مدیرکل محیط زیست استان تهران از نظارت ضعیف وزارت بهداشت بر دفع اصولی پسماندهای پزشکی گلایه کرد و اظهار داشت: اگر دفع غیراصولی ادامه یابد، سازمان محیط زیست اعلام جرم خواهد کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کیومرث کلانتری مدیرکل محیط زیست استان تهران، درباره اینکه مسئولیت جمعآوری زبالههای بیمارستانی بر عهده کدام دستگاه است، گفت: مسئولیت پسماند پزشکی طبق قانون از تولید تا دفع اصولی با نظارت سازمان محیط زیست به عهده وزارت بهداشت است.
وی افزود: همکاری شهرداری با این وزارتخانه رافع مسئولیت از وزارت بهداشت نیست.
مدیرکل محیط زیست استان تهران به امضای یک تفاهم نامه میان وزارت بهداشت و شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه شهرداری پسماندهای ویژه بیمارستانی را در یک لندفیل دفع میکند که نحوه دفع و محل در نظر گرفته شده مورد تائید محیط زیست نیست.
کلانتری خاطرنشان کرد: اگر شهرداری تهران میخواهد مسئولیت دفع پسماندهای پزشکی را قبول کند باید بر اساس معیارهای سازمان محیط زیست شاخصههای دفع بهداشتی را رعایت کند. در غیر این صورت سازمان محیط زیست به دلیل دفع غیراصولی اعلام جرم خواهد کرد.
مدیرکل محیط زیست استان تهران درخصوص آمار روزانه تولید پسماند عفونی در تهران گفت: برآوردهای ما حاکی از تولید ۱۱۵ تن پسماند عفونی در روز است.
وی ادامه داد: عدم نظارت کافی بر مدیریت پسماند کلینیکها و مطبهای پزشکی تفاوت آمار میان حجم جمع آوری که گفته میشود ۸۱ تن در روز است با حجم ۱۱۵ تنی تولید این نوع پسماند به دلیل عدم نظارت کافی بر کلینکها و مطبهای پزشکی است.
کلانتری اظهار داشت: شاید وزارت بهداشت بتواند ادعا کند که بر پسماند عفونی بیمارستانها نظارت دارد، اما نظارت آنها بر پسماندهای تولیدی کلینیکها و مطبها ضعیف است.
مدیرکل محیطزیست استان تهران درخصوص مجوز احداث زبالهسوز در تهران اظهار داشت: زبالهسوز باید مکانیابی شود و خروجی آن با استاندارد محیط زیست همخوانی داشته باشد تا امروز برای احداث زبالهسوز درخواستی از شهرداری ارائه نشده است.