رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: با قطع صادرات فرش دستباف به امریکا صادرکنندگان این کالا برای رونق و توسعه صادرات فرش ایرانی باید به دنبال شناسایی و ایجاد بازارهای جدید صادراتی باشند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فرشته دست پاک رئیس مرکز ملی فرش ایران در گفتگو با رادیو اقتصاد گفت: فرش دستباف در طول سالهای متمادی همواره به عنوان یکی از مهمترین اقلام صادراتی در کشور مطرح بوده است.
وی ادامه داد: این صنعت چه به لحاظ جذب نیروی کار و چه در حیطه صادرات نشان میدهد نقش کلیدی و بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف نخستین کالایی بود که در عمل از مرداد امسال ازجانب «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مورد تحریم واقع شد.
وی افزود: صادرات فرش دستباف ایران تا شهریور امسال از وضعیت خوبی برخوردار بوده است. دست پاک تصریح کرد: سالانه ۳۲ درصد صادرات فرش دستباف ایران به آمریکا صادر میشد که با توجه به اعمال تحریمهای اخیر این بازار هم اکنون از گردونه صادرات خارج شده است.
وی گفت: مرکز ملی فرش ایران و دیگر دستگاه مرتبط با این حوزه در حال حاضر به دنبال پیدا کردن بازارهای جدید برای رونق صادرات فرش دستباف هستند. رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: بدون شک در حوزه صادرات فرش دستباف به رغم قدمت بیش از دو هزار و ۵۰۰ ساله در کشور ضعفهای جدی وجود دارد که این مشکلات باید بصورت صحیح عارضه یابی و برطرف شود. وی ادامه داد: تولید و صادرات دو حلقه متصل بهم هستند بنابراین برای برخورداری از صادرات شکوفا ابتدا باید ضعفهای مربوط به حوزه تولید برطرف شود.
دست پاک در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیمه تامین اجتماعی یکی از مهمترین مشکلات حال حاضر هنرمندان و بافندگان فرش دستباف کشور است.
وی افزود: تعداد بیمه شدگان در این حوزه به دلیل عدم اختصاص بودجه لازم از سوی سازمانهای تامین اجتماعی و برنامه و بودجه کشور به شدت کاهش یافته است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهارداشت: این مرکز به دنبال این است که با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فراکسیون فرش و صنایع دستی مجلس شورای اسلامی و دیگر دستگاه مرتبط مشکل بیمه تامین اجتماعی قالیباف را برطرف کند.
وی در ادامه کمبود و گرانی مواد اولیه را از دیگر مشکلات این حوزه در کشور برشمرد و یادآور شد: فرش دستباف در اشتغال افزایی، رشد اقتصادی، توسعه صادرات غیر نفتی، ارزآوری و بسیاری موارد دیگر نقش آفرین است.