رئیس کانون کارگران و بازنشستگان تهران گفت: با واگذاری شستا مخالفیم، چون شرکتهایی که سودده نبوده، آنهایی هستند که در قبال بدهی به تأمین اجتماعی واگذار شده درحالی که اکثرا به سوددهی رسیده اند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی دهقانکیا در نشست خبری که امروز برگزار شد، در مورد اصلاح ساختار سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: بحث اصلاح ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی در پایان سال ۸۳ مطرح شد و بر اساس آن، قرار شد از ۹ نفر اعضای هیئت امنا، ۶ نفر دولتی و ۳ نفر نیز نمایندگان کارگر، کارفرما و دولت در جلسات حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه، مدیریت سازمان تأمین اجتماعی از سال ۸۳ به بعد دولتی شد، اما اموال سازمان همچنان حقالناس است و هیچکس حق دستدرازی به آن را ندارد.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران تأکید کرد: پیشنهاد ما این است که برای تغییر ساختار، اصلاحاتی انجام شود و با نمایندگان نیز در این خصوص صحبت کردیم تا علاوه بر احیای شورای عالی تأمین اجتماعی، سهجانبهگرایی نیز در تمامی سطوح رعایت شود.
دهقانکیا با اشاره به اینکه ۲۶ قانون طی سالهای اخیر بر اساس تصویب مجلس، بر دوش تأمین اجتماعی گذاشته شده است، افزود: مجلس خودش باید مجری قانون باشد، اما از قانون با تحمیل این ۲۶ قوانین به تأمین اجتماعی تخطی کرده و انتظار داریم آنها خودشان قوانین را رعایت کنند تا زیرمجموعهها هم بتوانند از آن پیروی کنند و اثرات این قانون بر روی مدیران و… خود را نشان میدهد.
وی ادامه داد: دولت با تصویب این قوانین، دست توی جیب بیمهشدگان تأمین اجتماعی میکند و از پولی که حق ما است، برای تحمیل قوانین خودشان هزینه میکنند.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران با اشاره به اینکه با اجرای این ۲۶ قانون، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتهاند، گفت: ماهیانه برای اجرای این قوانین ۲،۵۰۰ میلیارد تومان و در مجموع ۳۱ میلیارد تومان هزینه شده و این پول از جیب کارگران و بازنشستگان تأمین شده است؛ به طوری که امروز منابع و مصارف تأمین اجتماعی با هم همخوانی ندارد.
دهقانکیا به بدهی دولت اشاره کرد و افزود: تا پایان سال ۹۶، دولت ۱۸۲ میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بدهکار است و تا پایان امسال به طور قطع این بدهی به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
وی تصریح کرد: دیوان محاسبات بدهیهای دولت را تا پایان سال ۹۴، ۶۲ هزار میلیارد تومان عنوان کرده و وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز این بدهی را تا پایان سال ۹۴ بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرده است.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران اظهار داشت: درحالیکه مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز میزان بدهیهای دولت را تا پایان سال ۹۴ بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرده است. همچنین مرکز پژوهشهای مجلس نیز تا پایان سال ۹۵ این بدهی را ۱۴۱ هزار میلیارد تومان تعیین کرده است.
دهقانکیا گفت: در سال ۹۰ در زمان مدیریت مرتضوی در تأمین اجتماعی، مدیرعامل وقت به دولت نامه نوشته که تا پایان سال ۹۱ بدهیهای دولت به این سازمان ۳۱ هزار میلیارد تومان بوده که پس از آن، دولت ۲۱ مورد مانند نیروگاه برق، پالایشگاه، پتروشیمی، سهام بانک، معادن و … را مصوب کرد که تأمین اجتماعی در قبال بدهیها پرداخت کند، اما با تغییر دولت، آقای نوبخت اعلام کرد که واگذاری این موارد غیرقانونی است و این مصوبه اجرایی نشد.
وی تأکید کرد: در سال ۹۶، ۱۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بدهی دولت افزایش پیدا کرد که امسال هم ۳۱ میلیارد تومان بر اساس همان ۲۶ قانون تحمیلی اضافه میشود.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران ادامه داد: با توجه به اینکه دولت ۹۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای تأمین اجتماعی را کم کرد، ما به دیوان عدالت شکایت کردیم و به دولت نامه زدیم که باید رقم واقعی بدهی دولت محاسبه شود چرا که پیشبینی میشود سال آینده در رابطه با اجرای ۲۶ قانون تحمیلی، ۴۰ هزار میلیارد تومان بدهی جاری دولت اضافه شود.
وی از نامه شریعتمداری به مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: وزیر رفاه به رهبری نامه نوشته که در سال ۹۸ دولت بایستی سه میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تأمین اجتماعی در نظر بگیرد و ماهیانه نیز ۵ میلیون بشکه نفت به فروش برسد تا از بدهی دولت کسر شود.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران افزود: همچنین یک نامه دیگر نیز در مورد بهره مرکب بدهی دولت، وزیر نوشته که در آن عنوان شده میزان بدهیها باید به روز باشد.
دهقانکیا در رابطه با واگذاری شرکت شستا نیز گفت: ما با این فروش مخالفیم چرا که معتقدیم شرکتهایی که سودده نبوده، مربوط به آنهایی است که ضررده بوده و در قبال بدهی به تأمین اجتماعی واگذار شده درحالیکه بسیاری از شرکتهای شستا طی این مدت به سوددهی رسیده است.
وی با تأکید بر اینکه مدیران را دولتیها به شستا تحمیل میکنند، افزود: در سرمایهگذاریهای این شرکت، دولت حتی یک ریال هم سرمایهگذاری نکرده است.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران در مورد بیمه درمان بازنشستگان و کارگران تصریح کرد: با پیگیریهایی که از نمایندگان مجلس انجام دادیم، ۹ بیست و هفتم حق درمان مجدداً به تأمین اجتماعی بازگردانده شد که اتفاق خوبی است.
دهقانکیا بیان کرد: در قانون، بیمه پایه و تکمیلی بازنشستگان و کارگران عنوان شده، اما مشخص نشده که حد این بیمه پایه چقدر است و هزینهها تا کجا برای این افراد رایگان است درحالیکه هر نفر برای بیمه تکمیلی، در حال حاضر ۳۸ هزار و ۲۰۰ تومان پرداخت میکند این در حالی است که هزینههای بستری و اعمال جراحی دارای سقف است.
وی گفت: در سال جاری ۷۹ قلم از داروهای بیمهشدگان تأمین اجتماعی از شمول بیمه خارج شد که این موضوع اصلاً خوب نبود.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران در مورد همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اظهار داشت: بر اساس قانون ششم باید در سال دوم، همسانسازی اجرایی شود که متأسفانه بعد از گذشت پنج سال که مرحوم نوربخش این موضوع را پیگیری کرد، تاکنون در حد وعدهوعید بوده و اجرایی نشده است.
وی با تأکید بر اینکه سازمان تأمین اجتماعی ماهیانه ۸۰۰ تا ۱،۲۰۰ میلیارد تومان برای حقوق کسری دارد، گفت: برای تأمین این کسری، وام با بهره ۳۵ درصد از بانک رفاه میگیریم و در سال ۹۷ میزان وامهایی که از بانک گرفتیم به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده که فقط برای پرداخت حقوق بازنشستگان بوده است. همچنین برای اجرای ۲۶ قانون تحمیلی نیز ۴۰ هزار میلیارد تومان هزینه میشود.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران تأکید کرد: پالایشگاه لاوان در قبال بدهی تأمین اجتماعی به بانک رفاه واگذار شده است.
دهقانکیا گفت: سال گذشته ۷،۲۰۰ میلیارد تومان در قانون برای اجرای همسانسازی مصوب شده بود که دولت آن را پرداخت نکرد به همین دلیل تأمین اجتماعی نیز همسانسازی را اجرایی نکرد. در حال حاضر کمیتهای برای همسانسازی تشکیل شده و کارهای اداری آن نیز تمام شده و منتظریم دولت بدهی تأمین اجتماعی را پرداخت کند تا بتواند نسبت به اجرای همسانسازی اقدام نماید.
وی افزود: اگر دولت پول ندهد، سازمان تأمین اجتماعی قطعاً نمیتواند آن را اجرایی کند، اما ما از تأمین اجتماعی این مطالبه را درخواست میکنیم و به شدت پیگیر آن نیز هستیم.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران به طرح اصلاح ساختار تأمین اجتماعی از سوی نمایندگان مجلس اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح، چندین مورد قرار است اصلاح شود که یکی از آنها این است که حق بیمه بیمهشدگان از ۷ به ۹ درصد افزایش پیدا کند. همچنین افرادی که تاکنون با ۱۰ سال سابقه بازنشسته شدهاند، با ۱۵ سال سابقه بازنشسته شوند. علاوه بر این، مورد دیگر افزایش سنوات در مشاغل سخت و زیانآور بوده به طوری که از ۲۰ به ۲۵ سال افزایش پیدا کند.
وی تصریح کرد: متأسفانه در این طرح، نمایندگان به جای اینکه به دولت بگویند بدهی خود را بدهد، به بیمهشدگان فشار میآورند.
دهقانکیا گفت: البته هنوز این طرح به تصویب نهایی نرسیده است.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران اظهار داشت: نمایندگان باید در طرح اصلاح ساختار، ۲۶ قانون تحمیلی را حذف و به اجرای سهجانبهگرایی تأکید میکردند درحالیکه این اتفاقات رخ نداده است.
دهقانکیا با اشاره به اینکه تأمین اجتماعی ۴۲ میلیون نفر تحت پوشش خود دارد، گفت: در سال گذشته در کانون شهر تهران با ۳۲ نفر از نمایندگان مجلس جلسه گذاشتیم و بحث اصلاح ساختار را پیگیری کردیم و از بُعد امنیتی نیز موارد را به معاون سیاسی فرماندار تهران، استاندار تهران، کمیسیون شورای تأمین و پلیس امنیت تهران گزارش کردیم و در نهایت نامهای در شورای امنیت ملی تصویب شد و مصوب شد دولت ۵،۰۰۰ میلیارد تومان از بدهی خود را پرداخت کند، اما به محض ابلاغ، دکتر هاشمی وزیر بهداشت وقت اعلام کرد که ۷،۰۰۰ میلیارد تومان تأمین اجتماعی به آنها بدهکار است و اعتبار پرداختی دولت به وزارت بهداشت بوده است.
وی با بیان اینکه برنامه ما برای سال آینده، همسانسازی حقوق و افزایش دستمزدها است، افزود: ما نمیتوانیم در خصوص مشکلات بازنشستگان بیتفاوت باشیم و چنانچه خواستههای ما محقق نشود، اعتراض خود را اعلام خواهیم کرد.
دهقانکیا در مورد دستمزد بازنشستگان و کارگران در سال آینده گفت: دو سال قبل شورای عالی کار که متشکل از کارگر، کارفرما و دولت است، مصوب کردیم افزایش حقوقها بر اساس سبد هزینه خانوار، متناسب با تورم باشد. همچنین سال گذشته سبد هزینه خانوار دو میلیون و ۶۹۰ هزار تومان بود که امسال به سه میلیون و ۷۶۹ هزار تومان رسیده و مابهالتفاوت آن یک میلیون و ۸۰ هزار تومان است که از دولت درخواست میکنیم بر اساس همین سبد خانوار، متناسب با تورم، دستمزدهای سال آینده را مصوب کند.
رئیس کانون کارگران و بازنشستگان شهر تهران خاطرنشانکرد: معمولاً در افزایش حقوقها، کارگران و بازنشستگان چند درصد بیشتر از دولتیها حساب میشود که امیدواریم سال آینده شاهد افزایش خوبی باشیم.