به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، منابع بلندپایه مصری در گفتوگو با پایگاه خبری «العربی الجدید» از تماسهای مصر و ایران در پی افزایش حوادث در منطقه، از جمله حادثه حمله به دو نفتکش در دریای عمان و اتهامزنی عربستان و امارات علیه ایران،، خبر دادند.
این منابع تصریح کردند، قاهره اخیرا کانالهای تماس با تهران را باز کرده است و برخی مسئولان ایرانی نیز هفته گذشته در سفر به پایتخت مصر، با مقامهای برجسته دستگاه اطلاعات عمومی این کشور دیدار و گفتوگو کردند.
طبق اعلام منابع مذکور، طرفین در دیدارشان در قاهره درباره مسائل مختلف و در رأس آنها درباره اوضاع منطقه خلیجفارس، و حمله اخیر به دو نفتکش در دریای عمان و عملیات خرابکارانه علیه کشتیهای سعودی در آبهای منطقهای امارات گفتوگو کردند. اوضاع غزه، یمن، حملات اخیر جنبش «انصارالله» یمن به فرودگاههای «أبها» و «نجران» عربستان از دیگر محورهای این دیدار بود.
منابع مذکور تأکید کردند، مقامهای سیاسی مصری دست داشتن ایران در حمله اخیر به نفتکشها را بعید دانستهاند.
این منابع در ادامه افزودند، در مذاکرات میان تهران و قاهره به اوضاع غزه و فرآیند تشدید تنش اخیر پرداخته شد. از سوی دیگر، موضوع غزه با توجه به میانجیگری مصر بین گروههای فلسطینی و اسرائیل برای تثبیت آتشبس و جلوگیری از وقوع درگیریهای جدید در منطقه غزه، در این دیدار به طور گسترده بحث و بررسی شد.
منابع مصری با اشاره به اینکه تماسهای تهران و قاهره فقط در سطح مقامات امنیتی بود نه در سطح دیپلماتیک، خاطرنشان کردند: نمیتوان این تماسها را به مثابه ازسرگیری روابط سیاسی میان قاهره و تهران دانست ولی اختلافات و نقطهنظرات مشترکی میان طرفین وجود دارد که مساله سوریه و حمایت همهجانبه مصر از «بشار اسد» و ارتش سوریه- حتی در شرایطی که نظام مصر از بیشترین حمایتها از جانب کشورهای عربی خلیجفارس برخوردار بود- مهمترین وجه اشتراک بین ایران و مصر طی سالهای گذشته بوده است.
طبق گفته منابع مذکور، طرف ایرانی همچنین در این تماسها از موضع اخیر مصر و مخالفت این کشور با پیوستن به ائتلاف موسوم به «ناتوی عربی»، که هدف اصلی از تشکیل آن مقابله با تهران است، تشکر کرد.
این منابع درخصوص اینکه آیا تماسهایی که قاهره برقرار میکند، از طریق هماهنگی با همپیمانان سعودی و اماراتی آن بوده است، گفتند: «توافقاتی در این زمینه بین شرکای مصر در خلیجفارس صورت گرفته است ولی مواضع مصر درباره ایران با مواضع امارات و عربستان تفاوت دارد؛ مصر سیاست خارجی دارد که بر اساس آن اقدام میکند و به علل مختلفی اخیرا این سیاست به دلایل متعددی از فشارهای کشورهای عربی خلیجفارس رها شده است.
منابع مصری افزودند، اختلاف مواضع درباره ایران علت وقوع اختلاف در ائتلاف مصر با کشورهای عربی خلیجفارس بوده است البته تا زمانیکه اعضای این ائتلاف و مشخصا امارات متوجه بشوند که میتوانند از موضع قاهره به نفع خود بهرهبرداری کنند.