سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی گفت: ایران همواره به عنوان حامی مردم عراق عمل کرده و حاکمیت دموکراتیک در عراق مورد تایید و حمایت ایران بوده است و هر آنچه مردم این کشور طالب و موافق آن هستند مورد تایید ایران هم خواهد بود.
صباح زنگنه، سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق در مقایسه با سفر مخفیانه ترامپ به این کشور گفت: ایران همسایه عراق است و به اندازه همسایگی حق و وظیفه دارد که در مراودات با عراق گام بردارد. چون همسایه میتواند تاثیرات منفی و مثبت بیشتری نسبت به سایرین از همسایه خود بگیرد لذا دو کشور همسایه در خوشی و ناخوشی یکدیگر همراه و همگام خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه آمریکا در حمله به عراق توانست صدام حسین را شکست یا فراری دهد، تصریح کرد:، اما نباید فراموش کرد که مردم عراق هم در طول ۳۰ یا ۴۰ سال اخیر در روند مبارزه با صدام او را ضعیفتر کردند و در این مسیر مبارزه ایران همواره همراه مردم عراق در طول چهار دهه اخیر بوده است در حالی که آمریکاییها دورههای زیادی را در حمایت از صدام و حزب بعث طی کردند.
زنگنه با اشاره به اینکه در طول این مدت زمان آمریکاییها تسهیلات زیادی را به حزب بعث میدادند و این تسهیلات شامل سلاحهای شیمیایی، کمکهای اطلاعاتی لژستیکی و مسائلی از این دست بود، گفت: در یک مقطعی هم وقتی صدام از حدودی که خط قرمز آمریکاییها محسوب میشد عدول کرد اقدام به حمله به وی کردند و رژیم بعث را سرنگون نمودند.
سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی تصریح کرد: این در حالی است که ایران همواره در کنار مردم عراق بوده است و زمانی که مردم این کشور آواره شدند جمهوری اسلامی میزبان سه میلیون عراقی بود.
وی با یادآوری اینکه پس از سقوط صدام حسین آمریکاییها نتوانستند هویت خود را در عراق تعریف کنند، ادامه داد: آنها همواره با این سوال از سوی افکار عمومی مواجه بودند که در قبال عراق نقش یک کشور آزادکننده را دارند یا یک کشور دوست حزب بعث؟ بر این اساس آمریکاییها گرفتار تعریف جایگاه و هویت خود در عراق بوده و هستند و در این راستا گاه به صورت کشوری اشغالگر عمل کردند و گاه کشتارهای فجیع در عراق به راه انداختند و گاه محاصرههای دردناک آنها منجر به مرگ یک میلیون و ۵۰۰ عراقی در این کشور شد.
زنگنه گریزی به سیاستهای مختلف و متناقض روسای جمهور آمریکا در قبال عراق زد و گفت: چه زمان بوش پسر و چه زمان اوباما و چه زمان ترامپ که به صورت هالیوودی با عراق برخورد کرد و مفخیانه در یک پایگاه آمریکایی وارد عراق شد همه حکایت از این دارد که آمریکاییها تعریفی از رابطه روشن با عراق ندارند و هنوز نمیدانند در قبال این کشور آزادگر محسوب میشود یا اشغالگر.
سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی ادامه داد: این سیاست در خصوص جمهوری اسلامی کاملا معکوس است و ایران همواره به عنوان حامی مردم عراق عمل کرده و حاکمیت دموکراتیک در عراق مورد تایید و حمایت ایران بوده است و هر آنچه مردم این کشور طالب و موافق آن هستند مورد تایید دولت و ملت ایران هم خواهد بود.
زنگنه در پایان خاطرنشان کرد: به همین دلیل ماهیت رفتار رئیس جمهور در سفر به عراق کاملا متفاوت با رفتار و برخورد مقامات و دولت آمریکا با این کشور است لذا از این منظر سفر رئیس جمهور کشورمان به عنوان جمع بندی رفتارهای ایران تلقی میشود و در جهت توسعه رفتار آینده ایران و عراق در ابعاد مختلف امنیتی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی تاثیرگذار خواهد بود.