سفیر سابق ایران در سوریه دلیل تهدیدات بولتن درخصوص استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیای گفت: آمریکا به دنبال ایجاد موازنه وحشت در جهان است تا ...
محمدرضا رئوف شیبانی، پژوهشگر ارشد مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه و سفیر سابق ایران در سوریه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تهدیدات اخیر بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا در مورد استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی گفت: سابقه این موضوع واقعیتی را نشان میدهد که عمدتا استفاده از سلاحهای ممنوعه در مناطقی بوده است که آن مناطق کاندیدای عملیاتی نظامی برای ارتش و هم پیمانان سوریه بوده است.
وی با بیان اینکه بعضا غرب و به ویژه آمریکا خود را آماده میکردند که آگاهانه یا ناآگاهانه استفاده از سلاح شیمیایی در این مناطق را برعهده دولت سوریه بگذارند، گفت: مشابه چنین حادثهای را در مناطقی مثل استان حمص شاهد بودیم که توسط گروههای تروریستی از سلاحهای شیمیایی استفاده میشد و در این خصوص گزارشهایی توسط دولت سوریه و وزارت امور خارجه روسیه به سازمانهای بین المللی ارسال میشد اما نتایج چندانی نداشت.
شیبانی تصریح کرد: الان که ادلب آخرین منطقه برای آزادسازی از لوث وجود تروریست هاست کشورهای غرب و آمریکا این موضوع را مجددا در دستور کار خود قرار میدهند که دولت سوریه قصد استفاده از سلاح شیمیایی دارد.
سفیر سابقه ایران در سوریه تصریح کرد: در مذاکراتی که بین معارضه و دولت سوریه به وجود آمد، قطعا این دولت سوریه است که باید به سازمانهای بین المللی درصورت استفاده از سلاحهای شیمیایی پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: مهم این است که طرف مقابل که گروه مسلحی نیز هست در شرایط فعلی تعهد و التزامی که دولت سوریه به نهادهای بین المللی در خصوص عدم استفاده از سلاحهای شیمیایی خواهد داشت، ندارد و به راحتی حق استفاده از این سلاحها برای مقابله با دولت سوریه را خواهد داشت.
شیبانی تصریح کرد: این اتفاق یک پیوستی دارد و آن حمایت غرب وبه ویژه آمریکا ازجریان سازی هاست که با سناریوسازی و اتهام زنی به دولت و ارتش سوریه سعی میکنند نظر افکار عمومی را نسبت به سوریه منحرف کنند.
سفیر سابقه ایران در سوریه گفت: دلیل دیگر نیز ایجاد موازنه وحشت در جهان است که در قبال ارتش سوریه به کار میرود تا با استفاده از این تهدیدات عامل بازدارندهای برای ارتش این کشورایجاد کنند.
وی تصریح کرد: دولت آمریکا هیچ گاه قائل به تحقیق رسمی از مراجع بین المللی در این موارد نیست و به طور کلی خود سناریو میسازد، اتهام وارد میکند، حکم صادر میکند و دست آخر مجری آن حکم نیز میشود.
شیبانی یادآور شد: ادلب موضوعی پیچیده است و به مانند بیماری است که در کنار بحران سوریه شیوع یافته است و هر نوع معالجهای در خصوص این بیماری هوشیاری ویژهای میطلبد.
سفیر سابقه ایران در سوریه با اشاره به برگزاری اجلاس تهران با حضور روسای جمهوری سه کشور ایران، روسیه و ترکیه گفت: در این نشست این مسئله مورد تاکید بود که عملیات ادلب ویژگیهای خاصی دارد و باید با دقت ویژهای به آن پرداخته شود لذا اولویت ما به عنوان جمهوری اسلامی و همچنین تاکید روسای جمهوری روسیه و ترکیه این بود که بحران ادلب باید با مسالمت آمیزترین نوع رفع شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: البته سابقه اقدامات جمهوری اسلامی نشان داده است که این کشور همواره سعی کرده موضوعات را به شکل انسان دوستانه حل کند و در خصوص مسئله ادلب نیز به دنبال آن است که خسارتهای انسانی را به حداقل برساند.