به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سازمانها و نهادهایی که اصولاً میبایست با توجه به ماموریت و ماهیت تخصصی خود، هیئتهای داوری را تعیین و جوایز مورد نظرشان را اهدا میکردند اما متاسفانه بعضاً این جوایز و برگزیدگان هیچ ربطی به نگاه تخصصی سازمان و ارگان مربوطه نداشته که برخی حتی در تضاد با ماموریت آن نهاد به نظر میرسیدند!
مثلاً سازمان محیط زیست، تندیس اراده ملی خود را به فیلم «غلامرضا تختی» اعطاء کرد! و تندیسی هم به فیلم «شبی که ماه کامل شد» داد که علتش را «توجه درست به فقر» اعلام کردند!
هیئت داوران حقوق شهروندی وزارت ارشاد، یکی از جوایز خود را به فیلم «جاندار» داد که در آن فیلم در واقع حقوق هیچ شهروندی رعایت نشده و همه افرادی که در فیلم حضور دارند اعم از پدر و مادر و فرزند و عاشق و معشوق و حتی برادرها، برای نفع شخصی حقوق یکدیگر را پایمال میکنند!
هیئت داوران انجمن فرهنگی آموزشی ویرایش و درستنویسی، تندیس خود را به فیلم «سرخپوست» داد! معلوم نیست به جز یکی دو صحنه که به روال معمول فیلمها، مطلبی نه چندان مشخص برروی صفحه کاغذ میآید، کجای فیلم، درستنویسی را آموزش میدهد؟!
اما بامزهترین جایزهها را معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری به فیلمها داد؛ جایزهای به فیلم «مردی بدون سایه» آن هم به خاطر چهره باورپذیر زنی موفق در جامعه و خانواده! در حالی که زن در فیلم «مردی بدون سایه» تنها شرایطی مملو از سوء ظن و بدگمانی را در میان خانوادهاش بهوجود آورده بود! همچنین این نهاد دولتی که ظاهراً بایستی افکار و برنامههای دولت را در رابطه با خانواده ارائه دهد، تندیس بهترین فیلم مرتبط با مسائل خانواده را به فیلم «بنفشه آفریقایی» اعطاء نمود! فیلمی که در آن یک زن، شوهران قبلی و فعلی خود را به خانهاش آورده و در کنار هم زندگی میکنند! یعنی برای اولین بار در سینما و جامعه ایران، پدیده مذموم چند همسری زن که حتی در جوامع بیبند و بار غرب نیز پذیرفته نیست توسط این فیلم توجیه شده و بخش امور خانواده دولت نیز به آن جایزه میدهد! یعنی خانواده از نظر دولت محترم، چنین خانوادهای است؟!