انجمن علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از جمله انجمنهای علمی موفقی است که با پروژه بیمارستان خرس عروسکی در رفسنجان توانسته محیط درمانی شاد برای کودکان ایجاد کنند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛ انجمن علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از جمله انجمنهای علمی موفقی است که با پروژه بیمارستان خرس عروسکی در رفسنجان توانسته محیط درمانی شاد و سرگرم کننده را برای کودکان فراهم کنند.
این انجمن علمی از سه سال پیش تاسیس شد؛ اما از سال گذشته به صورت رسمی و جدی کار خود را آغاز کرد و به تازگی در نشست انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ۲۸ از بین ایده برتر در قالب کپسول سه دقیقهای از سوی نمایندگان انجمنها به عنوان ایدههای برتر مطرح شد.
علی شهاب الدینی، دانشجوی رشته پزشکی و دبیر انجمن علمی دانشجویان پزشکی علوم پزشکی رفسنجان در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری میگوید: هدف از تاسیس این انجمن افزایش انگیزه دانشجویان برای شرکت در پروژهها و فعالیتهای علمی و آشنا کردن آنان با دیدگاهها متفاوتی از پزشکی بود که شاید دانشجو در جایی دیگر تجربه نمیکرد.
فعالیتهای این انجمن شامل آموزش پزشکی، بهداشت و سلامت عمومی است که در قالب کمیتههای مختلف به صورت برگزاری پروژهها، کلاسها و کارگاههای آموزشی می پردازد و کودکان در این بیمارستان با تجهیزات پزشکی آشنا میشوند.
شهاب الدینی در این رابطه ادامه می دهد: کمیته سلامت عمومی این انجمن یک کمیته جامعه محور است که پروژههایی را به سطح شهر و در دل مخاطبین خدمات بهداشت و درمان یعنی مردم برده است و به طور مستقیم با آنها سر و کار دارد.
به گفته شهاب الدینی، انجمن علمی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان قصد دارد که مشکلات و چالشهای موجود در زمینه آموزش را برطرف کند، یکی از مشکلات دانشجویان در زمینه بالینی چگونگی ارتباط برقرار کردن با کودکان است، زیرا به دلیل ترس و واهمهای که کودکان از محیطهای درمانی دارند همکاری لازم را با پزشک ندارند و به دلیل ترس، کودک بیماری خود را از پزشک پنهان میکند و حتی پزشک تمرکز لازم برای معاینه کودکان را ندارد.
برای رفع این مشکل انجمن علمی دانشجویان پزشکی علوم پزشکی رفسنجان بررسیهای لازم را انجام دارد، صالح زارع، یکی از اعضای این انجمن و دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو میگوید که پروژه بیمارستان خرس عروسکی یکی از پروژههای بینالمللی است که در کشورهای مختلف در حال اجراست و هدف از اجرای این پروژه کاهش ترس و واهمه کودکان ۴ تا ۶ سال از محیط درمانی در قالب محیطی شاد و سرگرم کننده است، برای همین یک محل به صورت تزیینی و در قالب دکور کودکانه به شکل بیمارستان طراحی میشود که شامل بخشهای مختلف بیمارستان شامل پذیرش، معاینه، داروخانه، رادیولوژی، غرفه تغذیه، بهداشت دهان و دندان، سرگرمی، ترخیص است.
وی میافزاید: در این پروژه کودکان حتی عروسکهای خود را به این بیمارستان میآورند و در نقش والدین عروسکها، از بخشهای این بیمارستان بازدید میکنند و طی این پروسه کودک هم با روند بیمارستان واقعی آشنا میشود و دیگر از محیط بیمارستان ترس و واهمهای ندارد.
دبیر انجمن علمی دانشجویان پزشکی علوم پزشکی رفسنجان میگوید: اولین نوبت این پروژه سال گذشته در محل گلستان امین شهرستان برگزار شد، اما امسال انجمن علمی دانشجویان پزشکی رفسنجان برای دومین بار این پروژه را برگزار کرد که به بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان درگیر پروژه بیش از ۳۰۰ نفر از کودکان مختلف شدند.
وی افزود: برای ارزیابی اثربخشی پروژه، فرمهایی در بخش پذیرش طراحی شد که از کودک سوالاتی در مورد حس او نسبت به پزشک و محیط درمانی و مفاهیم اولیه درمانی پرسیده میشد. همچنین این فرم در بخش ترخیص از کودک پرسش صورت میگرفت تا میزان اثربخشی پروژه مشخص شود.
این پروژه تاکنون در ۳ سه بخش بیمارستانی شامل پذیرش، سالن انتظار، پزشک، داروخانه، رادیولوژی، تزریقات و پانسمان بخش آموزشی شامل آموزش وسایل پزشکی، آموزش اعضای بدن، آموزش بهداشت دهان و دندان و بخش سرگرمی برگزار شده است و کودکان با روپوش سفید پزشکی و تجهیزات پزشکی آشنا میشوند.
اما برگزاری این پروژههای دانشجویی ممکن است که با مشکلاتی همراه باشد، شهابالدینی با اشاره به چالشهای موجود پیش روی اجرای این پروژه میگوید که از چالشهای پیش روی پروژه مشکلات مالی است و نیاز به اسپانسر برای ادامه این فعالیت داریم، با وجود حمایتهای که مسئولان از این پروژه ما باز به هم حمایت آنها نیاز داریم.