سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در خصوص اظهارات مشاور رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه ایران قصد دخالت در انتخابات آمریکا را دارد، گفت: کافر همه را به کیش خود پندارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، بهرام قاسمی، سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن تبریک روز عکاس و هفته دولت ابراز امیدواری کرد دولت در این مدت بتواند اقدامات خود را به منصه ظهور بگذارد کمااینکه وزارت خارجه نیز در مدت زمان فعالیت خود تلاش بسیار داشت که از حقوق ملی، تمامیت ارضی و منافع ملت دفاع کند.
وی در خصوص برخورد بد سفارتخانه برخی کشورها از جمله ایتالیا با دانشجویان ایرانی گفت: سفارتخانهها موظفند که حقوق شهروندان ایرانی را رعایت کنند و در مورد ایتالیا نیز خبرهایی دریافت کردیم که بعد از بررسیهای لازم قضاوت خواهیم کرد.
قاسمی افزود: توصیه ما به سفارتخانههای خارجی که در ایران انجام خدمات کنسولی را انجام میدهند این است که همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.
قاسمی خطاب به جان بولتون: کافر همه را به کیش خود پندارد
سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص بولتون، مشاور رئیس جمهور آمریکا مدعی شد جمهوری اسلامی میخواهد در انتخابات پیش رو در آمریکا دخالت داشته باشد، گفت: کافر همه را به کیش خود پندارد.
وی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص اینکه عنوان میشود رهبری در سخنرانی خود اعلام کرد خطوط قرمز ما در مذاکرات رعایت نشده گفت: من سعی میکنم اظهارات مقام معظم رهبری را تفسیر نکنم من هم این اظهارات را شنیدم، اما اینکه خطوط قرمز کدام مسائل است نمیدانم و ترجیح میدهم اظهارنظر نکنم.
قاسمی تصریح کرد:، اما آنچه در این مقطع واضح است اینکه مذاکره کنندگان سعی کردند رهنمودهای ایشان را به دقت اجرا کنند و دائما در تماس با معظم له بودند از سوی دیگر کمیته نظارت بر برجام هم به عنوان یک کمیته تصمیم گیر نظارت کامل بر مذاکرات داشت.
سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص اینکه رئیس محیط زیست اعلام کرده آتش سوزی در هورالعظیم توسط عراق و عمدا صورت گرفته است، گفت: این موضوع مسئلهای فنی است و بهتر است آن را از سازمان محیط زیست پیگیری کنید البته در خصوص مسئله هورالعظیم مذاکراتی بین دو کشور صورت گرفت، اما دلایل فنی را بهتر است آقای کلانتری توضیح دهند.
تشکیل گروه اقدام علیه ایران توسط آمریکا جنگ روانی و اقتصادی محسوب میشود
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه اقدامات وزارت امور خارجه در قبال تشکیل گروه اقدام علیه ایران در آمریکا چه خواهد بود نیز گفت: این رفتار در حقیقت در ادامه سیاستهای خصمانه آمریکاست و مسئله جدیدی نیست به هر حال به این موضوع بیشتر باید از جنبه جنگ روانی و اقتصادی نگاه کرد که آمریکا علیه ملت ایران دنبال میکند.
قاسمی با مغایر خواندن این قبیل رفتارها با موازین بین المللی گفت: البته اطمینان داریم که این قبیل توطئههای آمریکا این بار نیز با مقاومت مردم ایران خنثی خواهد شد و این جنگ روانی که توسط تیم جنگ طلب آمریکا دنبال میشود این بار نیز با شکست مواجه خواهد شد.
در بسته پیشنهادی اروپا مکانیزمهای فنی تا حدی روشن، اما کلیت کار با ابهام مواجه است
سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا همچنان میتوان به بسته پیشنهاد اروپا، چین و روسیه امیدوار بود و در خصوص سخنان وزیر امور خارجه که عنوان کرده اروپا تضمین عملی خاصی در این خصوص تاکنون نداده است، گفت: آنچه ما روی آن حساب میکنیم توان مردمی ملت ایران است و این مهمترین عامل است در مرحله بعد به همکاریهای بیرونی و خارجی توجه داریم بحث همکاری ما و اروپا روشن است و اتحادیه اروپا، چین و روسیه در خصوص آنچه به بسته اقتصادی مصطلح شد و خروج آمریکا از برجام پیشنهادهایی ارائه دادند، اما به علت تعطیلات آگوست وضعیت اروپا با کندیهایی مواجه است و از سیر سرعت کار در اروپا رضایت کامل را نداریم و به طور جد خواستار آن هستیم که این کشورها با سرعت عمل لازم تلاشهای خود را انجام دهند.
وی با بیان اینکه در کلیات کار پیشنهادات مثبتی ارائه شده است، گفت:، اما مکانیزمهای فنی همکاریها تا حدی روشن است و حتی ابهاماتی میتواند وجود داشته باشد که قطعا مورد رضایت طرف ایرانی نیست.
قاسمی افزود: سعی میکنیم تلاش کنیم تا اراده سیاسی اروپا در منصه عمل جلوه یابد، اما وظیفه اصلی به عهده طرفهای اروپایی است.
سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه در خصوص سند جامع بین ایران و افغانستان و سفر یک گروه امنیتی از این کشور به ایران گفت: کمیتههای پنج گانه عمدتا به نتایج لازم رسیده اند و یک یا دو کمیته ابهامات کوچکی داشته اند که در حال رفع شدن است و پس از پایان کار وارد مذاکراتی با مقامات افغانستانی خواهیم شد.
وی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص اینکه آیا نمایندگان مجلس باید پیش از امضای کنوانسیون خزر در جریان آن قرار میگرفتند یا خیر گفت: این کنوانسیون موضوع یک شبه نبود بلکه حاصل ۲۱ سال مذاکره در دولتهای متفاوت است و حاصل یک تلاش جدی و سنگین میان ایران و سایر کشورهای ساحلی دریای خزر بود.
قاسمی افزود: در این خصوص سال گذشته به تفاهمات اولیه نهایی شدن کنوانسیون خزر دست یافتیم و باید زمانی برای امضا میان این چند کشور تایید میشد از این رو این تاریخ از گذشته مشخص شده بود و با انجام یک کار موفق به نتیجه خواهد رسید.
سخنگوی و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه تصریح کرد: اصولا کارهای موفق در این مقطع بخشی دچار جنگ روانی، بخشی دچار سوءگیریهای ناشی از نادانی و برخی ناشی از دلسوزی انجام میشود در حین مذاکره و اینکه در چه دورههایی نمایندگان مجلس کشورها حضور داشتند را بی اطلاعم و باید تاریخچه بیست سال مذاکره خزر را مطالعه کرد، اما هیچ گروهی حین مذاکره اجازه ندارد اخبار مذاکرات را منتشر کند و این امری بدیهی و پیش پا افتاده است و دلیل آن نیز مسائل ملی و سوء استفادهای است که دیگران میتوانند از آن انجام دهند البته هر پنج کشور موظفند کنوانسیون خزر را به تصویب پارلمانهای خود برسانند.
وی در خصوص اظهارات اخیر آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان مبنی بر اینکه برجام باید حفظ شود، اما مسائل موشکی ایران نیز باید کنترل شود گفت: وی اهتمام ویژهای به حفظ برجام دارد و در مورد مسائل موشکی نیز باید بداند و میداند که این دو مقوله از یکدیگر جدا هستند و مسائل موشکی ایران روشن و غیرقابل مذاکره است، چون به مصالح ملی و دفاعی ملت برمی گردد.
آمریکا بداند جهان، جهان دیکته گفتن به دیگران نیست
قاسمی در خصوص شکل گیری گروه اقدام علیه ایران نیز گفت: آمریکا با خروج از برجام تصور میکرد تحت حمایت جامعه جهانی قرار گیرد که این طرز تفکر با شکست روبرو شد لذا در یک اقدام همه جانبه سعی کرد کار روانی انجام دهد و همه محدودیتهایی که برای ایران در همکاریهای اقتصادی به وجود آورد را متجلی ساخت، اما تجربه نشان داده آمریکا در شرایطی نیست که بتواند آنچه میخواهد را انجام دهد و جهان، جهان دیکته گفتن به دیگران نیست.