به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی روز سهشنبه گفت که «یوال اشتینیتز» وزیر انرژی این رژیم به دولت آمریکا اطلاع داده که اسرائیل ورود به گفتگوهای مستقیم با لبنان با میانجیگری واشنگتن در راستای حل اختلافات مرز دریایی موافقت کرده است. انتظار میرود که این مذاکرات طی هفتههای آتی انجام شود.
به گزارش شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی، بر اساس گفته این مقام ارشد اسرائیلی، تلآویو شرایطی برای این گفتگوها دارد. این گفتگوها فقط با میانجیگری آمریکا و نه سازمان ملل باید به پیش برود و این گفتگوها فقط باید درباره مرزهای دریایی و نه درباره موضوعات دیگری نظیر مرزهای زمینی و اختلافات درباره مزارع شبعا باشد.
بر اساس این گزارش، انتظار میرود این گفتگوها طی هفتههای آتی و در یکی از مراکز سازمان ملل برگزار شود. اسرائیل درخواست کرده که گفتگوها با میانجیگری «دیوید ساترفیلد» دیپلمات آمریکایی باشد که پیشتر نیز گفتگوهای غیرمستقیم میان دو طرف را به پیش برده بود.
در تاریخ ۲۰ اردیبهشت گذشته «میشل عون» رئیس جمهور و «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان در دیدارهای جداگانه با «الیزابت ریچارد» سفیر آمریکا بر ضرورت ترسیم مرزهای دریایی و زمینی بین لبنان با فلسطین اشغالی تاکید کردند.
دو هفته پیش نیز خبرگزاری فرانسه مدعی شد مذاکرات با نظارت سازمان ملل و مشارکت هیئتهای لبنان و اسرائیل و پیگیری آمریکا انجام خواهد شد و قرار است جلسات در مقر فرماندهی نیروهای موقت سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) برگزار شود، اما این نیروها هیچ گونه نقشی در روند مذاکرات ندارند.
طبق گزارشها لبنان مرز خاکی و آبی را از هم جدا نمیداند، اما رژیم صهیونیستی صرفا دنبال تصاحب منابع نفتی و گازی در آبهای لبنان است.
لبنان و فلسطین اشغالی ۷۹ کیلومتر مرز زمینی دارند و رژیم صهیونیستی پس از عقبنشینی از لبنان در سال ۲۰۰۰ مزارع «شبعا» و بلندیهای «کفرشوما» و بخش لبنانی روستای «غجر» را در اشغال خود نگه داشت. مرز آبی دو طرف نیز به علت وجود منابع نفت و گاز همواره مورد اختلاف بوده و رژیم صهیونیستی تا کنون مانع از بهرهبرداری لبنان از این منابع شده است.