سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه میزان مصرف برق در تابستان امسال به ۵۷ هزار و ۶۸۱ مگاوات رسید که با پیش بینیهای قبلی ۳ هزار و ۳۰۰ مگاوات فاصله داشت، گفت: نرخ برق به گونهای نیست که مشترکان برای کاهش مصرف برق انگیزه داشته باشند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اینکه با همکاری موثر مشترکان برق روشهای مدیریت مصرف برق برای عبور از پیک تابستان در صنعت برق نهادینه شد گفت: همکاری مشترکان برق باعث گذر موفق و بدون خاموشی از پیک برق شد و امسال پیش بینیها نشانگر آن بود که مصرف برق به بیش از ۶۱ هزار مگاوات خواهد رسید.
رجبی مشهدی اضافه کرد: این درحالی است که تاکنون بیشترین میزان مصرف برق ثبت شده در تابستان امسال به ۵۷ هزار و ۶۸۱ مگاوات رسید که با پیش بینیهای قبلی فاصله ۳ هزار و ۳۰۰ مگاواتی را نشان میدهد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر با بیان اینکه صنعت برق با بیان این که بالغ بر ۳۳۰۰ مگاوات صرفه جویی صورت گرفته تنها با همکاری مشترکان برق در سراسر کشور میسر شده است، خاطرنشان کرد: این میزان صرفه جویی صورت گرفته قابل تقدیر است.
رجبی مشهدی با بیان این که میزان پیک در تابستان امسال نسبت به سال گذشته حدود یک درصد رشد داشت خاطرنشان کرد: میزان رشد مصرف طی ۱۰ سال قبل حدود ۴.۷ درصد رشد و در ۴۰ سال بعد از انقلاب ۷.۲ بوده است.
وی درعین حال با اشاره به این که کاهش رشد مصرف نشان دهنده این است که اقدامات مدیریت مصرف توسط مشترکان به خوبی جواب داده است، اضافه کرد: فعالیتهای مدیریت مصرف در حوزه برق تشویق محور است چرا که نرخ برق به گونهای نیست که مشترکان برق برای کاهش مصرف برق انگیزه لازم را داشته باشند.
سخنگوی صنعت برق همچنین درباره ظرفیتهای احداث شده در بخش نیروگاهی نیز گفت: در سال جاری ۳۳۰۰ مگاوات به توان تولید نیروگاههای کشور افزوده شد که این میزان یا از طریق احداث ظرفیت جدید نیروگاهی یا از طریق افزایش توان قابل تولید واحدهای موجود محقق شد.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: نیروگاههای برق آبی به لطف بارشهای ابتدای سال ۴۵۰۰ مگاوات تولید بیشتری نسبت به سال قبل داشتهاند.