سورنا ستاری گفت: فقر و فحشا و حجاب و... باید با علوم انسانی درست شود. میتوانیم صدها کتاب در حوزه بانکداری اسلامی بنویسیم، ولی اجرای آن نیازمند یک اکوسیستم است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، افتتاحیه پنجمین دوره طرح ملی نخبگان علوم انسانی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی و حمید پارسانیا، بعدازظهر امروز در دانشگاه تهران برگزار شد.
سورنا ستاری در این مراسم گفت: ما در تاریخ خود، هیچگاه به اندازه امروز، برای آموزش و پژوهش هزینه نکرده ایم، ولی چرا نمیتوانیم ابن سینا و فارابی بسازیم؟ ما چه اشتباهاتی داریم و با این همه دانشگاه چرا موفق نیستیم؟
وی ادامه داد: اگر بخواهیم دانشگاه محور اقتصاد و فرهنگ و... شود نیازمند یک اکوسیستم هستیم. اگر بخواهیم با پول دولت پژوهش بکنیم، سقف محدودی خواهد داشت و محصولی از آن بیرون نمیآید. باید محیطی که قرار است دانشگاه در آن محور باشد، درست شود.
وی افزود: بخش عمدهای از کارهایی که شرکتهای دانش بنیان انجام میدهند، علوم انسانی است. هر کدام از پژوهشگاههای علوم انسانی تبدیل به کتابخانه شده اند که نتیجه پژوهشهای آنهاست. اما نتیجه پژوهش باید عینی و در متن جامعه باشد. فقر و فحشا و حجاب و... باید با علوم انسانی درست شود. میتوانیم صدها کتاب در حوزه بانکداری اسلامی بنویسیم، ولی اجرای آن نیازمند یک اکوسیستم است.
ستاری گفت: علوم انسانی یکی از پایههای جدی اقتصاد دانش بنیان است. اقتصاد اگر بر مبنای دانش نباشد، نتیجهای نخواهد داشت.
وی ادامه داد: دانشگاه یک مفهوم غربی و وارداتی است و ما آن را بومی نکرده ایم. آنچه مهم است این است که علوم انسانی را در جامعه پیاده کنیم. تجاری سازی علوم انسانی نیازمند یک اکوسیستم است که پول دولت در آن تعیین کننده نیست و باید بخش خصوصی در آن سرمایه گذاری کند.
وی در پایان گفت: محصول، حاصل پژوهش است که بخش خصوصی بر روی آن کار میکند. اقتصاد نفتی به ما یاد داده که همه چیز با پول حل میشود که این یک تفکر غلط است.