سفیر سابق ایران در ایتالیا گفت: علاوی در شرایط بسیار تاریخی و حساس عراق را تحویل گرفته و به نظر میرسد در این شرایط جای تمرکز به جزییات باید به صور مختلف کمک کنیم که وی بر پایه فهم مسائل منطقهای تصمیم گیری کند.
ابوالفضل ظهرهوند سفیر سابق ایران در ایتالیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص معرفی "محمد توفیق حسین علاوی" به عنوان نخست وزیر جدید عراق گفت: باید به علاوی با همه، اما و اگرهای موجود درعراق فرصت داد تا رشته کار را به دست بگیرد.
وی با اشاره به اینکه نکته حائز اهمیت در عراق مسئله خلع قدرت و حاکمیت در این کشور میباشد یادآور شد: برخی کشورها مثل آمریکا نیز از این فرصت استفاده کرده و به دنبال اجرای منویات خود در منطقه هستند.
ظهره وند ادامه داد: نقش انتخاب علاوی در این شرایط عراق اتفاقی مثبت است و وجود یک دولت کارآمد در این کشور قطعا به نفع منطقه خواهد بود تا عدم وجود یک دولت با ثبات در عراق.
سفیر سابق ایران در ایتالیا افزود: شخص عادل عبدالمهدی قطعا کارآمدتر از علاوی بود، اما به هر حال برخی جریانات باعث شدند که وی استعفا دهد و برکناری او یک شانس بزرگ را از عراق دریغ کرده.
ظهره وند در تشریح شخصیت عادل عبدالمهدی گفت: وی به دنبال آن بود که عراق را سهیم در نقش آفرینی منطقهای و بین المللی کند و اساسا کسی که توانست قراردادهای غرب را به کناری بگذارد و براساس منافع ملی عراق قرارداد جدیدی را با چین منعقد کند درحقیقت فردی است که موازنه قدرت را به خوبی میشناسد.
وی با اشاره به تجربیات علاوی در دولت نوری مالکی به عنوان وزیر ارتباطات گفت: قطعا علاوی درسها و تجربیات زیادی از گذشته گرفته است و به خوبی میداند که عراق امروز بیش از آنکه متوجه ظرفیت های فرامنطقه ای باشد باید متوجه ظرفیتهای منطقهای باشد .
ظهره وند ادامه داد: عراق امروز اگر غفلت کند به سرعت گرفتار مشکل داخلی و تجزیه خواهد شد و شرایطی که علاوی کشور را تحویل گرفته شرایطی بسیار تاریخی و حساس است و به نظر میرسد در این شرایط به جای تمرکز به جزییات باید به صور مختلف کمک کنیم که علاوی بر پایه فهم مسائل منطقهای تصمیم گیری کند.
سفیر سابق ایران در ایتالیا با تاکید بر نقش عراق در محور مقاومت و منطقه گفت: در جغرافیای ملی اثبات شده که حاکمیت ملی عراق قابل تحقق است و غفلت از ظرفیتهای جبهه مقاومت و بی توجهی به پروتکل پذیرفته شده مقاومت سبب خواهد شد که عراق حتی در داخل نیز قادر به حفظ ژئوپلتیک خود نباشد.
وی تصریح کرد: عراق کشوری متشکل از قومیتهای مختلف اعم از شیعه، سنی و کرد است و این جریانات به خوبی میتوانند بر پایه تفکر مقاومت جمع شوند به شرطی که مفهوم مقاومت به درستی درج و تبیین شود و از ظرفیتهای ملی آن به خوبی استفاده شود.
ظهره وند ادامه داد: هدف غایی در عراق باید پیشرفت ملت این کشور باشد و هر دولتی که بر سرکار میآید نفت عراق و سایر امتیازات این کشور را بر سر سفره مردم بیاورد وتنها در این شرایط است که قومیتهای مختلف می توانند با یکدیگر مشارکت داشته و هویت ملی خود را ترسیم کنند ودر آینده عراق نقش مفید و موثر ایفا کنند.
سفیر سابق ایران در ایتالیا در پایان خاطر نشان کرد: اگر علاوی این شرایط را درک کند قطعا موفق خواهد شد و در غیراین صورت باید دور جدیدی از منازعات در عراق را شاهد باشیم که مداخله کشورهایی که خواهان پیروزی محور مقاومت نیستند و اهداف آمریکا و انگلیس را در منطقه دنبال میکنند نیز چاشنی آن خواهد شد.