سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه بعد از انتخاب الحلبوسی آمریکاییها چاره دیگری جز انتشار پیام تبریک به وی نداشتند، گفت: آنها نمیتوانستند با نظر نمایندگان ملت عراق مخالفت کنند.
حسن کاظمی قمی، سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، انتخاب محمد الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان عراق گفت: انتخاب رئیس پارلمان عراق و هیئت رئیسه یک امر داخلی در این کشور است که توسط نمایندگان پارلمان انجام و رای قابل توجهی را هم از آن خود کرد.
وی با بیان اینکه این حق مردم عراق است که نمایندگان مجلس رئیس پارلمان را معرفی کنند، گفت: تا جایی که کارنامه الحلبوسی نشان میدهد وی یک شخصیت ملی است که توجه به مسائل و مصالح ملی عراق جزو اولویتهای او محسوب میشود و به دنبال آن است که با همکاری همه جانبه که بین همه فراکسیونها و جریانها است عراق را از این شرایط خطیر عبور دهد.
کاظمی قمی با اشاره به بیانیه تبریک وزارت خارجه آمریکا به مناسبت انتخاب رئیس پارلمان جدید در عراق گفت: اینکه آمریکاییها بیانیه دادند و از او حمایت کردند با نگاهی به تحرکات آمریکاییها طی دو سه ماه اخیر در عراق و در رابطه با پارلمان و دولت جدید کاملا واضح است که آمریکاییها دنبال اهداف دیگری در این کشور بودند و سعی میکردند با اقدامات مداخله گرایانه اهداف مورد نظر خود را عملیاتی کنند که این اتفاق محقق نشد و با مخالفت نمایندگان پارلمان عراق مواجه شد.
سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه بعد از انتخاب الحلبوسی آمریکاییها چاره دیگری جز انتشار پیام تبریک به وی نداشتند، گفت: آنها نمیتوانستند با نظر نمایندگان ملت عراق مخالفت کنند.
وی با اشاره به مواضع رئیس جوان پارلمان عراق گفت: مواضع او تاکنون نشان داده که نگاهش در بعد خارجی و در توسعه همکاری با کشورهای همسایه و به ویژه ایران نگاه مثبتی است و این بیانگر روحیه تعاملی او با هدایت و حمایت دولت و پارلمان عراق خواهد بود.
کاظمی قمی ابراز امیدواری کرد که میتوان با انتخاب الحلبوسی شاهد همکاریهای همه جانبه بین ایران و عراق باشیم که البته این اتفاق برخلاف خواست آمریکایی هاست.
سفیر سابق ایران در عراق با اشاره به سابقه رئیس پارلمان عراق گفت: وی در گذشته استاندار استان الانبار و نماینده مجلس بوده و در کمیسیونهای حقوق بشر فعالیتهای زیادی داشته است رشته تخصصی او مهندسی است و در طول این سالها با مسائل پارلمانی بیگانه نبوده است.
وی مواضع الحلبوسی در خصوص مسئله مقاومت را نیز شایان توجه دانست و گفت: در مسئله مقاومت هم، مقاومت در برابر جنگهای نیابتی و گروههای افراطی و حمایت از گروه مردمی الحشدالشعبی در کارنامه وی وجود دارد و حمایت از مقاومت نیز از نکات مثبت عملکرد او محسوب میشود.
کاظمی قمی ابراز امیدواری کرد که پس از انتخاب رئیس مجلس در عراق یک دولت مقاوم در این کشور روی کار بیاید تا بتواند در برابر مشکلات عراق مانند مسائل امنیتی، خدمات دهی به مردم و جلوگیری از مداخله آمریکاییها که هنوز تا حدودی نیروهای نظامی خود را برخلاف قانون در عراق مستقر کرده اند تشکیل شود.
سفیر سابق ایران در عراق در پاسخ به این سوال که آیا جوان بودن الحلبوسی موجب تطمیع وی توسط آمریکاییها و ارتجاع منطقه نخواهد بود؟ گفت: جوان بودن نکته مثبت شخصیت وی محسوب میشود و با مشورتی که او با اصحاب نظر و هیئتهای اندیشه ورزی که در پارلمان عراق شکل میگیرد، انجام میدهد از موهبت تجربه نیز استفاده خواهد کرد و عملکرد او نتایج مثبتی را به دنبال خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه عراقیها از بلوغ سیاسی بالایی برخوردارند، گفت: آنها که در صحنه سیاسی عراق وارد شدند میدانند کشوری که از یک طرف با اشغالگری مواجه بوده، زیر ساختهای اقتصادی اش نابود شده و در طی سه چهار دهه با سیاستهای رژیم بعثی دست و پنجه نرم کرده از بلوغ سیاسی بالایی برخوردار هستند و طبیعتا تصمیم گیریهای ملی که نیازمند همکاریهای همه جانبه بین نهادهای مختلف خواهد بود از پختگی لازم برخوردار میشود.
کاظمی قمی تصریح کرد: آنچه از اهمیت بالایی در انتخاب رئیس مجلس برخوردار است گرایشهای رئیس پارلمان است که واقعا به مصالح عراق میاندیشد و در نتیجه با کمیته تخصصی که شکل میدهند و شخصیتهایی که در طول این ۱۴، ۱۵ سال دلسوزانه در عراق کار کردند میتوانند با کمک یکدیگر عراق را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دهند.
سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه ماهیت رفتار آمریکاییها در عداوت و دشمنی با عراقیها برای آنها واضح و روشن است، گفت: از این منظر تشخیص این مسئله و منافع عراق چندان مشکل نیست و عراقیها دوست و دشمن خود را به خوبی میشناسند و میدانند جمهوری اسلامی در هر شرایط خالصانه به آنها کمک کرده، اما آمریکاییها این کشور را اشغال کردند و این اشغال تنها در جهت منافع آمریکا بود به همین دلیل از آنجا که ماهیت اقدامات آمریکاییها کاملا مکشوف است سیاست گذاری در برابر آنها چندان کار دشواری نیست و در یک خرد جمعی میتوان به نتایج سازندهای رسید.
وی درپایان خاطرنشان کرد: روحیه جوان یعنی روحیه شتاب بیشتر در تصمیم گیریهای سریع تر، چون الان یکی از نیازهای عراق تصمیم گیریهای سریع است.