وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد، اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) تحقیقات جامع درباره نقض قوانین آمریکا به دست گروه «فتو» را آغاز کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری آناتولی، مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در جمع شهروندان ترکیهای در کنسولگری آنکارا در نیویورک همچنین گفت: سهشنبه در دیدار با مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا درباره مناسبات میان دو کشور "به طور جامع" رایزنی خواهد کرد.
چاووشاوغلو برای شرکت در هشتمین مجمع جهانی "ائتلاف تمدن سازمان ملل جهت مشارکت در حفظ صلح" به نیویورک رفته است. این مجمع ۱۹ و ۲۰ نوامبر در مقر سازمان ملل برگزار میشود.
این اولین سفر یک مقام ترکیهای به آمریکا از زمان آزادی اندرو برانسون، کشیش زندانی است که تنشهایی را در مناسبات دو جانبه ایجاد کرده بود.
چاووشاوغلو گفت، روابط تنشآلود تنها به مساله برانسون ختم نمیشود.
رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه افزود: دو مساله وجود دارند که این روابط را متشنج میکنند. یکی از آنها حمایت آمریکا از یپگ (یگانهای مدافع خلق کرد) و پکک (حزب کارگران کردستان) است. همکاری آمریکا با این گروه تروریستی یک اشتباه فاحش است. بهرغم اطلاع و اذعان به اینکه یپگ سازمانی مشابه پکک است، این همکاری را اشتباه بزرگی میبینیم.
چاووشاوغلو درباره نقشه راه منبج که مورد توافق دو کشور در شمال سوریه است، گفت: این تنها به منبج ختم نمیشود و شامل شرق فرات که در اشغال گروه تروریستی یپگ/پکک است، میشود.
او گفت: آزادسازی این منطقه از دست این گروه تروریستی بخشی از نقشه راه منبج است.
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین از اجرای درخواست ترکیه برای استرداد فتحالله گولن، روحانی ترکتبار ساکن آمریکا خودداری کرده است.
چاووشاوغلو این را دومین مساله میان دو کشور دانست افزود: از نظر ترکیه، "سازمان تروریستی فتحالله" موسوم به فتو عامل کودتای ناکام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه تاکید کرد: این عاملی جدی در ایجاد تنش است. ترکیه در دو مساله حق دارد، نه صد درصد بلکه هزار درصد.
به گفته چاووشاوغلو، افبیآی تحقیقاتی را آغاز کرده است تا مشخص شود سازمان فتو چطور قوانین را نقض کرده، بانکهای آمریکایی را فریفته است و فرار مالیاتی داشته است.