رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر ما رای ندهیم و یا رای ما شفاف نباشد حقی را از مردم و موکلمان سلب کردهایم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از آییننامه داخلی مجلس (شفافیت آرا) به عنوان پیشنهاددهنده این طرح طی سخنانی اظهار داشت: مشروعیت ما نمایندگان به رای مردم است.
وی ادامه داد: مردم باید بتوانند بر نماینده خود نظارت و مطالبهگری داشته باشند و این مطالبهگری زمانی ممکن است که اطلاعات و اشراف نسبت به عملکرد نماینده وجود داشته باشند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: اکنون مردم از حضور و غیاب، ماموریت، مرخصی و شرکت یک نماینده در رایگیریها و یا عدم شرکت او اطلاعی ندارند؛ چراکه آییننامه رای را مخفی تلقی کرده است مگر در مواردی خاص، لذا باید این را در آییننامه تغییر داد.
ذوالنوری بر همین اساس اضافه کرد: باید در این خصوص سامانهای وجود داشته باشد تا رسانهها و مردم بر ما نظارت و متناسب با عملکرد ما مطالبهگری کنند.
وی با تاکید بر اینکه نماینده باید رای خود را به صورت شفاف به مردم اعلام کند، گفت: در موضوع بررسی لایحه تجارت و موادی از آن دیدیم که حدود ۶۰ نفر از نمایندگان در موضوع شرکت نکردند. گاهی مواردی در مجلس مطرح میشود که حدود یک سال روی آن کار شده باشد، اما به دلیل عدم مشارکت و رایدهی نمایندگان باطل میشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند که چه کسی از نمایندگان همراهی نکرده است و متناسب با آن مطالبهگری کنند. این باعث میشود مجلس کارآمد شود.
ذوالنوری همچنین خاطرنشان کرد: قانونی که تصویب میکنیم بیکیفیت و بیخاصیت است و از روی علم و عالمانه نیست لذا همین باعث میشود گره گشا نباشد.
وی افزود: بنده اگر رفتارم در معرض دید موکلانم باشد گروههای ذی نفع مطالبهگری و توجه میکند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: اگر مردم بر رای نمایندگان نظارت نداشته باشند و نماینده نیز شرکت یا عدم شرکتش معلوم نباشد، دقت در رای صورت نمیگیرد لذا نتیجه و خروجی آن بی کیفیت میشود.
ذوالنور خاطرنشان کرد: تا زمانی که این قضیه را برطرف نکردیم و سامانهای وجود نداشته باشد که بر رای نمایندگان نظارت داشته باشد، مجلس نیز خروجی لازم را ندارد.
وی در ادامه سخنانش بیان کرد: اگر میخواهیم کارمان بی خاصیت نباشد رای و رفتارمان باید در معرض دید موکلین ما قرار گیرد تا توجه و حساسیت لازم را در مواقع رای گیری به خرج دهیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: تابلوی مجلس نشان میدهد ۲۴۰ نفر در مجلس حاضر هستند، اما ممکن است بیش از ۸۰ نفر در رایگیریها شرکت نکنند.
ذالنور تاکید کرد: زمانی رای ما مشروعیت دارد که موکلان ما از آن خبر و آن را قبول داشته باشند پس اگر ما رای ندهیم، حقی را از مردم و موکلمان سلب کردهایم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خاتمه گفت: اگر برای شفافیت رای نمایندگان تعیین تکلیف شود، لذا مصوبات مجلس نیز کیفیت لازم را ندارند.