وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای ضمن محکوم کردن سخنان رئیسجمهور ایران در کنفرانس وحدت اسلامی ضد رژیم صهیونیستی، مواضع ضد ایرانی واشنگتن را تکرار کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، تأکید رئیسجمهور ایران بر «جعلی» و «غده سرطانی» بودن رژیم صهیونیستی و حمایت از ملت فلسطین، واکنش «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا را به دنبال داشت.
رئیسجمهور ایران طی سخنرانی در سیودومین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران، «یکی از آثار شوم پس از جنگ جهانی دوم را تشکیل غده سرطانی رژیم صهیونیستی» دانست و گفت: تشکیل این غده سرطانی بر این مبنا بود... باید قدرت دستنشانده خود را در منطقه مستقر کند... چطور یک رژیم جعلی به نام اسرائیل در منطقه تشکیل شد و چطور ملت بزرگ و تاریخی فلسطین از خانههای خود رانده و آواره شد و سالیان دراز مورد قتل و غارت صهیونیستها در منطقه قرار گرفت؟ مشکل کجاست؟».
این اظهارات سبب شد که وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای ضمن محکوم کردن سخنان رئیسجمهور ایران، به دفاع تمام قد از رژیم صهیونیستی پرداخته و مواضع ضد ایرانی واشنگتن را تکرار کند.
«مایک پامپئو» اعلام کرد: «(حسن) روحانی رئیسجمهور ایران بار دیگر خواستار نابودی اسرائیل شده و از آن به عنوان "غده سرطانی" و "رژیم جعلی" یاد کرده است. چنین اظهاراتی که ظاهرا درخواستی برای جنگ است، تنشها را در منطقه تشدید میکند».
وزیر خارجه دولت «دونالد ترامپ» همچنین ادعا کرد: «روحانی در یک کنفرانس بینالمللی درباره وحدت اسلامی مسلمانان جهان را به اتحاد برای ایستادن در برابر آمریکا تشویق کرد. این اقدامی خطرناک و غیر مسئولانه است که بیشتر از قبل انزوای ایران را تعمیق خواهد کرد».
وزیر خارجه آمریکا در ادامه، بدون اشاره به اقدامات دولتهای آمریکا علیه مردم ایران، عملکرد حکومت جمهوری اسلامی را مایه «رنج» مردم توصیف کرد. مقامات ایران تاکنون بارها اعلام کردهاند که تحریمهای آمریکا مستقیما مردم و زندگی آنان را هدف گرفته و ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به آمریکا و همچنین «تروریست» خواندن ملت ایران توسط رئیسجمهور آمریکا از جمله اقدامات دیگر آمریکا علیه مردم ایران است.
وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه «رژیم ایران... دوست آمریکا و اسرائیل نیست»، مدعی شد که «مردم ایران این موضوع را بهتر میدانند و با حکومتشان هم نظر نیستند». پامپئو اشاره نکرد که بر چه اساس معتقد است مردم با حکومت ایران همنظر نیستند. او در ادامه ادعا کرد که دولت ایران «نماینده بدی» برای مردمش بوده و «مردم ایران مدت خیلی طولانی است که در این حکومت استبدادی رنج کشیدهاند».
اظهارات تازه پامپئو تقریبا سه هفته پس از راهپیمایی ضد آمریکایی پررنگ ایرانیها در سیزدهم آبان گذشته ایراد شده است. دولت آمریکا بعد از خروج از توافق هستهای و فرار کردن از تعهدات واشنگتن، اکنون در حال تشدید انواع فشارها برای قطع مراودات اقتصادی کشورها با ایران است.
پیش از وزیر خارجه آمریکا، ابتدا نخست وزیر رژیم صهیونیستی به سخنان شنبه صبح رئیس جمهور ایران در جریان سیودومین نشست بینالمللی وحدت اسلامی واکنش نشان داد و مدعی شده بود که اسرائیل «بخوبی میداند که چگونه از خود برابر رژیم قاتل ایران دفاع کند».
«بنیامین نتانیاهو» سخنان حسن روحانی در خصوص نابودی اسرائیل را «نفرتبرانگیز» توصیف و ادعا کرد که این سخنان «دوباره ثابت مینماید که چرا کشورهای جهان باید در مسیر تحریم رژیم تروریست ایران که آنها را نیز تهدید میکند، به هم بپیوندند».
برخی مقامهای اروپایی متحد تلآویو و واشنگتن هم به سخنان رئیسجمهور ایران علیه رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادهاند. اولین مقام اروپایی که سخنان روحانی را محکوم کرد، صدراعظم اتریش بود و او در توئیتر خود نوشت: «من اظهارات اخیر رئیسجمهور روحانی علیه اسرائیل را به شدیدترین نحو محکوم میکنم. تردید درباره حق موجودیت اسرائیل یا درخواست برای نابودی اسرائیل قطعا غیرقابل قبول است».
بعد از او، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم سخنان رئیسجمهور ایران درباره رژیم صهیونیستی را «غیرقابل قبول» خواند و بر تعهد اتحادیه اروپا نسبت به امنیت این رژیم تاکید کرد.