازی محصولات را داشته باشد. همچنین در طرح آفتاب مدل های کسب و کاری را در اختیار تسهیل گران روستایی قرار دهد.
عسکری خاطر نشان کرد:این مدل توسعه روستایی یکی از موفقیتهایی است که بشدت برای نظام جمهوری اسلامی بسیار سودمند است و اگر سی یا چهل سال پیش این طرح اجرا می شد امروز ثمرات بسیار زیادی در این زمینه مشاهده می کردیم.ز شما تسهیلگران می خواهم به این کار با همین چشم و همین نیت بنگرید و سایر نیات را اگر دارید کنار بگذارید.بدانید یک اتاق فکر قوی پشت سر اینکار است و بنیاد برکت با تمام توان خود پشتیبان این تسهیل گری و فعالتیهای شماست.
وی در پیان تصریح کرد:کاری که شما تسهیل گران انجام می دهید در مرز علمی روز دنیاست، فلذا وزارت کار و سازمان برنامه و.بودجه باید کار را از شما بیاموزد.جمله آخر اینکه قبل از آغاز کار و قبل از هرنیتی فقط با توکل خدا و نیت الهی کار را انجام دهید.