به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه همشهری در گزارشی با عنوان «روایت ظریف از یک داستان ترسناک سه کلمه ای؛دنیای بدون برجام» نوشت:«ظریف در برنامه پارک شهر رادیو تهران گفت:...برخی برجام را در حد یک معامله اقتصادی میدانند، در صورتی که این توافق بینالمللی فراتر از این موضوعات است. براساس برجام از سوی شورای امنیت سازمان ملل حق غنیسازی ایران به عنوان یک واقعیت پذیرفته شد».
دولتمردان و رسانههای زنجیرهای در سالهای گذشته از برجام به عنوان «توافق قرن»، «آفتاب تابان»، «فتحالفتوح» و... یاد کرده و با ایجاد دوگانه دروغین «معیشت-هستهای»، حتی آب خوردن مردم را نیز به آن گره زده بودند. دولتمردان بارها اعلام کردند که در ازای ایجاد محدودیتهای گسترده در صنعت هستهای، تمامی تحریمها به یکباره لغو خواهد شد و نه تعلیق.حال ظریف در اظهارنظری عجیب که توهین به شعور مردم نیز میباشد، مدعی شده است که «نباید برجام را در حد یک معامله اقتصادی تقلیل داد». به نظر میرسد این ادعا برای پوشاندن بدعهدی غرب در عدم رفع تحریمها کاربرد داشته باشد.
وزیر امور خارجه مدعی شده است که براساس برجام حق غنیسازی ایران پذیرفته شد. برخلاف این ادعا، نه تنها در متن برجام تعبیر «به رسمیت شناخته شدن حق غنیسازی ایران» به کار نرفته، بلکه کاملاً برخلاف معاهده NPT ایران با برجام در جهان برای اولین بار به یک «استثنا» تبدیل شده و علیرغم فعالیتهای صلح آمیز هستهای، حق غنیسازی بالاتر از 3/5درصد را ندارد. در حالی که اگر حق غنیسازی ایران به رسمیت شناخته شده بود، ایران بدون هیچ محدودیتی میتوانست مثل بسیاری از دیگر کشورها میزان غنیسازیاش را بنا به نیاز و توان خود انجام دهد اما متاسفانه براساس برجام غنیسازی ایران دچار محدودیتهای متعدد شده است.
روزنامه زنجیرهای همشهری از «دنیای بدون برجام» به عنوان یک «داستان ترسناک سه کلمهای» نام برده است. برجام جز خسارت هیچ عایدی برای مردم نداشت و مدعیان اصلاحات برای بزک این خسارت محض، چارهای جز هراسافکنی و تحریف واقعیتهایی همچون هدف از مذاکره و توافق هستهای ندارند.
عبور اصلاحطلبها از روحانی یک فرار به جلو است!
ابراهیم اصغر زاده از فعالین سیاسی اصلاحطلب در گفتوگوی تفصیلی با روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد گفته است اصلاحطلبان باید جامعه مدنی را تصرف کنند.
اصغرزاده با بیان اینکه «اصلاحطلبان صندوقی بند نافشان را با قدرت بستند» گفته است:«در همین مجلس هم خیلی کارها میشود کرد».
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه حمایت اصلاحطلبان از روحانی همچنان اولویت است گفت: «روزهای سختی پیش رو داریم.» اصغرزاده همچنین گفته است :«عدهای توصیه میکنند بهتر است اصلاحطلبان با مرزبندی شفافتر، سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری 1400 را به کارنامه روحانی گره نزنند. این حرکت فرار به جلو است.» وی در بخش دیگری از این گفتوگو اظهار داشته است :«با آمدن روحانی کفگیر محافظهکاران در بر هم زدن مناسبات ایران با غرب به ته دیگ خورد.»
درباره اظهارات اصغرزاده نکاتی وجود دارد که به اختصار به آنها میپردازیم، نخست آنکه او گفته است اصلاحطلبها باید جامعه مدنی را تصرف کنند، او باید به این سؤال پاسخ دهد که نتیجه حضور مدعیان اصلاحات در حوزههای اقتصادی و...چه شده است که امروز همانند دوره اصلاحات به فکر جامعه مدنی افتاده اند؟! مدیران اصلاحطلب اقتصاد کشور را به وضعیت کنونی رساندهاند و امروز میخواهند حوزههای دیگر را نیز به آن سرنوشت مبتلا سازند.
نکته دوم اینکه اصغرزاده از واژه اصلاحطلبان صندوقی استفاده کرده بیآنکه بگوید چه کسانی در این جریان بند نافشان را با قدرت و انتخابات نبستهاند، مگر مدعیان اصلاحات نبودند که در فتنه 88 در پی ابطال انتخابات و رای مردم بودند تا خود به قدرت برسند؟! چند درصد اصلاحطلبها از اقدامات سران فتنه برائت جستند که امروز بتوانند با مردم با روی باز سخن بگویند؟!
نکته سوم اینکه اصغرزاده از بهبود روابط کشور با غرب با آمدن روحانی سخن میگوید بیآنکه به نتیجه این بهبودیاشارهای داشته باشیم سؤال اینجا است که اگر روابط با غرب بهبود یافته است و کفگیر منتقدان به ته دیگ خورده است چرا اثر این بهبود روابط با غرب در اقتصاد کشور دیده نمیشود و برعکس با خروج آمریکا از برجام تحریمهایی که نرفته بودند بازگشته و حتی شدیدتر نیز شدند؟!
و نکته پایانی اینکه اصغر زاده با اطلاع از اینکه سرنوشت جریان اصلاحات با دولت گره خورده است عبور از روحانی را یک فرار به جلو و غیرقابل باور برای مردم میخواند، که این مسئله با توجه به حضور مدعیان اصلاحات در بدنه دولت صحیح به نظر میرسد.
از وعده درآمد سرشار تا بسته حمایت غذایی!
روزنامه ایران- ارگان دولت- در مطلبی با عنوان «نخستین بسته حمایت غذایی، آبان داده میشود» به اظهارات رئیسجمهور در پایان نشست مشترک سران سه قوهاشاره کرد و نوشت: «روحانی در ادامه سخنان خود اعلام کرد که دولت اولین بسته حمایت غذایی را در ماه آبان به افرادی که مشکلات بیشتری دارند و در فشار بیشتری هستند پرداخت خواهد کرد و انشاءالله این روند تا پایان سال در چند نوبت ادامه مییابد تا بتوانیم مشکلاتی که برای مردم پیش آمده است را تا حدی جبران کنیم.» گفتنی است روحانی در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری به مردم وعده داده بود :« دولت تدبیر و امید دنبال این هست که آنچنان رونق اقتصادی ایجاد بکند تا مردم از لحاظ درآمد سرشار بتوانند در اختیارشان قرار بگیرد اصلا به این چهل و پنج هزار تومان خودشان نیاز نداشته باشند زندگی خوب داشته باشند همه افراد شاغل باشند در خانواده، با افتخار صدقه گرفتن افتخار نیست صدقه دادن افتخار است. من میخواهم کاری کنم دولت به سوی مردم دست دراز کند نه اینکه ملت بزرگ و عزیز ما به سمت دولت دست دراز کند.»
اما امروز با گذشت بیش از 5 سال مدیریت دولت تدبیر و امید کار به جایی رسیده که دادن اعانه و بسته حمایت غذایی به مردم، از سوی روزنامه ارگان دولت با تیتر درشت به عنوان یک اقدام بزرگ و مثبت برای دولت قلمداد میشود.
روحانی سال 83: دموکراتها بیش از جمهوری خواهان به ایران صدمه زدهاند
روزنامه سازندگی دیروز در مطلبی نوشت: «حسن روحانی در سال 1383 قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و شروع دور دوم ریاست جمهوری بوش پسر گفت که ایران از دموکراتها زیان بیشتری دیده است و ما ترجیح نمیدهیم دموکراتها برنده شوند. دموکراتها بهطور تاریخی بیش از جمهوری خواهان به ایران صدمه زدهاند.»
روحانی سال 85: به قدرت رسیدن دموکراتها فشارهای سیاسی و اقتصادی را بیشتر میکند
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: «... دو سال پس از آن [در سال 1385] نیز روحانی در گفتوگو با روزنامه اعتماد ملی و پس از پیروزی دموکراتها در انتخابات کنگره گفت: «معتقد نیستم شکست جمهوری خواهان و پیروزی دموکراتها در آمریکا به نفع ماست. در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا گفتم ضرر دموکراتها از جمهوری خواهان بیشتر است؛ چراکه تحریم آمریکا علیه ایران بیشتر در دوره دموکراتها وضع شده است اما در دوره بوش هنوز تحریم جدیدی علیه ما اعمال نشده است. دموکراتها لحن نرمتر و حقوقیتر نسبت به جمهوری خواهان دارند. جمهوری خواهان سریعتر متوسل به گزینههای نظامی میشوند اما دموکراتها تأمل بیشتری میکنند. حتی در صورت تفوق دموکراتها در آمریکا، احتمال تهدید نظامی منتفی نمیشود و فشارهای سیاسی و اقتصادی بیشتر خواهد شد چراکه هماهنگی اروپا و آمریکا گسترده میشود.» چطور است که چند سال پس از این اظهارات، موضع روحانی در این زمینه، چرخش 180 درجهای مییابد و او نسبت به انتخابات کنگره آمریکا امیدوار به پیروزی دموکراتها میشود؟ چگونه است که علیرغم تأکید وی بر گسترده شدن هماهنگی اروپا و آمریکا و بیشتر شدن فشارهای سیاسی و اقتصادی درصورت پیروزی دموکراتها، وی پس از خروج آمریکا از برجام، تصمیم بر ادامه توافق هستهای با اروپا میگیرد؟ پس مواضع قبلی وی چه میشود؟ این در شرایطی است که واقعیات صحنه و بدعهدی توأمان دموکراتها و جمهوریخواهان در برجام و همدستی و همراهی اروپا با آنها، صحت مواضع پیشین روحانی را نمایان میکند نه نظرگاه فعلی او را.
هدف ترامپ نه تغییر رفتار ایران که براندازی است
روزنامه آرمان در یادداشتی هدف اصلی ترامپ رئیسجمهور آمریکا از تحریمهای جدید و سیاستهای خصمانه علیه ایران نه تغییر رفتار حکومت که براندازی خواند.در بخشی از این یادداشت آمده است: « عموما چنین تحریمهایی به نوعی اعلام جنگ ترامپ با ایران است. از روزی که لیست تحریمهای آمریکا اعلام شده است واشخاصی که هیچ ربطی به تحریمهای اعلامی ندارند مانند مدیرعامل کشتیرانی، مدیر صادرات و واردات یا روسای بانکها تحریم شدهاند به این معنی است که در حقیقت ترامپ به دنبال فلج کردن کشور است.»
نویسنده افزوده است: «تحریمهای آمریکا مردم ایران را نشانه گرفته است و هدف دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا با اعمال این تحریمها این است که در جامعه ایران یک شورش و نارضایتی عمومی ایجاد کند تا کشور به سمت فروپاشی و تجزیه پیش برود. این سقف آرزوی آمریکاییها است اما اگر این نارضایتیها و اقدامات روانی و عملیاتی به حدی پیش نرود که به فروپاشی منجر شود حداقل امیدوارند که شاهد تغییر حکومت در ایران باشند.»
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: «اکنون با این حجم از تحریم و بستن شاهرگهای حیاتی ایران اعم از نفت و انتقال مالی، ترامپ دیگر دنبال تغییر رفتار ایران نیست و تنها این جمله را به زبان میآورد چراکه اگر از قصد تغییر رژیم (حکومت) ایران سخن بگوید وارد فاز خصمانه شده است و دست ایران را برای اقدامات حقوقی و... باز میگذارد. »
نویسنده در بخش دیگر یادداشت خود توصیه کرده است که ایران بعد از خروج آمریکا از برجام دیگر اروپا را از دست ندهد و با استفاده از اروپا تحریمها را دور بزند!در باره این یادداشت نکاتی هست که بایستی به آناشاره کرد، نخست آنکه آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال براندازی بوده است، تغییر رفتار حکومت و مسئولین جمهوری اسلامی گام اول تغییر و براندازی محسوب میشود چرا که اگر جمهوری اسلامی سیاستهای مطلوب آمریکا را اتخاذ کند دیگر فرقی بین این نظام و رژیم پهلوی باقی نخواهد ماند و در عمل براندازی رخ داده است.
نکته دوم اینکه روزنامه زنجیرهای آرمان به این سؤال پاسخ نمیدهد که دولت در نزدیک سه سال پیش از همراهی اروپا در کنار خود چه نتیجهای را عاید شده است؟! پس از خروج آمریکا از برجام اروپا جز وعده به آینده دور چه کاری را انجام داده است؟!
کارنامه پر از حاشیه شورایشهر اصلاحطلب
14ماه قبل شورای شهر کنونی تهران پرادعا و با شعارهای قشنگ کار خود را آغاز کرد اما در ادامه نشان داد که اسیر خواستههای احزاب بیرون شورا است. روزنامههای اصلاحطلب در این باره پیش از این نوشتند: «انتصابات حزبی و با تخصصهای غیرمرتبط، نارضایتیهای بسیاری در میان بدنه شهرداری تهران ایجاد کرده است...»
شهردار نخست تهران با حواشی که اخیرا رسانهای شده از این پست استعفا داد و شورای شهر اصلاحطلب که در انتخاب محمدعلی افشانی به بازنشسته بودن او بیتوجه بوده است حالا باید سومین شهردار را در طول مدت یکسال و چندماه انتخاب کند. شرق در این باره نوشت: «به نظر میرسد بعضی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در انتخاب گزینههای شهرداری تهران، کمتر به رویکردهای مدیریتی و اجرائی و برخورداری منتخبان از تخصصهای مرتبط با ماموریتهای شهرداری و اهلیت این جایگاه مهم عنایت دارند و بنابراین روشن نیست که چرا کسانی در زمره گزینههای شهرداری تهران در دستور کار شورا قرار میگیرند که حسب اطلاعات ناقص بنده، ویژگیهای مورد نیاز و کافی برای مدیریت کلان شهری مانند تهران را ندارند و با فقدان تجربههای مرتبط و برخوردار از اهلیت کافی در مدیریت شهری، در فهرست گزینههای انتخابی شورای محترم قرار گرفتهاند.»
برای شهرداری مدیر جهادی میخواهیم
در بخش دیگری این نوشتهاشاره میکند که شهردار تهران باید مدیریت جهادی داشته باشد: «[شهردار تهران باید] با گیوههای ورکشیده در میدان مأموریتهای شهرداری شب و روز و حتی با حضور فیزیکی، از نزدیک بر اجرای امور، پروژهها و حوادثی مانند زلزله آتشسوزیها، ترافیک، آلودگی هوا و نظارت کرده و عملکرد مدیریتها را از نگاه مردم هم ارزیابی کند و توانمندیهای اجرائی و مدیریتی خود را هم در معرض داوری مردم بگذارد و اعتماد آنان را جلب کند.»
اخیرا روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد هم خطاب به شورای شهر نوشته بود: «با توجه به آنکه شهردار جناح رقیب قریب ۱۲ سال این سمت را در اختیار داشت، حال اصولگرایان، اصلاحطلبان شورا را به عدم ثبات سیاسی، هرج و مرج درونی، منفعتطلبی حزبی و عدم توانایی در اداره یک شهر متهم میکنند و سؤال این است که این هزینه گزاف را چه کسانی به اردوگاه اصلاحات تحمیل کردهاند.» شرق در انتهای یادداشت خود خطاب به اعضای شورای شهر مینویسد: «فراتر از رویکردهای حزبی و دوستیها و خویشاوندیها، به مقوله مدیریت کلان شهری مثل تهران اهتمام کنند.»