دانشجویان و دغدغهمندان گلستانی با هدف نشان دادن حجم زمینخواری در اراضی جنگلی روستای زیارت، طوفان توئیتری به راه انداختند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- دانشجویان مطالبه گر همیشه خود را برای حل مشکلات و معضلات اجتماعی پیش قدم دانسته اند. این روزها که خبرهای جنگل خواری و زمین خواریهای متعدد از گوشه و کنار کشورمان به گوش میرسد و نشان میدهد عدهای از اعتماد مردم سوء استفاده کرده و برای خود از راههای غیرقانونی کسب مال کرده اند، باز هم دانشجویان پای کار هستند و فسادها را برای تابلوی اعلانات عمومی رسانه میزنند.
این بار دانشجویان گلستانی پرچم عدالت خواهی را برافراشته اند و به زمین خواریهای گسترده در اراضی جنوبی جنگلهای گلستان و در روستای زیارت اعتراض کرده اند.
شب گذشته، به همت دانشجویان بسیجی دانشگاههای گلستان و به ویژه قرارگاه شهید احمدی روشن این استان، توییتریستها فعال شدند و به ساخت و سازهای بی ضابطه در روستای زیارت که باعث از بین رفتن پوشش طبیعی این روستا و همچنین برج سازیهای عجیب و غریب در آن شده، اعتراض کردند.
محمد شاهکوهی، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن گلستان در حساب توییتری خود نوشت: ما در مفاسد مدیریت ارضی روستای زیارت تنها با خلأ اجرای صحیح قوانین روبه رو نیستیم، بلکه با دو شبکه سرویس گیرنده و سرویس دهنده فساد روبه رو هستیم که امروز جنوب استان گلستان را تبدیل به نماد قانون گریزی در رعایت قوانین ارضی کرده است.
سیدعلی طاهری، رئیس دانشگاه آزاد گلستان نیز در این جریان همراه دانشجویان شد و در توییتر خود نوشت: جنگلهای روستای زیارت میتوانست میراثی برای آیندگان باشد که متأسفانه بخش مهمی از آنها به خاطر خودخواهیهای برخی متمکنان و کوتاهیهای دستگاههای اجرایی و نظارتی، تخریب شده و موجب تأثر و حسرت گردیده است.
یکی از محیط بانان در اراضی جنگلی گلستان با هشتگ روستای زیارت، به زیست بوم جنگلهای این روستا اشاره کرد و نوشت: اگر میدانستید چه حیوانانت زیادی به علت تخریب اکوسیستم توسط جنگل خواران و ویلاسازان در روستای زیارت از بین رفته اند، همین الان علیه شبکه فساد در استان گلستان قیام میکردید.
حسین پاسندی از فعالان دانشجویی این استان نیز به حضور افراد متنفذ غارتگر در روستای زیارت اشاره کرد و نوشت: در ماجرای روستای زیارت موضوع از زمین خواری فراتر است! در اینجا افراد متنفذ در حال غارت منابع ملی هستند.
امیرمسعود رایجی، فعال دانشجویی و فرهنگی گلستان نیز در توییتر خود نوشت: در رابطه با روستای زیارت چند تخلف رخ داده است که سهم مسئولان مربوطه سهل انگاری و عدم نظارت است. کوته بینی در تنظیم قوانین را که منجر به انجام چنین حجمی از تخلف در منطقه حفاظت شده جهان نامه شده است، به آن اضافه کنید.
عبدالله کرامتی نیز در توییتر خود به موضوع محصورسازی روستای زیارت از سوی دادگستری استان اشاره کرد و این موضوع را مغایر با اصل شفافیت دانست و نوشت: رئیس کل دادگستری گلستان گفت: با هدف جلوگیری از ساخت وسازهای جدید در منطقه روستای زیارت گرگان، گیت ورودی در این روستا راه اندازی میشود.
وی در ادامه نوشت: کسی که بخواهد وارد شود، میشود.
کاربری دیگر با نام مامانا به ازبین رفتن اکوسیستم طبیعی در این روستا اشاره کرد و نوشت: هفته گذشته برای تفریح به آبشار زیارت رفتیم. پوشش گیاهی به شدت از بین رفته و با کوچکترین وزش باد، گردوخاک به پا میشود.
کاربری دیگر با نام مصطفی عکسی از جنگلهای روستای زیارت را منتشر کرد و نوشت: بدون شرح! جاهای خالی را با ساختمانهای مناسب پر کنید.
هادی عرب، از دیگر کاربران توییتر و فعال در استان گلستان نیز با اشاره به اینکه روستای زیارت در سال ۸۵ یکی از ۱۰ روستای دارای بافت تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده، نوشت: روستایی که فقط ۶ خانه داشت الان بیشتر از هفت هزار واحد مسکونی غیرمجاز در جنگل و کوه و حریم رودخانه آن ساخته شده است.
موضوع جنگل خواری در استان گلستان که البته در جریان سیل اخیر هم بی تأثیر نبوده است، مدتی است توسط دانشجویان این استان پیگیری میشود. پیش از این دانشجویان در جلساتی با مسئولان دادگستری البرز اسنادی مربوط به زمین خواری در این منطقه را ارائه کرده بودند؛ اسنادی که با تحقیقات دانشجویان، به ویژه دانشجویان قرارگاه شهید احمدی روشن گلستان به دست آمده بود.