خرما میوهای بهشتی است که بیش از ۲۰ بار در قرآن کریم از آن یاد شده است و دارای آثار شگرفی در سلامت جسم و روح انسان است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، خرما یا به انگلیسی Dates میوهای است بهشتی و بسیار مقوی، که مواد معدنی بسیاری، چون آهن، پتاسیم، روی، منگنز و ویتامینهای A، B. و E. را دارا است.
تحقیقات درباره خرما نشان داده که این میوه بهشتی میتواند پیشگیری بسیاری از سرطانها مانند سرطان کولون، معده و ... را در پی داشته باشد. یکی از خواص خرما ملین بودن آن است.
البته اگر شش تا هفت عدد خرما را در دو لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید و یا مقداری خرما میل کنید و بلافاصله یک تا دو لیوان آب گرم روی آن بنوشید.
خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید اضافی معده است و از آن جا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد میشود، بنابراین هر وقت دل درد گرفتید میتوانید از فرمول چینیها در طب سنتی چینی استفاده کنید. بدین طریق که دو تا سه عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش بیندازید، بعد آن را هم زده و بنوشید. خرما را به عنوان میوه نیز میتوانید مصرف کنید.
همچنین حتما برای خواب راحتتر و آرامش بیشتر شام خود را در حدود ساعت هفت بعدازظهر خورده و قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.
خرما برای افراد سالمند و بچهها بسیار مفید است. سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید و یا در طباخی از آن استفاده بیشتری ببرید. ورزشکاران به علت فعالیت زیاد، به طور حتم باید از عصرانهای مقوی که با خرما همراه باشد استفاده کنند.
اشارات قرآنی
نام قرآنی خرما، نخل و نخیل است؛ در ۲۰ جای قرآن کریم نام نخل آورده شده که عبارت از: بقره/ ۲۶۶، انعام / ۹۹ و ۱۴۱، رعد / ۴، نحل / ۱۱ و ۶۷، اسراء / ۹۱، کهف / ۳۲، مریم / ۲۳ و ۲۵، طه / ۷۱، مؤمنون / ۱۹، شعراء / ۱۴۸، یس / ۳۴، ق. / ۱۰، قمر / ۱۰، رحمن / ۱۱ و ۶۸، حاقّه / ۷، عبس / ۲۹. (۱۱)
در هشت آیه نام نخل به تنهایی ذکر شده و در دوازده آیه دیگر در جمع میوههایی دیگر مانند زیتون، انار و انگور دیده میشود. به جز کلمه نخل نام نوعی خاص از درخت خرما به نام «لینه» در سوره حشر آیه ۵ آمده است. در دو آیه ۵۳ و ۱۲۴ سوره نساء کلمه «نقیر» آمده که به معنای نقطه سیاه یا گودی بر پشت هسته خرما میباشد. قطمیر کلمة دیگری است که در قرآن در سوره فاطر آیه ۱۳ آمده است که بهمعنای چیزی بیاهمیت است هر چند در لغت بهمعنای پوست نازک بین خرما و هسته آن میباشد. کلمة «نوی» در سوره انعام آیه ۹۵ را بعضی هسته خرما معنا کردهاند و البته بعضی آنرا هسته هر نوع میوهای میدانند. همچنین کلمه «عرجون» بهمعنی چوب هلالی شکل خوشه خرماست که خشکیده و به شکل داس برآمده، است که در سوره یس آیه ۳۹ هلال ماه به آن تشبیه شده است. کلمات «حبل» و «دُسُر» را که در سوره لهب آیه ۵ و قمر آیه ۱۳ به ترتیب آمده است، لیف خرما معنی کردهاند.