برخورد رسانهها در مبارزه با کرونا در کشورهای مختلف متفاوت است اما در این بین کشورهایی که با قوانین سختگیرانه نگران امنیت روانی مردم خود هستند،در کنار رسانه های محلی خود، دارند رسانه هایی را که مخل آرامش مردم سایر کشورها باشند.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،زهرا مهران راد؛ این روزها که همه درگیر بیماری Covid19 یا همان کرونای منحوس شدیم به حکم اجبار کمتر در فضاهای عمومی رفت و آمد میکنیم و گشت و گذارمان در فضای مجازی پر رونقتر از گذشته شده و خواه ناخواه در این سیر و سلوک بی حد و مرز به دنبال سرنوشت کرونا در جای جای میهن و حتی خارج از این مرز و بوم میگردیم و در این بین عدهای آگاهانه و از روی تعمد به manoto ،BBC و VOA اعتماد میکنند و عدهای هم از جنبه کنجکاوی سری به این رسانهها میزنند اما برای گردانندگان این رسانهها قصد و نیت من و شما تفاوت چندانی در رسیدن به هدف اصلی ندارد.
یک روز عکسهایی از نماز جمعه کربلا در سالهای حمله داعش به این شهر را نشان میدهند که امام جمعه در یک محفظه شیشهای به دلیل احتمال ترور ائمه جمعه مشغول اقامه نماز است و میگویند اینجا نمازجمعه قم است و ائمه جمعه که تا این حد نگران سلامت جان خود هستند، اهتمامی به حفظ جان مردم ندارند. بار دیگر به غسالخانه یکی از استانها میروند و تصاویر دلخراشی از اموات و رشد بالای آمار فوتیها بر اثر کرونا میدهند، در این بین هم هرازگاهی استناد میکنند به آمار از روی احساسات برخی مقامات مسئول که در حال مذاکره با نهاد بالادستی خود برای اخذ حداکثر امکانات برای استان خود هستند و سعی میکنند اوضاع را اسفبارتر از آنچه هست عنوان کنند تا امکانات بیشتری دریافت کنند؛ اما این فیلم بین مردم عادی توزیع میشود و آینه دِق هموطنی میشود به خاطر هموطن دیگر و آنچه به جان جامعه تزریق میکند بی اعتمادی، ترس و نگرانی است.
براساس پروتکلهای بین المللی امنیت روانی از حقوق حقه مردم همه کشورهاست و هیچ رسانه یا کشوری حق برهم زدن آن را ندارد و این اقدام تجاوزی آشکار به حقوق ملتها به حساب میآید.
این در حالیست که براساس اخبار واصله و با شیوع بیماری کرونا در انگلیس دولت اقدام به ایجاد واحد ویژه ضربتی برای مقابله با کرونا در بخش نخست وزیر کرده است این واحد وظیفه دارد در صورت مشاهده خبر یا شایعهای کذب در مورد این بیماری به سرعت به حذف خبر و واکنش در برابر آن بپردازد. چندی پیش نیز وزیر اخلاقیات آمریکا اعلام کرد انتشار هر خبری در مورد شیوع و گسترش بیماری کرونا باید به تایید معاون اول ترامپ برسد و متخلفین مشمول جریمه سنگین انفصال از خدمت و قطع بیمه سلامت خواهند شد. اما رسانههای فارسی زبان از مبدا همین دو کشور به شدت در حال ترویج اخبار و شایعات مخرب در خصوص شیوع و همه گیری این بیماری در ایران هستند.
برای روشن شدن موضوع به سراغ مرتضی غرقی کارشناس مسائل رسانه رفتیم. وی ضمن اشاره به این موضوع که پخش اخبار منفی توسط دویچه وله، بی بی سی، منوتو و ایران اینترنشنال در حقیقت پخش اخبار جنگ روانی علیه یک ملت است، خاطرنشان کرد: در حقیقت این رسانهها با پمپاژ اخبار ناامیدکننده به حقوق ملت ایران تجاوز میکنند و ایرانیانی که مدعی ایرانی بودن هستند و آن طرف مرزها علیه امنیت ایران و این رسانهها فعالیت میکنند باید بدانند این روزهای سخت خواهد گذشت، اما آنچه باقی میماند روی سیاهی بر چهره آنها تحت عنوان مزدوران رسانه خواهد بود.
غرقی در ادامه با مخاطب قرار دادن رسانههای داخلی گفت: امروز ما به عنوان سربازان رسانه وظیفه داریم که ضمن اطلاع رسانی دقیق و بیان هشدارهای لازم شرایطی را ایجاد کنیم که اولویت مردم اخذ اخبار و اطلاعات از رسانههای داخلی باشد و در همین بستر مردم نیز باید بدانند همان طور که در دوران جنگ، غرب حتی از ارسال ابتداییترین تجهیزات جنگی مثل سیم خاردار برای رزمندگان ما اجتناب میکرد امروز نیز به دنبال پمپاژ اخبار واقعی به ملت ایران نخواهد بود و حتی انتشار خبر درست و امیدآفرین را نیز از مردم دریغ میکند.
*رسانههای داخلی مراقب باشند در دام منفی بافی رسانه های غرب علیه ملت ایران نیفتند این کارشناس مسائل رسانه همچنین تصریح کرد: رسانههای غرب به دنبال این هستند که ایران را در بنبست قرار دهند و به کمک سردمداران خود فشار را بر مردم ما به حد نهایی برسانند این در حالی است که ما در رسانههای داخلی باید تلاش کنیم از دام بازی منفی گرایانه رسانههای غرب علیه نظام نیفتیم و مردم نیز باید آگاه باشند و بدانند که رسانههای داخلی و فرزندان آنها در این رسانهها در همین شرایط زندگی و با همین اوضاع دست و پنجه نرم میکنند، دوست و دلسوز آنها هستند نه رسانههایی مثل BBC و VOA که در آن طرف مرزها حقوقشان از تزریق ناامیدی به مردم ایران پربارتر و پررونقتر میشود.
پای اقدام انگلیس در تشکیل تیم ضربت به منظور حفظ آرامش بریتانیاییها به نشست سخنگوی وزارت امور خارجه هم کشیده شد و سید عباس موسوی سخنگوی این وزارت خانه نیز در واکنش به این اقدام انگلیس برای مقابله با شایعات و اخبار کذب مربوط به کرونا در کشورش گفت: تشکیل چنین تیم ضربتی در انگلیس برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی را به فال نیک میگیریم و حالا که دولت انگلیس دست به چنین اقدامی در خصوص مبارزه با اخبار جعلی زده بهتر است جلوی انتشار اخبار جعلی رسانههای فارسی که در انگلیس مستقر هستند را نیز بگیرد.
وی ادامه داد: رسانههای خاص و معلوم الحالی در این شرایط که همه دنیا درگیر مبارزه با بیماری کرونا هستند، شروع به انتشار اخبار جعلی و تضعیف روحیه مردم ایران کرده است که امیدواریم همان طور که انگلیس برای مبارزه با اخبار جعلی در کشور خود تلاش میکند برای اخبار جعلی که از مبدا آنها به سایر کشورها منتشر میشود نیز اقداماتی را انجام دهد.
مبارزه با کرونای ایرانی بغرنجتر از انواع دیگر آن است/ اگر شهر سقوط کرد آن را دوباره فتح می کنیم؛ مواظب باشید ایمانتان سقوط نکند
به هرحال آنچه این روزها در جهان به چشم میخورد مبارزه با ویروس منحوسی به نام کرونا است که در بیش از صد کشور جهان قدرت نمایی کرده است؛ اما ظاهرا مبارزه با کرونای ایرانی قدری بغرنجتر از انواع دیگر آن است از تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران تا تحریمهای وحشیانه دارو و تجهیزات پزشکی از احتکار ماسک و ژل ضدعفونی کننده و گان تا پزشکان و پرستارانی که تا پای جان در خط مقدم جبهه سلامت میجنگند، از رسانههایی که با تمام قدرت و توان خود و بهرهگیری از به روزترین ابزار جنگ روانی حتی روی قرار و آرامش را هم از مردم کشورم در میدان مبارزه با کرونا میربایند تا بیماری که بوی جنگ بیولوژیک میدهد.
به اینجای گزارش که میرسم ناخودآگاه یاد جملهای از شهید عزیز" محمد جهان آرا" وقتی هنوز خرمشهر را آزاد نکرده بودند، میافتم که گفت: "بچهها اگر شهر سقوط کرد آن را دوباره فتح می کنیم؛ مواظب باشید، ایمانتان سقوط نکند."