۷۶ ژنرال بازنشسته و دیپلمات ارتش آمریکا در نامهای سرگشاده به رئیسجمهور آمریکا در خصوص هرگونه تقابل نظامی با ایران هشدار دادند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، ۷۶ ژنرال بازنشسته و دیپلمات آمریکایی در نامهای سرگشاده به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در خصوص هرگونه تقابل احتمالی با ایران هشدار دادند.
پایگاه تحلیلی «کامن دریمز» در گزارشی نوشت، در حالیکه کاخ سفید برای اعزام یکهزار و ۵۰۰ نظامی به منطقه غرب آسیا آماده میشود، کالج رهبران امنیت ملی آمریکا، در نامهای این تصمیم آمریکا را مورد ارزیابی قرار داد.
طبق این گزارش، نامه فوق به امضای ۷۶ نفر از ژنرالها، دریاداران، سفرا و دیپلماتهای آمریکایی درآمده است و پایگاه «War on the Rocks» صبح روز گذشته (جمعه) آن را منتشر کرد.
ژنرالهای ارشد بازنشسته ارتش آمریکا در این نامه تأکید کردند که واشنگتن به دلایل راهبردی باید از تقابل نظامی با ایران خودداری کند.
طبق این گزارش، در نامه فوق آمده است: «جنگ با ایران، خواه به صورت انتخابی یا محاسبات اشتباه، پیامدهای غمانگیزی را در خاورمیانه که از قبل نیز بیثبات بوده است، به همراه خواهد داشت و همچنین آمریکا را به قیمت بالای مالی، انسانی و ژئوپولتیکی، به یک درگیری مسلحانه دیگر میکشاند».
آنطور که این گزارش مینویسد، ترامپ بارها گفته است که بیش از هرکس دیگری به حرفهای نظامیان گوش میدهد، اما هنوز مشخص نیست که آیا ترامپ این نامه را دیده است یا خیر، اما اگر هم دیده باشد، ظاهراً اهمیتی به توصیههای آنها نکرده است.
روز گذشته، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که بعنوان بخشی از آنچه که اقدام «محافظتی» قلمداد کرد، در حال اعزام یکهزار و ۵۰۰ نظامی به غرب آسیا اعزام کرده است.
طبق این گزارش، گرچه ترامپ روز جمعه در جمع خبرنگاران تأکید کرد که به دنبال جنگ با ایران نیست، اما اقدامات اینچنینی پیامدهای خطرناکی به همراه دارد.
در ادامه این نامه اینگونه نوشته شده بود: «عدم ارتباط مستقیم میان رهبران سیاسی و نظامی آمریکا در حین بالا گرفتن لفاظیها، تنها به افزایش احتمال محاسبات اشتباه منجر میشود که نتیجه آن تقابل نظامی ناخواسته میشود».
در پایان نامه، ژنرالهای بازنشسته ارتش آمریکا از رئیسجمهور آمریکا درخواست کردند تا از قدرت خود برای به کارگیری راهحلهای صلحآمیز با ایران بهره بگیرد.
دولت ترامپ روز جمعه رسماً به بهانه «تشدید تنشها با ایران» قوانین کنگره را دور زد و روند فروش چندین میلیارد دلار سلاح به عربستان سعودی و سایر کشورها را تسریع کرد.
پس از آن، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده بامداد شنبه با صدور بیانیهای ضمن تایید فروش اضطراری تسلیحات به کشورهای عربستان سعودی، امارات عربی متحده و اردن اعلام کرد که هدف از این کار بازداشتن ایران از ستیزهجویی است.
آمریکا از زمان آغاز جنگ علیه یمن با ارائه کمکهای اطلاعاتی و فروش تسلیحات به عربستان سعودی و امارات از ائتلاف متجاوز به یمن حمایت کرده است.
حملات ائتلاف سعودی در یمن به نابودی زیرساختهای یمن و شیوع فقر، بیکاری و گسترش بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است.