عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: در دوره قبل از انقلاب، ۷۵درصد اتکا به نفت در بودجه عمومی کشور وجود داشت واین میزان بعد از انقلاب به ۴۰درصد رسید.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، صبح امروز در همایش «جمهوری اسلامی؛ سرمایهها و چالشها» که از سوی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، بیان داشت: مسائل و مشکلات کنونی در اقتصاد ریشه در تاریخ نفت کشور دارد. از وقتی نفت وارد بودجه ایران شد؛ در دوره قبل از انقلاب، ۷۵درصد اتکا به نفت در بودجه عمومی کشور وجود داشت واین میزان بعد از انقلاب به ۴۰درصد رسید.
وی ادامه داد: اتکا به نفت در بودجه عمومی، عامل مهم تزریق نقدینگی درکشور است.
حجت الاسلام مصباحی مقدم افزود: فرصتها در کشور ما به حمدالله بسیار زیاد است و شما نیز از ظرفیتهای اقتصادی ایران بی خبرنیستید، یکی از این ظرفیتها، نیروی نخبه جوان است، ماشین آلات، ابزار فناوری که همه محصول انسان هستند، این انسان است که موتور رشد اقتصادی و توسعه اقتصادی است.
وی تصریح کرد: به عنوان نمونه دوران دفاع مقدس که در آن دوران ما با یک کشور انقلاب کرده رو به رو بودیم، جنگی تحمیل شد و دشمن با تمام تجهیزات به میدان آمد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یاداورشد: جوانان دشمن را متوقف کرده و آنها را به عقب راندند، خوشبختانه یک وجب از خاک ایران در اختیار دشمن قرار نگرفت در این دفاع مقدس جوانانی ظهور کردند که واقعا نخبگان کم نظیری بودند.
حجت الاسلام مصباحی مقدم بیان داشت: امروز در عرصه فناوریهای پیشرفته هستهای نانو، هوافضا، سلولهای بنیادی و مطالب دیگر نخبگان ما حضور دارند و مشغول به کار هستند. پیشرفتهای روشنی در دانشگاهها داریم. باید از چنین ظرفیتی درست استفاده و بعد به کار گرفته شود.
وی بیان کرد:همچنین عامل دیگر منابع طبیعی همین اب و خاک ماست. اگر مدیریت آب و خاک و استفاده از الگوهای کشت انجام شود، میتوان مواد غذایی تا ۳۰۰ میلیون نفر را تامین کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: علاوه بر این، در حوزه معادن و انرژیهای فسیلی، هم اکنون روزانه حدود ۸ میلیون بشکه نفت و گاز تولید میکنیم و از نظر ذخایر هم ایران در رده بسیار بالای جهانی قرار دارد.
حجت الاسلام مصباحی مقدم تصریح کرد: همین ۷۰ درصد انرژی که تولید، پالایش و در داخل مصرف میکنیم، یکی از ظرفیتهای است که با بهینه سازی مصرف میتوان بهره زیادتری از آن جست.
وی بیان داشت: در سال ۱۳۸۵ استفاده بهینه از انرژی سیاست گذاری و تبدیل به قانون شد. اگر از آن به درستی استفاده کنیم سالانه ۱۰۰ میلیارددلار درآمد کسب میکنیم، اگر خام فروشی را در یک بازه زمانی دو برنامهای تبدیل به فراوری کنیم، این میتواند تبدیل به ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار صادرات شود.
عضومجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: از دیگر ظرفیتهای ما گردشگری است که ظرفیت بسیار بسیار بالایی در ایران دارد. ایران از نظر آثار باستانی جزو ۱۰ کشور هدف و همچنین از نظر گردشگری مذهبی جایگاه بسیار بالایی دارد. علی الخصوص نسبت به حدود ۴۰۰ میلیون شیعه، ظرفیت گردشگری پزشکی هم دارد. ارائه خدمات بیمارستانی کشور به بیماران در حدود یک میلیارد دلار است.
حجت الاسلام مصباحی مقدم همچنین گفت:: یکی از تهدیدهای فعلی کشور نقدینگی یک میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی است که آثار آن را هم اکنون مشاهده میکنیم، اما در عین حال میتواند یک فرصت و یا یک ظرفیت باشد.
وی درعین حال تصریح کرد: امروز خبرها میگوید که نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار ارز در اختیار مردم است که باید از این ظرفیت استفاده کنیم و ظرفیت دیگر اینکه ایران دومین کشور مصرف کننده طلا در منطقه است.
عضومجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: آنچه که ما به لحاظ مشکلات با آن روبرو هستیم؛ تورم، بیکاری گسترده، بی ثباتی در قیمت ارز، سکه و کاهش اعتماد عمومی و کاهش امید به آینده تحریم ها، جنگ روانی است.