محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش در شبکه یک سیما اظهار کرد: اطلاع دارید که ستادی برای مدیریت شرایط موجود و مقابله مؤثر با ویروس مهاجم کرونا تشکیل شده است و در آنجا یکی از مأموریتها و وظایف این است از شیوع این بیماری پیشگیری شود و اگر جایی شیوع پیدا کرد از گسترش آن جلوگیری شود و ما در این مرحله ، برای سه روز مدارس را تعطیل کردیم.
وی ادامه داد: این هفته، هفته پیک این ویروس است و باید مراقبتها شدید باشد و در استانهایی که آلوده هستند و همچنین آلوده نیستند، باید افراد از حضور در اجتماع دوری کنند و مهمترین اجتماع، مدرسه است چرا که مدارس ما از 100 تا 2000 دانشآموز دارد و مراقبت سخت است.
حاجیمیرزایی اضافه کرد: مجددا در ستاد وضعیت را ارزیابی میکنیم و اگر لازم باشد تعطیلی مدارس استمرار مییابد چرا که سلامت بچهها برای ما خیلی مهم است و درست که آموزش از اهمیت ویژهای برخوردار است اما در درجه اول، سلامت مورد اهمیت است.
وی در پاسخ به این پرسش که برخی دانشآموزان کنکوری در این روزهای تعطیلی به مدرسه میروند یا برخی مدارس و مؤسسات دایر است، گفت: وقتی توصیه میشود که از اجتماع دوری شود به این معنی است که همه مراکز آموزش رسمی و غیررسمی که از وزارت آموزش و پرورش مجوز دارند، موظفند تعطیل شوند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بیش از 83 درصد اقامت در خانه در مصونیت دانشآموزان مؤثر است، افزود: تلاش میشود آموزشها از طریق تلویزیون و فضای مجازی داده شود؛ البته تعطیلاتی که به دلیل آلودگی هوا اعلام میشد، این ایده را قوت داد که باید به آموزش مجازی فکر کنیم و نمیتوانیم آموزش را تعطیل کنیم و باید از طریق آموزشهای جایگزین که یک روش تلویزیون است، ورود کنیم.
وی با بیان اینکه نمی خواهیم در تقویم آموزشی تغییر ایجاد کنیم، تصریح کرد: باید تا پایان خرداد سال تحصیلی پایان پذیرد و قصد تغییر تقویم آموزشی را نداریم و در این مسیر ارائه آموزش الکترونیک، مجازی از طریق معلمان و مدیران را پیگیری میکنیم.
* تا زمان کنکور فرصت زیاد داریم
حاجیمیرزایی در واکنش به این جمله که دانشآموزان کنکوری نگران زمان کنکور و آمادگی برای آن هستند، گفت: تا کنکور فرصت زیاد داریم و باید ببینیم تا آن موقع شرایط کشور چگونه خواهد بود و تاکنون تصمیمی گرفته نشده است البته تصمیم را وزارت علوم و سازمان سنجش میگیرند و ما هم با آنها هماهنگ هستیم.
* امکان ارائه آموزشهای تلویزیونی از شبکههای 2 و 4
وی در پاسخ به این پرسش که اگر محدویتها ادامه یابد، تکلیف آموزش دانشآموزان چه میشود، بیان کرد: تا پایان سال 7، 8 روز تحصیلی داریم و تعداد روزها زیاد نیست و در این راستا آموزشهای جایگزین ارائه میشود.
وزیر آموزش و پرورش درباره گلایه برخی دانشآموزان از کوتاه بودن زمان آموزش در شبکه آموزش، افزود: ابتدا وظیفه داریم از مسؤولان صدا و سیما سپاسگزاری کنم که به سرعت امکان ارائه آموزشها را فراهم کردند؛ اخباری که داریم حاکی از استقبال خانوادهها و دانشآموزان است و اگر لازم باشد زمان آموزش را افزایش میدهیم یا در تعداد دروس و انتخاب معلمان تغییراتی ایجاد میشود؛ همچنین اگر لازم باشد از شبکههای دیگر مانند 2 و 4 نیز امکان ارائه آموزشها وجود دارد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نگاهمان به آموزش مجازی، یک ضرورت است و در درازمدت، یک عامل برای تأمین عدالت آموزشی است؛ هماکنون 98 درصد دانشآموزان تحت پوشش آموزش هستند و آن عده هم که تحت پوشش نیستند از طریق وزارت رفاه و ثبتاحوال شناسایی شده و خانه به خانه به سراغشان رفته و برای تحصیل مشکلشان برطرف میشود.
حاجیمیرزایی افزود: نمیتوانیم بگوییم که کیفیت همه معلمان یکسان است چرا که برخی با سابقه طولانی و برخی تازه کار هستند اما تلاش میکنیم در آموزش مجازی، خلأ را جبران کنیم و فرصتهای برابر ایجاد شود.
وی تصریح کرد: معلمانی که برای آموزش در تلویزیون انتخاب شوند توسط معاونتهای آموزش ابتدایی و آموزش متوسطه و با همکاری اداراتکل آموزش و پرورش تهران و شهرستانهای استان تهران انتخاب شدند اما بازخورد کار آنها را میگیریم و در صورت نیاز، تغییرات لازم را انجام می دهیم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «اگر مدارس تعطیل نشد، آیا زیرساختها برای حضور دانشآموزان در مدارس فراهم است؟»، گفت: تلاش کردیم تأمین تجهیزات مورد نیاز مدارس انجام شود و مدارس ضدعفونی شود و همچنین انجمن اولیا و مربیان هم مأموریت دارد به خانوادههای دانشآموزان آموزشها را ارائه دهد.
حاجیمیرزایی با بیان اینکه به ازای هر 750 دانشآموز یک مراقب سلامت داریم، اظهار کرد: در ویدئو کنفرانسی، آگاهیهای لازم به معاونان سلامت آموزش و پرورش استانها داده شده است و همچنین در ویدئو کنفرانسی با تمام مدیران کل آموزش و پرورش استانها تأکید کردیم که به مدارس سر بزنند و اطمینان پیدا کنند که در هیچ مدرسه مشکل وجود ندارد.
* یکی، 2 نفر از کارکنان حوزه ستادی در استانها به کرونا مبتلا شدند
وزیر آموزش و پرورش در خصوص آمار از ابتلا کادر آموزشی یا دانشآموزان به کرونا گفت: در مرد دانشآموزان اطلاعی دریافت نکردم و دیروز نیز که در وزارت بهداشت جلسه ستاد پیشگیری از کرونا را داشتیم عنوان شد که افراد زیر 10 سال، نمونهای نداشتیم و ما هم گزارشی را دریافت نکردیم البته ممکن است برخی دانشآموزان دچار سرماخوردگی شده باشند.
وی افزود: یکی، دو مورد ابتلا به کرونا در معاون سلامت درباره کادر ستادی در برخی استانها گزارش داد که پیگیر وضعیت آنها هستیم؛ در ادرات ژلهای مخصوص و تبسنجی هم در ورودی ادارات داریم ضمن اینکه محیط کار را ضدعفونی کردیم و غذاخوریها و اردوها تعطیل شد و تلاش کردیم که سلامت آنها حفاظت کنیم.
* لازم باشد در عید نوروز هم آموزشها را ارائه میدهیم
حاجیمیرزایی در پاسخ به این پرسشها که آموزشها تا چه زمانی ادامه دارد، گفت: در حال حاضر شبکه آموزش در فاصله بین آموزشها برنامههای متنوعی را تدارک دیده است تا آموزش را جذابتر کند. قطعا در ایام تعطیلات عید فرصت چند روزه استراحت و تفریح داده میشود و اگر لازم باشد دوباره آموزشها را شروع میکنیم.
وی تصریخ کرد: حتی اگر لازم باشد در تعطیلات رسمی و عید نیز آموزشها را خواهیم داشت.
وزیر آموزش و پرورش درباره آموزشها در مناطق سیلزده گفت: در زمان سیل و حتی زلزله در استانها مختلف، برنامهریزی شد و آموزشها برقرار بود و اگر لازم بود کانکس به مناطق فرستاده شد و مشکلی پیش نیامد.
وی در خصوص آموزش دانش آموزان با نیازهای ویژه گفت: امروز جلسهای با رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی داشتیم و عنوان شد که سامانههایی را تدارک دیدند که به روش مجازی به دانش آموزان آموزشها را ارائه دهند.
* اجرای آموزش در بستر اینترنت از یک هفته تا 10 روز آینده
حاجیمیرزایی تصریح کرد: ما به شکل اصولی پلتفرمی را تحت عنوان رشد داریم که میخواهد روی اپ قرار گیرد و بستر مناسبی برای ارائه آموزشهای متنوع خواهد بود و در نظر داریم امکانات برجسته کردن، اشتراک گذاشتن و ... فراهم شود و درسها به صورت جذاب ارائه شود مثلا در تاریخ، نمایش ارائه شود یا در علوم، آزمایش نشان داده شود.
وی تصریح کرد: این برنامهها اینترنت محور است که در یک هفته تا 10 روز آینده برای کمک به فرایند آموزشی به صورت محدود فراهم میشود و از مهر 99 این ظرفیت در اختیار همه دانشآموزان قرار میگیرد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: از معلمان تشکر میکنم که شرایط فوق را درک میکنند و جریان آموزشی را دنبال میکنند و بچهها را آموزش میدهند و در این شرایط تلاش میکنند که دانشآموزان در تحصیل عقب نیفتند.
وی تأکید کرد: این تهدیدها برای ما یک فرصت است که ظرفیت های خودمان را برای ارائه شیوههای مختلف آموزشی افزایش دهیم البته پایه اصلی آموزش، ارتباط چهره به چهره است اما این آموزشها کمک میکند که جریان اصلی آموزش تعطیل نشود و امتیاز دیگر این است که کمک به توسعه عدالت آموزشی میکند.
حاجیمیرزایی گفت: اگر پذیریم همه تحولات در جامعه محصول یادگیری است، هرچقدر تحول یادگیری عمیقتر باشد شاهد تحول بهتر در جامعه هستیم.
وی با بیان اینکه 4 فرزند دارم ولی هیچ کدام مدرسهای نیستند، اظهار کرد: فرزندانم به ترتیب دانشجوی دکترای فلسفه، دانشجوی دکترای هنر، لیسانس فلسفه و دانشجوی رشته ادبیات نمایشی هستند؛ البته بین خواهرزادههایم دانشآموز هستند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در حال حاضر در جایگاهی هستم که خود را مسؤول نسبت به 15 میلیون دانشآموز میدانم و خانوادهها با اعتماد آنها را در اختیار ما قرار میدهند و ما تلاش میکنیم به شایستگی از آنها حراست کنیم.
وی ادامه داد: درست است که این بیماری، روال عادی زندگی را به هم زده و کسب و کار را مختل کرده است اما عناصر زیادی برای یادگیری دارد و چیزهایی که انسانها در این شرایط یاد می گیرند، نافذتر است.