یک روزنامه آمریکایی تاکید کرد عراق با سیاست اخیر دولت ترامپ، تبدیل به یک گرفتاری حادّ برای کاخ سفید شده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، واشنگتنپست نوشت: عراق برای دولت ترامپ تبدیل به یک مشکل جدی شده است. پارلمان عراق اخیرا به خروج نظامیان خارجی از کشور رای داد.
«پنتاگون» گزارشها در مورد آماده شدن سربازان آمریکایی برای خروج از عراق را تکذیب کرد و «مارک اسپر» گفت: «هیچ تصمیمی برای ترک عراق گرفته نشده است.» عراق روزگاری نه چندان دور قطب مبارزه آمریکا با «داعش» بود و یک مزیت دیگر هم برای واشنگتن داشت، چون از آنجا از نزدیک جمهوری اسلامی را میپایید. اما امروز عراق به یک مشکل حاد برای آمریکا بدل شده است. رئیسجمهور «ترامپ» داعش را زمینگیر کرد و ادعا کرد که گام بزرگی در راه تحقق رویایش برای متوقف کردن «جنگهای بی انتهای» خاورمیانه برداشته. اما حالا او در وسط یک بحران جدید در همان میدان جنگ گیر افتاده است.
عراق؛ مخمصه سه رئیسجمهور متوالی آمریکا بوده است. در ارتباط با کشته شدن «قاسم سلیمانی» فرمانده «نیروی قدس سپاه پاسداران» ایران همه دایره سیاسی واشنگتن هم دولتمردان و هم قانونگذاران و نیز تمام متحدان آمریکا متفقالقول موافق هستند که سلیمانی مسئول سالها ضربه جمهوری اسلامی به آمریکا بوده است. همه متحدان آمریکا از طرفین خواستهاند خویشتندار باشند. اما همه از این بابت نگرانند که دولت ترامپ هیچ استراتژی منسجمی برای جمع و جور کردن تنشی که بعد از ترور سلیمانی ایجاد کرده ندارد. این نگرانی در عراق حادتر از بقیه جاهاست. یکی از مقامات سابق دولت عراق بدون ذکر نام گفته است: «دولت ترامپ سیاستی برای عراق ندارد.»
«علی فتحاللهنژاد» از اعضای «موسسه بروکینگز» در دوحه میگوید: «با اتفاقات اخیر، مجددا احساسات ضدآمریکایی به عراق برگشته است.
این روزنامه همچنین نوشت: ترور یک شخص مهم همچون قاسم سلیمانی، هدف سیاست آمریکا بود؛ اما بیاحتیاط و بدون استراتژی عمل کردن را هیچکس در واشنگتن توصیه نمیکند.
خودنماییهای «ترامپ» علیه جمهوری اسلامی همراه قدرتنمایی است، اما استراتژی او ضعیف است.
قابل توجیه است که همه در صحنه سیاست آمریکا همیشه خواستار ترور فردی همچون سرلشکر «قاسم سلیمانی» بودهاند. اما این هم قابل فهم و توجیه است که همه در پهنه سیاست آمریکا ضمن آنکه همواره حذف یک چنین فردی را آرزو میکردهاند، اما در عین حال بیاحتیاطی هم نمیکردند و دست به یک حمله تحریکآمیز نمیزدند. این کاری بود که «ترامپ» انجام داد و دستور ترور سلیمانی را صادر کرد. سلیمانی فرزند انقلاب اسلامی ایران بود و آرمانش ساختن یک «امپراطوری شیعه» در جهان بود. سلیمانی برای تحقق این رویا، شبکهای از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی را در سرتاسر خاورمیانه درست کرد که زیر بیرق او صفآرایی کرده بودند و میجنگیدند.
بیتردید ترور یک چنین فرمانده نظامی پیامدهای گستردهای خواهد داشت و مسلماً دولت ترامپ با یک سری معماهای استراتژیک جدی مواجه خواهد بود. اولین پیامد اقدام ترامپ، در عراق ظاهر شد. پارلمان عراق به خروج سربازان آمریکایی از عراق رأی داد و آن را تصویب کرد. این مصوبه، ضربهای است به قدرت نفوذ واشنگتن در عراق و منافع آمریکا. در ایران هم ترور سلیمانی، یک راهپیمایی ملی پشت سر جمهوری اسلامی به راه انداخت و تمام آرزوی ترامپ در آخرین سال ریاست جمهوریاش درباره ایران را بر باد فنا داد.