رئیس سازمان بهزیستی کشور به بخشنامهای مبنی بر تعارض منافع مدیران بهزیستی اشاره کرد و گفت: ۱۰۰ مدیر بهزیستی که همزمان با پست مدیریتی خود مرکزی را به صورت خصوصی و یا دولتی اداره میکردند، از سمت خود استعفا کردند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری با موضوع تشریح اقدامات انجام شده در خصوص بخشنامه تعارض منافع، که صبح امروز برگزار شد، گفت: حدود ۳.۵ ماه پیش بهزیستی بخشنامهای مبنی تعارض منافع مدیران بهزیستی صادر کرد که همزمان با پست مدیریتی یکی از مراکز را به صورت خصوصی و دولتی اداره میکردند.
وی خاطرنشان کرد: این بخشنامه در خصوص ۴۰ هزار مؤسسه دولتی شامل مهد کودک، مراکز مشاوره، مراکز نگهداری شبانه معلولان و سالمندان، مراکز نگهداری بیماران روانی مزمن، مراکز روزانه که حدود هزار و ۳۰۰ مرکز بود.
قبادی دانا با اشاره به اینکه این بخشنامه درخصوص مدیران بازنشسته یا کارشناسان و یا بستگان مدیرانی که مشغول بودند، صادر شد، گفت: بر این اساس مدیران باید بین وظایف اجرایی و اداره مرکز، یکی را انتخاب کنند و مجوزی برای مدیران فعلی همچنین بستگان آنها صادر نخواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در این مدت ۲۷۲ نفر از مدیران و کارشناسان سازمان در مراکز مسؤولیت داشتند که ۱۷۲ نفر انصراف دادند، ۳ نفر از مدیران کل استان ۶ نفر معاون استانی، ۳۱ نفر رئیس اداره استان، ۲۶ نفر کارشناس مسؤول، ۱۰۵ نفر کارشناس ناظر بودند و ۱۰۰ نفر از سمت مدیریتی خود استعفا دادند دو نفر مدیرکل استان، ۸ معاون استان، ۱۲ رئیس اداره استان، ۱۹ کارشناس مسؤول و ۵۹ کارشناس ناظر بودند.
وی با تأکید بر اینکه این کار باعث شفافیت در مدیریت باشد و کسانی که مرکز غیردولتی را اداره میکنند میتوانند رقابت خوبی بین مؤسسات دولتی و غیردولتی باشد ابراز داشت: این کار باعث میشود آسیبی به جامعه هدف نرسد.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: همچنین مرکزی که مدیر دولتی مدیریت آن را برعهده دارد از مواهب لازم استفاده کرده و عملکرد خوبی نخواهد داشت و یا استفاده خاص از یارانه در مراکز خود دارند.
قبادی دانا افزود: در هفته آینده استعفای این افراد صحتسنجی میشود.
وی درباره مستمری افراد مجهولالهویه گفت: برای نگهداری از این افراد ماهانه یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان به مراکز نگهداری پرداخت میکند، افزون بر این برای نگهداری ۲۷ هزار معلول ضایع نخاعی، ۵۵۴ هزار تومان حق پرستاری بر روی کارت خانواده شارژ میشود.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه از هفته آینده برای ۱۰ هزار خانوار دیگر که دارای معلولیت شدید و خیلی شدیدی که وابسته به بستر هستند علاوه بر ۲۷ هزار خانوار حق پرستاری در نظر گرفته میشود و مبلغ ۲۵۰ هزار تومان کمک هزینه پرستاری پرداخت میشود، ادامه داد: در حوزه مسکن مددجویان نیز تفاهم نامههای خوبی در حال انعقاد است که در دهه فجر اعلام میشود.
* به تمام کسانی که دارای معلولیت بوده و کارت معلولیت داشته باشند ۱۰۰ لیتر سوخت تعلق میگیرد
قبادی دانا در پاسخ به سؤالی درباره سهمیهبندی بنزین گفت: با توجه به اینکه امکان شارژ کارت بنزین سابق برای معلولان وجود نداشت و ما نگران وضعیت معلولان بودیم، برخی معلولان نیز درخصوص کارت سوخت با مشکل مواجه شدند و از همین با رایزنیهای که انجام دادیم قرار شد برای معلولان ظرف مدت ۱۰ روز کارت سوخت جدید صادر شود در حال حاضر نیز یک هفته از این زمان میگذرد.
وی ادامه داد: به تمام کسانی که دارای معلولیت بوده و کارت معلولیت داشته باشند ۱۰۰ لیتر سوخت تعلق میگیرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: درخصوص افراد ناشنوا نیز از گذشته اختلافنظری بین بهزیستی و پلیس راهور وجود داشت که با توجه به اینکه دارای معلولیت جسمی و حرکتی نیستند همان برچسب کفایت میکند یا خیر که در این زمینه با پلیس راهور در حال رایزنی هستیم.
وی یادآور شد: طبق آیین نامه تمام کسانی که دارای معلولیت هستند، چنانچه درخواست دهند ما آن را به پلیس ارائه میدهیم و پلیس راهور هم مانعی برای انجام کار ندارد مگر در صورتی که یا معلولیت خفیف باشد و خودرو مشکل داشته باشد.
وی همچنین درباره مراکز آسیبهای اجتماعی که از طرف شهرداری در اختیار سازمان بهزیستی گفت: طی جلسات مختلف ما از شهرداری و استانداری پیگیر این موضوع بودیم و در منطقه ۵ و ۸ دو مرکز در اختیار سازمان بهزیستی قرار گرفت که فضاهای در اختیار قرار گرفته کافی نیست؛ و ما معتقدیم باید در هر منطقه حداقل یک مرکز در اختیار ما قرار گیرد.
رئیس سازمان بهزیستی درباره گرمخانههای شهرداری گفت: این مراکز در اختیار شهرداری است که نسبت به گذشته ظرفیت بهتری ایجاد شده است.
قبادیدانا درباره درمان و پذیرش معتادان متجاهر منع پذیرش گفت: مسؤولیت درمان در کشور با وزارت بهداشت است و موضوع درمان معتادان متجاهر منع پذیرش در کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شده است سازمان بهزیستی نیز مسؤولیتی در درمان این افراد ندارد.
قبادی دانا گفت: در شهرهای کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان شاهد وقوع سیل بودیم و مددجویان سازمان بهزیستی که جزو گروههای آسیبپذیر هستند در مراکز شبانهروزی و روزانه ما آسیب دیدند.
وی افزود: در هفته اول وقوع سیل، بهزیستی میزان آسیب بررسی کرد که شامل مواردی مانند، آبگرفتی منزل تخریب ساختمان، آسیب زمین کشاورزی، آسیب وسایل منزل بود.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: برای افرادی که در مناطق سیل زده بودند مبالغی به عنوان کمک هزینه سیل در کارت بانکی آنها شارژ شد و در استان هرمزگان به ۸۵۰ خانوار، در منطقه جنوبی کرمان به ۹۵۰ خانوار و به ۵ هزار ۵۰۰ خانوار در روستاهای ۶ شهرستان چابهار، کنارک، نیکشهر، فنوج، دلگان در مرحله اول این اقدام صورت گرفت که در مرحله دوم نیز ۲ هزار ۷۵۰ خانوار اضافه شدند.
وی کشور افزود: این مبالغ از ۳۵۰ تومان تا یک میلیون تومان است که در کارت بانکی آنها شارژ میشود، همچنین ۲ هزار ۷۵۵ خانوار در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان که در نوبت بودند تا تحت پوشش بهزیستی قرار گیرند، و تحت پوشش قرار گرفتند و کمکهای مستمر از دی ماه روی کارت بانکی آنها شارژ میشود.
قبادی دانا افزود: یک میلیارد تومان برای رفع آسیبی که به مددجویان در مناطق سیل زده وارد شده و هزینه شد و ۲ میلیارد ۷۵۰ میلیون تومان کمک غیر نقدی در سیستان و بلوچستان صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه مددجویان سرپرست خانوار علاوه بر کمکهای دولت و بنیاد مسکن مبلغ ۱۵ میلیون تومان کمک بلاعوض در منطقه روستایی دریافت میکنند که این مبلغ در منطقه شهری ۲۰ میلیون تومان است، گفت: حساب بانکی برای کمکهای مردمی از رسانه ملی اعلام شد که ۲ میلیارد تومان تا امروز بوده است و به مددجویان بهزیستی که در سیل آسیب دیدهاند اختصاص پیدا میکند.