دبیر انجمن اسلامی دانشجویان شهید چمران اهواز در خطبههای نماز جمعه گفت: خصوصی سازی به عنوان یک سیاست کلان اقتصادی کشور، جهت پیشرفت رونق بوده است، اما حالا با سیاستهای غلط و باند بازیهای ظالمانه نان را از سر سفره کارگران بریدهاند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ایاز سپهری، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز ١٥ آذرماه سخنران پیش از خطبههای نمازجمعه اهواز بود.
متن صحبتهای او در نماز جمعه بدین شرح است: روز ۱۶ آذر ماه ما شهید دادیم، آیا تا به حال از خود پرسیده ایم چرا شهیدند؟ شهدای ما در تاریخ ۱۶ آذر سال ۳۲ برای دفاع از حیثیت ملی ایران در مقابل مستکبر زمان، یعنی آمریکای جنایتکار تا پای خون ایستادند و مظلومانه به شهادت رسیدند. ما نیز به پاس داشت خون شهدای دانشجو بر خود وظیفه میدانیم تا پای جان در مقابل این شیطان جهانخوار و نوکرانش، این ظالمان زمان ایستادگی کنیم چرا که اعتقاد داریم پیروزی با مؤمنان است. ان تنصروالله ینصر کم؛ و چه کسی از خدا راست گوتر و قابل اعتماد تر.
نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، چون ناموس ماست و ما تا آخرین قطره خون پای آن خواهیم بود.جنبش دانشجویی هم، چون میراث داران خود که حافظ حقوق ملی و ملت ایران بوده است. اکنون نیز خود را مسئول پیگیر مسائل جامعه میداند، لذا ما به عنوان جامعه دانشگاهی از دولت خواهانیم که به وظایف و وعدههای خود جامعه عمل بپوشاند و زیر بار مسؤلیتهای خویش شانه خالی نکنند و از تصمیمهای آنی که چیزی جز ضرر نبوده بپرهیزند.
دولت موظف است اقدامات و سیاستهای خارجه خود را بر حسب معیارهای معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) تنظیم کند و دیگر به چرخ خودکارها و لبخندهای فریبکارانه مستکبران و جهانخواران دل نبندد.
دولت موظف است نهایت اهتمام خود را برای حل مشکلات مردم به کار گیرد و از هرگونه اهمال کاری بپرهیزد. دولت مردان، مسؤلین، مجلسیها شما خادمان این ملت هستید. اینکه بدون اذن مردم و در شب ولادت پیامبر رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص) به جای عیدی، در حرکتی که خود بهتر عواقب آن را میدانستید اقدامی خلاف عقل کردید، بسیار تأسف بار بود. آقای روحانی شما باید از مردم عذرخواهی کنید. آقای روحانی طبق کدام قانون هنرمندان را از مالیات معاف کردید، طبق کدام اصل و مرام منش این تصمیم را گرفتید؟ از مردم عذرخواهی کنید. قانون برای همه یکسان است.
سقوط و کاهش شاخصهای سرمایه اجتماعی، ایجاد موانع متعدد بر سر راه توسعه و همچنین تعمیق شکافهای اجتماعی از پیامدهای گرانی بنزین و رویکرد دولت در برخورد با این قبیل مسائل در آینده خواهد بود. حس بی اعتمادی میان دولت و مردم میتواند کشور را در راه دستیابی به اهداف ملی در آینده با خلا مشارکت مدنی روبرو کند، این اقدام حاکمیت در واقع نادیده گرفتن صدای مردم و بی احترامی بزرگتر آن سلب آزادی مردم در ابراز مشکلات خود بود، نشنیدن وتکرار نشنیدنها و ایجاد فضای انزوای اجتماعی بوسیله دولت و نیروهای امنیتی در مواجهه با اعتراضات بحق مردم نسبت به معیشت تنگشان در واقع سیستم را در دراز مدت با بحران و هزینههایی روبرو خواهد کرد که ارزشهای دینی و ملی را نیز در کنار این بحرانها به قربانگاه خواهد کشانید و حس اعتماد عمومی و مشارکت مدنی مردم که جوهره یک. امت است را در نهایت با بحران روبرو میکند.
بی توجهی و بی قیدی مسئولین در مواجهه با مطالبات و خواستههای مردم دراین روزها در حقیقت به دار کشیدن روح دموکراسی و حق مشارکت مدنی و سیاسی مردم در کف جامعه است، صرف نظر از آرا موافق و مخالف، موضوع افزایش قمیت سوخت نفس برخورد حاکمیت در این قبیل مشکلات نیازمند عذرخواهی و توضیح هست، اگر اتخاد سیاست آزاد سازی منابع و گرانی بنزین در کلیت به نفع کشور است چرا عدهای که خود عاملین و مجریان این تصمیم سیاسی بوده اند که اگرچه آن تصمیم هم با فضا و اصول تصویب قوانین در مقایسه با سایر کشورهای دموکراتیک درتضاد است و مشکلات و پیامدهای آن ناظر بر آحاد ملت است و آن نیز در صورت صحت باید از طرف دولت و مردم مورد احترام قرار گیرد پس از اجرا، آن را وصله ناچسب خود میدانند و ابراز بی اطلاعی میکنند، حقا که ریش ملت را به سخره گرفته اید و درودتان باد. تدبیرگران در تعنم بی غم و مست، استاد واژگان تهی از معنا، تدبیر و تدبیر و تدبیر، این بود تدبیرتان؟
خصوصی سازی به عنوان یک سیاست کلان اقتصادی کشور، جهت پیشرفت رونق بوده است، اما حالا میبینیم با سیاستهای غلط و باند بازیهای ظالمانه نان را از سر سفره کارگران بریده اند و خواب را از چشمان آنان ربوده اند و گاها کشور را با بحرانهای امنیتی روبرو کرده اند. آقای استاندار، نهادهای امنیتی، صدا و سیما چرا صدای کارگران هفت تپه به موقع نشنیدید. آقای استاندار کارگران ستون این استان اند. بروید و پای درد و دلشان بنشینید. آقای استاندار ایا هنوز هم جویای احوال سیل زدگان هستید یا همه چیز آرام است؟ خسارتهای آنان پرداخت شده و یا اینکه قرار است سناریوی سال ۹۵ تکرار شود؟ امنیت دولت در تسهیل سایر عرصههای امنیت کشور نیز موفق نبوده است و به وعدههای خویش عمل نکرده است.
امنیت سیاسی کشوری دارای امنیت سیاسی است که رابطهی دولت و شهروندان آن به نحوه احسن برقرار شود. این درحالی است که دولت فعلی در جهت رضایت و حمایت همه جانبهی مردم قدام قابل توجهی تاکنون نداشته است. در کمال تأسف باید گفت: دولتی که امضای کری برای او تضمین بود، حال دانسته یا نداسته تبدیل به عامل تهدید امینت سیاسی شده است. دولت و مجلس باید جلوی تعمیق این شکاف بین جامعه و دولت را بگیرند.
امنیت اقتصادی همانطور که میدانید با قدرت اقتصادی است که میتوان نیازهای ملی را فراهم ساخت، برای تأمین امینت ملی، باید قدرت اقتصادی کشور را افزایش و توسعه داد. رهبر فرزانه انقلابمان آیت الله العظمی خامنهای از سال ۸۹ به طور مستقیم بر این مهم تاکید ویژه داشته اند که جهت پیشرفت و توسعه نگاه ما باید به اقتصاد درون زا! باشد و نه به خنده و امضاهای بیگانگان.
مردم شریف ایران و به طور خاص اهواز، امسال سال تصمیم سازی است. ما هرچه میکشیم از مجلسی است که یک روز وزیری استعفا میدهد و اعلام عجز و ناتوانی میکند و فردای آن با لابی گریها از مجلس رأی اعتماد میگیرد و وزیر بخش دیگری میشود. مردم شریف خوزستان امسال در انتخابات نمایندگانتان در مجلس دقت ویژهای داشته باشید و نمایندهای را برای خود برگزینید که هم متخصص باشد و هم متعهد.
در پایان باید این نکته را یادآور شویم ما به عنوان بدنه اجتماعی دانشگاه همانگونه که در ابتدا عرض کردم ما تا اخرین قطره خونم پای این میراث شهدای دانشجو ۱۶ و شهدایی دفاع مقدس خاصه شهدای دانشجوی خواهیم ماند و در جهت پیشرفت کشور و رسیدن به تمدن اسلامی خستگی را از تن خود میزدایم و با افتخار شانه هایمان را زیر مسؤلیتهای محول شده به ما میگماریم و در راستایی تحقق اهداف گام دوم انقلاب میکوشیم.