نمایندگان مجلس در بودجه ۹۸ مصارف هدفمندی یارانهها را تعیین کردند که طبق این مصوبه مبلغ یارانه نقدی سال آینده نیز تغییری نمیکند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان و در ادامه بررسی لایحه بودجه سال ۹۸، عوارض و مالیات بر ارزش افزوده فرآوردههای نفتی از حیث پرداختیها را ۹۶.۳۷۵ میلیارد ریال تعیین کردند، همچنین عوارض توسعه، نگهداشت و نوسازی شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام، میعانات گازی و فرآوردههای نفتی، تأسیسات و انبارهای فرآوردههای نفتی (با نرخ محاسباتی مالیات صفر) از حیث پرداختیها ۱۵.۰۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.
همچنین هزینه حمل و نقل، توزیع و فروش (از جمله کارمزد جایگاهها) فرآوردههای نفتی از حیث پرداختها ۱۱۰،۶۱۳ میلیارد ریال تعیین شد، همچنین بازپرداخت تعهدات ارزی و ریالی طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی، گازرسانی، جمعآوری گازهای همراه و مشعل (موضوع ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور) از حیث پرداختها ۴۱.۰۰۰ میلیارد ریال تعیین شد.
سهم چهارده و نیمدرصد (۱۴.۵%) شرکت ملی نفت ایران از محل فروش فرآوردههای نفتی از پرداختیها ۱۰۹.۲۰۷ میلیارد ریال و عوارض و مالیات بر ارزش افزوده گاز طبیعی از حیث پرداختها ۱۵.۲۴۰ میلیارد ریال تعیین شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین عوارض گازرسانی موضوع ماده (۶۵) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) را از حیث پرداختها ۱۷.۰۴۴ میلیارد ریال و کارمزد جایگاهها و اجرای ایمنسازی و هوشمندسازی جایگاههای سی ان جی را از حیث پرداختها ۱۱.۰۴۰ میلیارد ریال تعیین کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی هزینههای تولید، انتقال، توزیع و فروش گاز طبیعی را از حیث پرداختها ۹۴.۰۵۰ میلیارد ریال و پرداختی به آموزش و پرورش بابت کمک به هزینه گاز مصرفی مدارس از حیث پرداختها را ۶۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.
عوارض و مالیات بر ارزش افزوده برق از حیث پرداختها ۱۸.۰۹۰ میلیارد ریال و پرداختی به آموزش و پرورش بابت کمک به هزینه برق مدارس از حیث پرداختها ۳۰۰ میلیارد ریال و مالیات و عوارض قانونی بهای سوخت نیروگاهها از حیث پرداختها ۲.۸۱۰ میلیارد ریال تعیین شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی بازپرداخت تعهدات وزارت نیرو بابت نیروگاههای سیکل ترکیبی (خصوصی و دولتی) از حیث پرداختها را ۱۵.۰۰۰ میلیارد ریال و هزینه، تولید، انتقال و توزیع، فروش و خرید برق از نیروگاههای بخش خصوصی و واردات برق از حیث پرداختها را ۲۰۱.۰۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین هزینه تولید، انتقال، توزیع و فروش آب را از حیث پرداختها ۳۳.۳۲۰ میلیارد ریال و پرداختی به آموزش و پرورش بابت کمک به هزینه آب مدارس را از حیث پرداخت ۱۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.
نمایندگان مجلس همچنین پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها از مصارف هدفمندی را ۴۱۱،۰۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند، همچنین کاهش فقر مطلق خانوارهای هدف از طریق افزایش پرداخت به خانوارهایی که درآمد آنها کمتر از خط حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور میباشد و بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست از مصارف هدفمندی را ۰۰۰، ۸۴ میلیارد ریال تعیین کردند.
ماده (۴۶) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) موضوع کاهش هزینههای مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کمک به تأمین هزینههای تحملناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماران خاص و صعبالعلاج که از طریق بند (د) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) اعمال میشود. از مصارف هدفمندی را ۴۹.۰۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین اجرای سایر اهداف مندرج در ماده (۳۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، بند (الف) تبصره (۱۸) و ماده (۸) قانون هدفمندکردن یارانهها، حق بیمه سهم دولت اقشار خاص از جمله رانندگان حمل و نقل درون و برون شهری، تأمین بیستدرصد (۲۰%) کمک به رزمندگان معسر و کسری هزینه درمان تکمیلی جانبازان و ایثارگران، پوشش بیمه اقشار خاص (قالیبافان، زنان سرپرست خانوار) و افزایش سرمایه و منابع صندوق کارآفرینی امید و اجرای قانون جامع حمایت از معلولین از مصارف هدفمندی را ۲۱،۱۶۵ میلیارد ریال تعیین کردند.
جمع مصارف هدفمندی یارانهها ۶۲۶.۶۱۵ میلیارد ریال تعیین شد.