گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ به نظر می رسد لشگرکشی نمایشی آمریکا به منطقه غرب آسیا به بهانه رویارویی با هرگونه ماجراجویی ایران علیه منافع ملی این کشور در منطقه اقدامی در راستای کمک به اجرای طرح معامله قرن باشد طرحی که به دنبال تامین منافع و امنیت رژیم صهیونیستی است.
تجربه شکست های سنگین اسرائیل در جنگ های 33 روزه، 22 روزه، 8 روزه و جنگ دو روزه اخیر بیانگر این واقعیت است که این رژیم علی رغم برخورداری از سپر موشکی گنبد آهنین و دیگر سلاح های پیشرفته توان رویارویی با موشکپرانیهای حماس و جهاد اسلامی به سرزمین های اشغالی را ندارد؛ بنابراین اجرای طرح معامله قرن در حالی که رژیم صهیونیستی در بدترین وضعیت خود قرار دارد شاید بدون پشتیبانی نظامی و لشگرکشی آمریکا به منطقه امکان پذیر نباشد؛ از این رو به نظر می رسد این لشگرکشی نمایشی به منطقه به بهانه رویارویی با هرگونه ماجراجویی ایران علیه منافع آمریکا در غرب آسیا اقدامی در راستای کمک به اجرای طرح معامله قرن باشد.
رونمایی از پروژه معامله قرن بعد از پایان ماه رمضان و پس از آغاز دور پنجم نخستوزیری نتانیاهو خبری بود که در اواخر فروردین سال جاری به نقل از جراد کوشنر داماد ترامپ و از زبان یک منبع آگاه در رویترز منتشر شد.
به گفته این منبع آگاه که نخواسته بود نامش فاش شود جرد کوشنر در نشست خود با بیش از یکصد نفر از سفرای کشورهای خارجی در واشنگتن ضمن اعلام خبر رونمایی از طرح معامله قرن پس از ماه رمضان تأکید کرده بود: «ما باید بهدنبال توافق معقولی باشیم که صلح در خاورمیانه را دستیافتنی کند. موفقیت طرح مستلزم این است که دو طرف امتیازاتی را به دیگری بدهند اما در هر صورت این طرح امنیت اسرائیل را بهخطر نخواهد انداخت.»
پس از 2 اقدام اساسی رئیس جمهور آمریکا برای خوش خدمتی به لابی صهیونیسم یعنی به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و همچنین به رسمیت شناختن حق حاکمیت این رژیم بر بلندیهای جولان حالا جرد کوشنر داماد رئیس جمهور آمریکا که یک آمریکایی یهودی است از اجرای طرح معامله قرن بعد از ماه رمضان و بعد از آغاز دور نخست وزیری نتانیاهو خبر داده است. اما معامله قرن چیست و با اجرای آن قرار است چه امتیازهایی نصیب رژیم صهیونیستی و چه تبعاتی گریبانگیر مالکان اصلی اراضی اشغالی شود؟
معامله قرن اصطلاحی سیاسی است و به طرحی گفته میشود که از سوی دولت ترامپ رئیسجمهور آمریکا در راستای روند صلح بین دولت فلسطین و دولت اسرائیل، که اسرائیل، در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی سازمان آزادیبخش فلسطین و قطعنامههای شورای امنیت، و الحاق بخشهایی از مناطق اشغالشده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت میکند.
بنا به گمانه زنی روزنامه «اسرائیلهیوم» نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» از مفاد معامله، اگر سازمانهای فلسطینی طرح ترامپ را نپذیرند امریکا مانع از رسیدن کمکهای کشورها به فلسطینیان خواهد شد.
این طرح قرار است برای پایان دادن به بیش از ۷۰ سال منازعه فلسطین-اسرائیل پیشنهاد شود. بر اساس این طرح بخشهایی دیگر از فلسطین شامل نیمی از کرانهٔ باختری و بخشی از بیتالمقدس شرقی که از نظر جامعهٔ جهانی به دولت فلسطین تعلق دارد، به اسرائیل واگذار میشود، و در عوض اسرائیل با تشکیل کشور مستقل فلسطینی در نیمهٔ دیگر کرانهٔ باختری و تمام نوار غزه و تنها چند محله از بیتالمقدس شرقی موافقت میکند.
بر اساس این طرح شهر ابودیس به جای بیتالمقدس به عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد. همچنین طبق این طرح فلسطینیان باید از حق بازگشت به سرزمین خود که در طبق قطعنامهٔ ۱۹۴ شورای امنیت به رسمیت شناخت شده، صرف نظر کنند.
طراحان معامله قرن و حامیان آن در منطقه و دیگر کشورهای پیرو سیاست های آمریکا آگاهند که خواب آمریکا و رژیم صهیونیستی در مورد فلسطین و سرزمین های اشغالی به راحتی تعبیر نمی شود چون آنها برای اجرای این طرح باید از سد جبهه مقاومت عبور کنند و این در حالی است که اسرائیل امروز در موضع ضعف قرار دارد چنانکه روزنامه لوموند چاپ فرانسه در جریان جنگ 2 روز اخیردر این رابطه نوشت: اسرائیل در روزهای پایانی این هفته بهای نادیده گرفتن بدیهیترین مسائل را میپردازد آن هم در شرایطی که به رغم ارتش قدرتمند، در مقابل گروه های فلسطینی در موضع ضعف قرار دارد.
حسن عباسی رئیس اندیشکده یقین در مراسم سالگرد شهید مدافع حرم جواد الله کرم ضمن اشاره به لشگرکشی آمریکا به منطقه و ارتباط این لشگرکشی با طرح معامله قرن می گوید: با توجه به اینکه قرار است بعد از ماه رمضان طرح معامله قرن اجرا شود بنابراین گفته اند باید فشار بیاوریم تا ایران هم آن را بپذیرد چون اگر ایران آن را بپذیرد سایر گروههای محور مقاومت اعم از حزب الله لبنان، حماس، جهاد اسلامی، حشد الشعبی عراق و انصارالله یمن هم آن را می پذیرند. با این وجود هیچ توطئه و خطری بعد از ماه رمضان وجود ندارد.
وی ضمن اشاره به بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه اسرائیل 25 سال آینده را نمی بیند خاطرنشان می کند: رهبر انقلاب از همان روز اول که مطالعات پروژه معامله قرن شروع شد این مسئله را حل کرد و گفتند شما 25 سال آینده را نمی بینید که بخواهید آن را به نتیجه برسانید؛ بنابراین تکلیف ما در مقابل پروژه معامله قرن روشن است و کوتاه نمی آییم و اگر کسانی فکر کرده اند که می توانند مردم را با تحریم، تطمیع و ناکارآمدی بترسانند کاملا اشتباه می کنند.
به گفته او نگران کردن مردم نسبت به اینکه بعد از ماه رمضان چه اتفاقی قرار است بیفتد هیچ ربطی به ایران و موارد دیگر ندارد و موضوع فقط بر سر فلسطین و اسرائیل است.
رئیس اندیشکده یقین ضمن اشاره به اظهارات ترامپ در خصوص واکنش های ایران به پروژه معامله قرن می گوید: ترامپ اخیرا گفته اگر ایران در مقابل پروژه معامله قرن واکنشی نشان ندهد و دست به اقدامی نزند و در عوض گروههای فلسطینی و لبنانی به این مسئله واکنش نشان دهند ما پاسخ ایران را می دهیم. خب شما دست به یک تعرض علیه ایران بزنید تا جواب آن را بگیرید.
او همچنین در واکنش به ترساندن مردم از اعزام ناو هواپیمابر آمریکا به خلیج فارس می گوید: من بیش از 20 سال پیش مدیر توسعه رزمی نیروی دریایی بوده ام با این وجود از نظر دانش نظامی وقتی ناو هواپیما بر وارد خلیج فارس می شود یعنی هیچ اتفاقی نمی افتد و درگیری نمی شود چون خلیج فارس یک حوضچه کوچک بوده و متوسط عمق آن 45 متر است که عمق تکه های محدودی از آن در سمت ایران 90 متر و عمق دو سوم آن در سمت کشورهای جنوب خلیج فارس زیر 10 متر و 15 متر است و ناو نمی تواند از آنجا عبور کند. از این رو این ناو باید در خارج از خلیج فارس و در دریای عمان بماند در غیر این صورت ایران می تواند با بستن تنگه هرمز، ریختن مینهای دریایی و اعزام چند قایق امکان تردد را از آن بگیرد.
امنیت رژیم صهیونیستی موضوعی نیست که آمریکا به راحتی از آن بگذرد؛ بنابراین ترامپ تلاش می کند تا با ضربه پذیر کردن اقتصاد ایران در قالب تحریم های بانکی، نفتی و فلزات، جمهوری اسلامی را به عنوان محور جبهه مقاومت و آشکارترین ترین دشمن اسرائیل از سیاست های ضد صهیونیستی خود به عقب براند؛ غافل از اینکه پس از شکست تروریست های داعش که ایران بازیگر اصلی آن بود امروز محور مقاومت از بالاترین انگیزه برای نابودی رژیم کودک کش اسرائیل برخوردار است؛ اگر چه آمریکا و برخی حکام وابسته منطقه همچنان تلاش می کنند تا نابودی این رژیم را به تعویق بیندازند.