به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «دنیل کوتس»، مدیر اطلاعات ملی آمریکا در جلسهای در کمیته اطلاعاتی مجلس سنا گفت که فعالیتهای منطقهای ایران، علیرغم فشار اقتصادی آمریکا ادامه خواهد یافت.
در این جلسه که با موضوع ارزیابی «تهدیدهای جهانی» برگزار میشد، کوتس ایران را به «جاسوسی سایبری» متهم کرد.
کوتس در ادامه به موضوع توافق هستهای برجام پرداخت و گفت: «ایران برای یافتن راههایی جهت برخوردار شدن از مزایای اقتصادی برجام با سایر شریکانش در این توافق هستهای -شامل چین، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، روسیه و انگلیس- همکاری میکند.»
مدیر اطلاعات ملی آمریکا در بخش دیگری از سخنانش تأیید کرد که ایران به تعهداتش در توافق هستهای عمل کرده است. او همچنین تأیید کرد که اجرای برجام توسط ایران آنچه به «زمان گریز» معروف شده را افزایش داده است.
زمان گریز یک مفهوم ابداعی توسط آمریکاییها است و منظور از آن زمان لازم برای انباشت مواد هستهای لازم جهت ساخت یک سلاح هستهای، در صورت خروج از توافق است. مقامهای دولت سابق آمریکا در دفاع از برجام تأکید میکنند این توافق، زمان گریز را از چند ماه به یک سال افزایش داده است.
کوتس گفت: «ادامه اجرای برجام توسط ایران زمان مورد نیاز این کشور برای ساخت مواد هستهای لازم جهت تولید یک سلاح هستهای را از چند ماه به حدود یک سال افزایش داده است.»
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع کره شمالی پرداخت و گفت: با توجه به اینکه این کشور سلاح هستهای را برای بقا خود حیاتی میداند بعید است به طور کامل این سلاحها را کنار بگذارد.
دنی کوتس ضمن اذعان به پیروزی بشار اسد در جنگ هفت ساله در سوریه، از گروههای تروریستی و شبهنظامیان افراطی به عنوان «مخالفان سوریه» یاد کرد. او گفت: «بشار اسد تا حد زیادی مخالفان را شکست داده است. رژیم او در تلاش برای اجتناب از درگیری با اسرائیل و ترکیه (در سوریه) است».
«دن کوتس» در بخشی از جلسه سنای آمریکا درباره اوضاع در ترکیه گفت: ترکیه در بحبوحه یک دگردیسی در هویت ملی و سیاسی است، موضوعی که مدیریت روابط واشنگتن با آنکارا را به طرزی فزاینده مشکل خواهد کرد».
«جینا هاسپل»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) از دیگر مقامهای حاضر در این جلسه استماع بود. او در این جلسه در پاسخ به سوال یک سناتور تأیید کرد که ایران به برجام پایبند بوده است.
وی گفت: «ایرانیها در حال حاضر، از لحاظ فنی به مفاد برجام پایبند هستند، ولی با توجه به عدم برخورداری از مزایای برجام در میان خودشان در حال مطرح کردن مباحثی درباره کاستن از پایبندیهایشان به این توافق هستند.»