به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، میرحمایت میرزاده در خصوص آخرین بررسیهای کمیسیون آموزش مجلس درباره تغییر شرایط کنکور و پذیرش دانشجو از سوی دانشگاهها گفت: هیچ گاه واژه حذف کنکور در دستور کار کمیسیون آموزش قرار نگرفته است؛ بلکه بحث مورد بررسی ما موضوع اصلاح قانون مرتبط با کنکور بود. بر اساس همین بررسیهای کمیسیون دولت موظف شده است که تا پایان سال ۹۷ به گونهای عمل کند که حداقل ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی باشد.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بررسیهای ما نشان میدهد این موضوع اجرا شده است، اما به دلیل اینکه دانشگاههای شبانه، علمی کاربردی و غیر دولتی گسترش پیدا کردهاند، ظرفیت ۸۵ درصدی معمولا شامل همین دانشگاهها خواهد بود و آن ۱۵ درصد برای دانشگاههای روزانه در نظر گرفته میشود.
وی اضافه کرد: یعنی کسانی که قصد دارند به صورت روزانه در دانشگاهها تحصیل کنند شامل آن ۱۵ درصد خواهند بود. شاید این نحوه اجرا شدن قانون مدنظر قانونگذار نباشد ولی نمیتوان برای این نحوهی اجرا کسی را هم مجازات کرد .
میرزاده عنوان کرد: موضوع جدید در این زمینه حذف کنکور برای ظرفیت ۸۵ درصدی است؛ یعنی دیگر نیاز نیست اسامی افرادی که در این ظرفیت قرار میگیرند در دفترچه پذیرش ذکر شود، لزومی ندارد این افراد برای شرکت در کنکور انتخاب رشته کنند و برای آن هزینه پرداخت کنند. فردی که در شهر خود قصد دارد در دانشگاه پیام نور تحصیل کند نیازی به شرکت در کنکور ندارد و نباید برای تهیه جزوه به برخی موسسات مراجعه کرده و برای آن هزینه کند.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با شفافیت به مردم اطلاع رسانی شود که کدام رشتهها و کدام دانشگاه شامل این ظرفیت ۸۵ درصدی هستند و بگویند نیاز نیست که متقاضیان برای تحصیل در این دانشگاهها در انتخاب رشته و در کنکور شرکت کنند، اگر در میان این دانشگاه خلف وعده صورت گیرد و آنها به تعهد خود در این خصوص پایبند نباشند بخش نظارتی موضوع را پیگیری خواهد کرد.
میرزاده در پایان گفت: ما امسال موضوع حذف کنکور ظرفیت ۸۵ درصدی را با هدف کمک به عزیزانی که تمایلی ندارند برای تحصیل از شهر خود خارج شوند و قصد دارند در شهر خود در یک دانشگاه غیر دولتی تحصیل کنند پیگیری کردیم اما موضوع تاثیر معدل از اختیارات شورای سنجش است و ارتباطی با مجلس ندارد.