حافظ منافع سابق ایران در قاهره گفت: موضوع حمله به نمایندگی ایران در بصره نه خواست شخصیتهای سیاسی و نه خواست مردم عراق است و حتی به نظر نمیرسد این حرکت مورد تایید نخست وزیر فعلی عراق نیز باشد.
مجتبی امانی، حافظ منافع سابق ایران در قاهره در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص حمله به سرکنسولگری ایران در بصره وآنچه کنسولگری ایران آن را اقدامی وحشیانه و دور از اخلاق دانسته بود وهمچنینتاثیر آن در انتخاب مجدد حیدرالعبادی به عنوان نخست وزیر عراق گفت: آتش زدن مرکز نمایندگی خارجی در یک کشور به معنی وجود مخالفت عمومی با آن کشور نیست، چون عدهای محدود میتوانند از فضای آشوب استفاده کنند و چنین حادثهای را رقم بزنند. آنچه در بصره شاهد آن بودیم مخالفتی از این جنس است.
وی تصریح کرد: در بصره عدهای از مردم در اعتراض به موضوعی خاص و سوء مدیریت اداره شهر صرف نظر از اینکه خواسته آنها به حق است یا ناحق به خیابانها آمدند و عدهای از این فرصت سوء استفاده و به سرکنسولگری ایران حمله کردند.
امانی تصریح کرد: چنین حوادثی در کشورهای دیگر هم مشاهده میشود به عنوان مثال در مدتی که حین انقلاب مصر در این کشور حضور داشتم چنین اقداماتی در قاهره نیز در مقابل سرکنسولگری ایران انجام میشد که هیچ گاه به معنی خواست مردم نبود و ما توانستیم ردپای سعودیها و اماراتیها را در این قضیه به وضوح ببینیم.
حافظ منافع سابق ایران در قاهره مرتبط بودن اتفاق بصره را با رقابتهای داخلی انتخابات در عراق رد نکرد و یادآور شد: ممکن است عدهای در چارچوب رقابتهای انتخاباتی به دنبال آن باشند که با تحریک مردم پیامی به طرف مقابل مخابره کنند با وجود این به نظر میرسد اتخاذ مواضع عاقلانه از سوی برخی شخصیتهای عراقی نسبت به این موضوع جای تحسین دارد.
وی افزود: موضوع حمله به نمایندگی ایران در بصره نه خواست شخصیتهای سیاسی و نه خواست مردم عراق است و حتی به نظر نمیرسد این حرکت مورد تایید حیدرالعبادی نخست وزیر فعلی عراق نیز باشد چرا که به نظر نمیرسد نتیجه این اقدام وحشیانه به نفع رقابتهای سیاسی العبادی در عراق باشد.