معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سیرجان گفت: برخلاف ادعای رسانه ها؛ تنها مورد فوتی بر اثر آنفولانزا در سیرجان یک فرد ۷۰ ساله با شرایط خاص بود.
محمد موقری پور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سیرجان در گفتگوبا خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو پیرامون شایعات مطرح شده در خصوص تعداد فوتیهای این شهرستان براثر بیماری آنفولانزا گفت: تنها فوتی در سیرجان فردی ۷۰ ساله با بیماری زمینهای بود که علیرغم مصاحبهای که با خبرگزاریها انجام شد، این خبر به صورت کذب منتشر شد و این آمار را از جانب بنده دو نفر فوتی اعلام کردند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سیرجان افزود: بیماری آنفولانزا در شرایط عادی اصلا کشنده و خطرناک نیست. از گذشته تا به امروز نیز این موارد بوده و هرساله در این فصل با بروز این بیماری به همین منوال طی شده، اما گاهی در مناطقی با شدت بیشتر یا کمتر بروز میکند.
موقری پور با اشاره به شایعه کمبود دارو به علت تحریمها تصریح کرد: اینکه بعضیها میگویند به دلیل تحریمها داروی آنفولانزا و آنتی بیوتیک نایاب و یا تقلبی شده است، کاملا کذب بوده و فرد بیمار در مدت زمان بیماری آنفولانزا اجازه مصرف داروی آنتی بیوتیک را ندارد. داروی بیماری آنفولانزا به میزان کافی در ذخایر دارویی کشور موجود است. این دارو به گونهای است که مانند گذشته به هیچ وجه نباید در داروخانهها توزیع گردد، زیرا اگر این دارو به راحتی در داروخانهها در دسترس عموم قرار گیرد، بدن افراد با استفاده بی رویه و نادرست از این دارو نسبت به این بیماری مقاوم خواهد شد، لذا این دارو تنها برای بیماران بستری و خاص توزیع میشود.
وی ادامه داد: اگر فردی در این فصل نیز واکسن آنفولانزا استفاده کند، خوب است، اما اثر بخشی بهتر این واکسن اواخر شهریورماه و اوایل مهرماه است، ولی گروههای حساس حتما در همین فصل اقدام به زدن واکسن کنند. تعداد بیماران در این فصل همیشه زیاد بوده، اما مشکلی نخواهد بود، زیرا این بیماری برای افرادی که دارای شرایط معمولی هستند گذرا بوده، اما افراد دارای شرایط خاص نیاز به بستری و مراقبتهای بیشتری خواهند داشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سیرجان در خصوص گروههای پرخطر افزود: گروههای پرخطر شامل افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، کودکان زیر۶سال، بیماران کلیوی، بیماران ریوی و ... میبایست با زدن واکسن اقدام به پیشگیری کنند.
موقری پور پیرامون شایعات مطرح شده در خصوص تعدا فوت شدهها بر اثر این بیماری گفت: به دلیل اینکه اخیرا شایعه شده بود در سیرجان ۲۰ تا۳۰ نفر بر اثر بیماری آنفولانزا فوت شده اند درخواست مصاحبه با رسانهها را دادیم تا این شایعات تکذیب شوند.
وی خاطر نشان کرد: تعداد بیماران سیرجان تا روز گذشته حدود۳۰۰ نفر بوده و در کل ۹ نفر دارای موارد خاص برای نمونه گیری در آی سی یو بستری شدند، که از این میان تنها یک نفر دارای علائم آنفولانزا نیز فوت شد.