رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اخیراً با بی اعتنایی به انتقادات ترامپ تأکید کرد که کاری با ترامپ ندارد و تمایلی ندارد وقتش را صرف بحث درباره رئیسجمهور آمریکا کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز گذشته (سهشنبه) با بیاعتنایی به انتقادات اخیر ترامپ از وی، تصریح کرد که تمایلی ندارد که برای بحث درباره ترامپ وقت بگذارد.
پایگاه خبری «هیل» گزارش کرد، پلوسی در مراسمی در خصوص سیاست مالی به میزبانی بنیاد «پیتر جی پترسون» گفت: «من کاری به او ندارم. حتی نمیخواهم درباره این موضوع حرف بزنم».
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه افزود: «هر زمان که او (ترامپ) به من حمله میکند، ارزش من افزایش مییابد».
پلوسی ضمن بیتوجهی به انتقاداتی که ترامپ علیه وی در حین مصاحبه هفته گذشته با شبکه «فاکسنیوز» مطرح کرده است، گفت که بحث کردن درباره رئیسجمهور آمریکا به نفع ترامپ تمام میشود.
ترامپ هفته گذشته در «نورماندی» فرانسه برای بزرگداشت هفتاد و پنجمین سالگرد عملیات پیادهسازی متفقین موسوم به «D-Day» در گفتگو با فاکسنیوز، نانسی پلوسی را یک «فرد کریه، کینهجو و هولناک و فردی بیآبرو» توصیف کرد.
وی در حالی چنین انتقادات تندی را مطرح کرده بود که پیش از این گزارش شده بود که رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به همحزبیهای دموکرات خود که طرفدار استیضاح «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا هستند گفته میخواهد شاهد به زندان افتادن ترامپ باشد.
پلوسی نیز که هفته گذشته در نورماندی بود، گفت: زمانیکه در سفرهای هیأت کنگرهای به خارج کشور به سر میبرد، از رئیسجمهور انتقاد نمیکند و با اینحال ترامپ «تاکتیک متفاوتی در این زمینه دارد».
وی تصریح کرد که ترامپ «فرمانده تغییر توجهات» است که میخواهد حواسهای دیگران را از رفتارهایش در موضوعاتی، چون تجاری پرت کند.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «مسئلهای که مرا آزار میدهد، این است که به جای چگونگی کاهش بدهی ملی، در اینباره حرف میزنیم».
پلوسی قبلاً نیز ترامپ را به «پردهپوشی» در جریان تحقیقات «رابرت مولر»، بازپرس پرونده دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم کرده بود.
آغاز فرایند استیضاح رئیسجمهور آمریکا ساده نیست و روندی پیچیده و پر پیچ و خم دارد. رئیسجمهور را به دلیل ارتکاب هر جرم معمولی هم نمیتوان استیضاح کرد و طبق بند ۴ ماده ۲ قانون اساسی آمریکا این کار فقط در صورتی مجاز است که او طبق ادله متفن مرتکب جرائم سنگینی مانند «خیانت، ارتشا و سایر تخلفات و جرائم مربوط به افراد عالیرتبه» شده باشد.
فرایند استیضاح از مجلس نمایندگان آغاز میشود و در صورتی که اکثریت قانونگذاران در این مجلس (نصف به علاوه یک) موافق استیضاح باشند، روند کار به جریان خواهد افتاد.
در ادامه، مجلس نمایندگان در صورت موافقت با استیضاح از مجلس سنا میخواهد دادگاه تشکیل دهد و متهم را محاکمه کند. محکومیت قطعی رئیسجمهور که عزل او را در پی خواهد داشت مستلزم آن است که دو سوم سناتورها به این موضوع رأی مثبت دهند و موافق آن باشند.
نمایندگان دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا میدانند که در مجلس سنا که اکثریت کرسیهای آن در اختیار جمهوریخواهان است از آرای کافی برای عزل ترامپ برخوردار نیستند و تبرئه او در این مجلس، آن هم در آستانه آغاز تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا میتواند خطایی فاحش باشد ک. پیروزی او در این انتخابات را ضمانت میکند.