علی اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به لایحه بودجه 98 اظهار داشت: یکی از مهمترین اصول بودجه ریزی بحث تعادل در بودجه است که باید هزینه ها و درآمدها به طور منطقی در آن دیده شود.
وی افزود: اگر درآمدها بیش از اندازه غیرواقعی دیده شوند با توجه به اینکه معمولا هزینه ها محقق می شوند با کسری بودجه مواجه خواهیم شد و این موضوع آثار زیان باری را برای اقتصاد کشور به دنبال خواهد داشت.
کریمی با بیان اینکه اگر هزینه ها فراتر از توان و مقدورات بودجه ای دیده شود می تواند مشکل آفرین باشد، تصریح کرد: در بودجه دو درآمد عمده مالیات و نفت را داریم که هر دو باید در این چارچوب معقول و منطقی دیده شوند به گونه ای که از بابت مالیات ها مردم تحت فشار قرار نگیرند.
نماینده مردم اراک در ادامه تاکید کرد: افزایش مالیات بر عملکرد دولت یک سیاست انقباضی محسوب می شود و در شرایطی که با مشکلات زیادی در حوزه تولید مواجه هستیم اعمال سیاست انقباضی چندان مطلوب به نظر نمی رسد.
کریمی با بیان اینکه در حوزه درآمدهای نفتی نیز باید میزان درآمد حاصل از صادرات نفت را منطقی ببینیم، یادآور شد: نباید آنچنان که دشمن می خواهد صادرات نفت مان به واسطه تحریم ها به صفر برسد. ما راهکارهایی داریم که می توانیم تحریم ها را دور بزنیم و همچنان به صادرات نفت ادامه دهیم.
عضو کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه باید حاشیه امنی برای صادرات نفت پیش بینی کنیم، بیان داشت: چنانچه تحریم ها آثاری به دنبال داشته باشد در سناریوهای سخت گیرانه می توانیم میزان کمتری درآمد برای نفت پیش بینی کنیم که در بودجه ریزی و پیش بینی هزینه های معادل آن به مشکل برنخوریم.
کریمی با بیان اینکه باید راهکارهای صرفه جویانه و منطقی که باعث کاهش هزینه های دولت می شود را دنبال کنیم، افزود: به این ترتیب اخلال در عملکرد دولت برای سال آینده پیش نخواهد آمد.
وی افزایش نرخ نفت امسال را یک مزیت برشمرد و تصریح کرد: با توجه به این افزایش چنانچه کاهش صادرات نفت صورت گیرد این افزایش قیمت می تواند کاهش صادرات نفت را جبران کند.
کریمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع نرخ تسعیر ارز گفت: سال گذشته نرخ ارز در بودجه 3500 دیده شده بود در حالی که طبق برخی شنیده ها این نرخ در لایحه بودجه 98، 5700 تا 5800 تومان دیده شده است که این رقم نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است که با توجه به این موضوع دولت می تواند از این محل هم منابع درآمدی در بحث حاصل از فروش نفت به دست آورد.
وی با تاکید بر اینکه در هر صورت برای یک اظهارنظر دقیق در خصوص لایحه بودجه 98 باید منتظر باشیم تا این لایحه به صحن علنی بیاید، در خصوص انتقادات برخی کارشناسان درباره طرح تحول سلامت گفت: این طرح یکی از چالش های مهم دولت محسوب می شود.
وی در ادامه افزود: طرح تحول سلامت علی رغم مزیت های بالایی که برای ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی مردم داشته متاسفانه مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد کرده است.
کریمی با تاکید بر اینکه قطعا در مقدورات دولت نیست که این طرح را با شاکله موجود ادامه دهد، یادآور شد: به همین دلیل دولت باید درباره این طرح راهکارها و پیشنهادات مناسبی را به مجلس ارائه دهد و در غیر این صورت مجلس رأسا وارد می شود و تصمیمات مقتضی را می گیرد.
نماینده مردم اراک در ادامه تصریح کرد: موضوعاتی چون نوع هزینه کرد بودجه طرح تحول سلامت، میزان افراد تحت پوشش بیمه سلامت و ... در این طرح شفاف نیست و مشکلاتی است که با آنها روبرو هستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین باید یک بازنگری اساسی در این طرح صورت بگیرد تا هم مردم از مزایای این طرح همچنان بهره مند باشند و هم دولت بتواند در چارچوب مقدورات مالی این طرح را ادامه دهد.