به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از شبکه تلویزیونی الفرات، در بیانیه جریان اصلاح ملی عراق که ریاست آن را ابراهیم الجعفری برعهده دارد، آمده است: اعضای جریان اصلاح ملی در سراسر عراق سفر عجیب رئیس جمهور آمریکا به استان آزاد شده الانبار و دیدار با نظامیانش و فرماندهان آمریکایی مستقر در پایگاه عین الاسد عراق در این استان را محکوم می کند. این، سفری عجیب است که با سایر سفرهای رسمی به کشور ما مشابه نیست و به ویژه همزمان با اعلام اخیر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه انجام شد. همه عراقی ها از امنیت، حاکمیت و طرح دموکراتیک خود دفاع می کنند.
این بیانیه افزود: با وجود اینکه به تلاش های نظامی و امنیتی همه کشورهای دوست که از عراق در جنگ علیه باندهای افراط گرایی و وحشیگری داعش حمایت کردند، ارج می نهیم و با وجود اینکه اعتقاد راسخ به لزوم تعامل عراق در پروژه مشترک توسعه با این کشورها برای آینده روشن داریم، اما در عین حال بر اهمیت احترام به قوانین و موازین و معاهدات بین المللی بین عراق و هر کشور دیگری تاکید می کنیم.
این بیانیه تاکید کرد: در بیانیه دفتر رسانه ای عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق به وجود هماهنگی قبلی بین دولت های عراق و آمریکا و سپس بروز اختلاف نظر اشاره شده است که باعث شده تا دیدار رسمی به مکالمه تلفنی تبدیل شود. این توجیه در واقع با انتظارات عراق پیروز و مردم عراق که خون و شهید دادند، متناسب نیست، لذا ما چنین سفرهایی با هماهنگی ضعیف را محکوم می کنیم، زیرا عراق ناتوان از برگزاری این دیدار بین دو دولت نیست و طرف آمریکایی نیز در چنین سفرهایی تجربه کمی ندارد و امیدواریم که چنین مواردی تکرار نشود و اقدامات لازم درخصوص آن صورت گیرد.
این بیانیه تصریح کرد: همچنین اعضای جریان اصلاح ملی این موضوع را رد می کنند که از خاک عراق به عنوان سکویی برای نبرد علیه هر یک از کشورهای همجوار عراق استفاده شود زیرا عراق در مسیر سیاست ثبات منطقه و نه بحرانی کردن آن گام برمی دارد.
فراکسیون صادقون: باید قانون اخراج نظامیان آمریکایی وضع شود
فراکسیون صادقون در پارلمان عراق سفر غیرمنتظره رئیس جمهور آمریکا به عراق را بی توجهی به حاکمیت عراق دانست و بر لزوم تسریع در وضع قانون اخراج نظامیان آمریکایی از عراق تاکید کرد.
حسن سالم رئیس فراکسیون صادقون گفت: سفر سری و غیرمنتظره ترامپ بیانگر میزان بی احترامی و تکبر آمریکا و رئیس جمهور آن و بی توجهی واشنگتن به حاکمیت عراق و کشورهای منطقه است. دولت عراق و وزارت خارجه نباید سکوت کنند و باید بیانیه ای برای تقبیح این سفر غیرقانونی صادر شود.
سالم گفت: پارلمان لازم است که در تدوین قانون اخراج نیروهای آمریکایی از خاک عراق تسریع به خرج دهد. واشنگتن همواره با حاکمیت عراق اینگونه رفتار کرده است، زیرا نیرویی اشغالگر است و بدنبال منافع خودش در مقابل ویران کردن منطقه.
وی افزود: هرکس این سفر را محکوم نکند یا در رد آن موضعگیری نکند، به کشور توطئه می کند و حاکمیت عراق برایش اهمیتی ندارد.