یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: درگیری میان نیروهای منصورهادی و اختلاف نظر میان نیروهای عربستان و امارات در یمن برگ برندهای است که نصیب جبهه مقاومت شده است.
محمد ساجدی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به این سوال که تا چه میزان چرخش امارات به سوی ایران ثبات خواهد داشت، گفت: در عالم روابط بین الملل هیچ چیز بالفطره و سریع انجام نخواهد شد و همه چیز آرام آرام و به منظور تست زدن طرفین جلو خواهد رفت.
وی با اشاره به دیدار نخست وزیر ژاپن با مقام معظم رهبری گفت: زمانی که آبه در تهران در حال مذاکره با بلند مرتبهترین مقام ایرانی بود دو کشتی اماراتی در خلیج فارس منفجر میشود و در اوج مخاصمات بین ایران و آمریکا یک هواپیمای آمریکایی به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار توسط پدافند ایران منهدم میشود و آمریکا تنها به نظاره مینشیند، چون وضعیتی بسیار شکننده دارد.
ساجدی افزود: در مسیر این روند اولین سوالی که برای مقامات عربستان و امارات مطرح میشود این است که آمریکاییها که این همه در حرف از ما حمایت میکنند چرا در عمل هیچ واکنشی نشان نمیدهند حتی شنیدهها حکایت از آن دارد که اسرائیل و عربستان به آمریکا گفته بودند بعد از سقوط پهپاد آمریکایی ایالات متحده هیچ حرکت خصومت آمیزی نسبت به ایران انجام ندهد، چون ایران به دنبال انهدام مراکز راهبردی ما میباشد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: از سوی دیگر سایر مقامات ارشد امارات نیز در همین بازه چندین بار به تهران پیام داده و سفر کردند و صراحتا بیان کردند که میخواهیم با ایران هماهنگ باشیم حتی وزیر اطلاعات امارات به وزیر اطلاعات ما گفته بود ما به دنبال دوستی با ایران هستیم.
وی با بیان اینکه اولین سوالی که برای اماراتیها در این مسیر پیش میآید این است که ما اصطلاحا متحد عربستان به حساب میرویم، گفت: این در حالی است که حتی خصمانهترین دشمنان ایران نیز در حال کنار آمدن با این کشور هستند بر همین اساس در اولین جرقه مقامات اماراتی در سیاست خارجی خود تجدیدنظر کردند و چیزی که این نظر را تایید میکند درگیری بین عربستان و امارات در درون عدن است در حقیقت امارات به این نتیجه رسیده که عربستان از این کشور به نفع خود استفاده میکند.
ساجدی تصریح کرد: بنابراین درگیری میان نیروهای منصورهادی و اختلاف نظر میان نیروهای عربستان و امارات در یمن برگ برندهای است که نصیب جبهه مقاومت شده است بر همین اساس در این موقعیت امارات اولین نرمش را از خود نشان میدهد و خروج نیروهای خود از عربستان را کلید میزند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: آنچه امروز امارات را در یمن نگاه داشته مسئله تنگه باب المندب است که در مجموع این مورد نیز نمیتواند پاشنه آشیلی برای حضور امارات در این منطقه باشد.