«سیانان» در گزارشی وجود ترامپ را برای سیستم ایمنی آمریکا خطرناک توصیف کرد و درباره پیش رفتن این کشور به سمت فاجعه تحت هدایت او هشدار داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، پایگاه اینترنتی شبکه آمریکایی «سیانان» در گزارشی نوشت: وقتی در سال ۲۰۱۶، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات مقدماتی آمریکا نشانهای دال بر بیمار بودن سیستم سیاسی آمریکا دانسته شد، کسی تصور نمیکرد این استعارههای پزشکی تا این حد در شرایط امروز معنادار شود. اما حالا با گذشت بیش از ۳ سال از ریاستجمهوری ترامپ و مواجه با بحرانی بیسابقه در شکل یک همهگیری مرگبار، او نشان داده که مانند یک ویروسِ بیماریزای خطرناک است.
در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ وقت خود را در دفتر کارش صرف ضعیف کردن سیستم ایمنی کشور یا موسساتی میکند که او را تحت نظر دارند و در شرایطی که به آن موسسات بیش از هر زمان دیگری نیاز است، آمریکا را به سمت فاجعه پیش میبرد.
بنابر این گزارش، در آمریکا جمهوریخواهان با رایگیری پستی انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ مخالف هستند، زیرا مشارکت رایدهندگان را تهدیدی برای خود میدانند. این تلاش برای برگزاری پستی انتخابات که سالهاست در محافل قضایی و دادگاهها در جریان است، با ادعای بیاساس بالا رفتن احتمال تقلب رد میشود. زیرا برای یک ذهن مستبد فقط چگونگی تاثیرگذاری این سیستم بر فرصتهای انتخاباتی خودش اهمیت دارد و به این که چه کسانی در این روند آسیب میبینند، فکر نمیکند.
سیانان میافزاید: اگر فکر میکنید که اعضای حزب جمهوریخواه در مقابل توهمات ظالمانه ترامپ خواهند ایستاد، کافی است به دوشنبه هفته قبل و سستی آنها در مقابل وی وقتی که از «اقتدار کامل» خود سخن گفت و مدعی شد مسئولیت بازگشایی اقتصاد آمریکا با اوست و ارتباطی به فرمانداران ندارد، نگاه کنید.
ترامپ قدرت بدون مسئولیت میخواهد. تناقضات برای او امتیاز محسوب میشوند. مثل ادعایی که مطرح میکند و میگوید که از همهگیری باخبر بوده وقتی در واقعیت هفتهها میگفت که کسی نمیتوانست شیوع کرونا را پیشبینی کند. خب، کدام یک درست است؟ آیا ترامپ خبر داشته و هیچ اقدامی نکرده و به رغم هشدارهای کارشناسان، بیتوجه بوده است؟
به نظر میرسد که او حتی از تجهیزات پزشکی ضروری و کمکهای فدرال برای اهداف سیاسی خود استفاده میکند. او با انتشار توییتهای بیمارگونهاش درباره آزادسازی ایالتها البته آنهایی که به دست دموکراتها اداره میشوند در حال تهییج برای به راه انداختن جنگی فرهنگی بسیار شبیه به جنگی مدنی است.
یک روز بعد از آن که ترامپ دستورالعمل خود برای بازگشایی اقتصاد فلج شده آمریکا را اعلام کرد، در توئیتر با کلماتی که این روزها هوادارانش برای نشان دادن اعتراض خود به محدودیتها از آنها استفاده میکنند، نوشت: «میشیگان را آزاد کنید!»، «ویرجینیا را آزاد کنید!» و «مینهسوتا را آزاد کنید!». هواداران ترامپ بدون توجه به قوانین قرنطینه و فاصلهگذاری اجتماعی در ایالتهای کنتاکی، فلوریدا و مینهسوتا دست به تظاهرات زدند و به اعلام حمایت از آغاز فعالیتهای مشاغل پرداختند.
او قبلا توانسته یک بار از استیضاح نجات پیدا کند و حالا میداند تنها زمانی با عواقب اقداماتش روبرو خواهد شد که در ماه نوامبر انتخابات را واگذار کند. اما اگر پیروز شود، این روزها برایش طلایی خواهد بود. به این ترتیب ۴ سال دیگر زمان خواهد داشت تا سوءاستفادهاش را بسط بدهد و ردپایش را پاک کند. اما تا شب انتخابات ناامید است و احتمال دارد به هر کاری دست بزند.
جو بایدن، دموکراتها و هر کس دیگری که میخواهد از انتخاب دوباره ترامپ ممانعت کند، باید به جای افتادن در دوری که وی در چرخاندن آن استاد است، بر روی حقایق تمرکز کند. او هر لحظه ممکن است افتضاح تازهای به بار بیاورد و میآورد پس مهم است که یک گزینه رهبری روشن و استوار وجود داشته باشد. رسانهها هم باید اخبار مربوط به آن گزینه را به جای چسبیدن به هر حرف ترامپ، پوشش دهند.
مخالفان ترامپ باید از خطاهایی مانند حمایت از چین و سازمان بهداشت جهانی تنها به این دلیل که او با آنها مخالف است پرهیز کنند. زیرا به جای این کار، موارد بیشماری وجود دارد که میتوان تواناییهای او را زیر سوال برد. قطعاً ترامپ به این دلیل به چین و سازمان جهانی بهداشت حمله میکند که توجه سایرین را از شکست بزرگ خود در مقابله با همهگیری کرونا منحرف کند. البته این بدان معنا نیست که او اشتباه میکند.
متاسفانه ترامپ توانایی مدیریت بحران را ندارد. مستبدان در شناسایی مشکلاتی که میتواند برایشان قدرت بیشتری بیاورد خوب عمل میکنند. اما در راهحل افتضاح هستند، زیرا تا زمانی که در قدرت هستند اصلا به آن توجهی ندارند. انتخابات سال ۲۰۱۶ نشان داد که نامزدی که راهحلهای بدی ارائه میدهد به نامزدی که مشکلات را انکار میکند برتری دارد. پس دموکراتها باید به دنبال یافتن راهحلهای بهتر باشند، راهحلهای واقعی، قبل از آن که نتیجه سال ۲۰۱۶ تکرار شود.
طبق جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه «جانز هاپکینز»، تا روز گذشته (دوشنبه)، مجموع قربانیان ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا با افزایش یک هزار و ۴۱۷ مورد فوتی جدید ظرف ۲۴ ساعت گذشته، به ۴۲ هزار و ۳۳۵ نفر افزایش یافت. گزارشها همچنین حاکی از آن است که ظرف ۲۴ ساعت گذشته، دستکم ۲۴ هزار و ۸۵۹ مورد جدید به مجموع مبتلایان به ویروس جدید «کووید-۱۹» در ایالات متحده آمریکا افزوده شد تا مجموع مبتلایان به کرونا در این کشور به ۷۸۷ هزار و ۳۷۰ نفر برسد.
طبق این گزارش، تا روز گذشته، مجموع دو میلیون ۴۸۱ هزار و ۸۶۶ نفر در سراسر جهان به کروناویروس آلوده شدهاند که ۱۷۰ هزار و ۴۵۵ نفر نیز جان خود را از دست داده و ۶۵۱ هزار و ۵۴۲ نفر نیز در مجموع بهبودی یافتهاند.
آمار و ارقام منتشر شده حاکی از آن است که آمریکا همچنان بیشترین آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در جهان را دارد و بعد از آن اسپانیا با ۲۰۰ هزار و ۲۱۰ مورد ابتلا و ۲۰ هزار و ۸۵۲ مورد فوتی و ایتالیا با ۱۸ هزار و ۲۲۸ مورد ابتلا و ۲۴ هزار و ۱۱۴ مورد فوتی، بیشترین آمار مبتلایان به ویروس ناشناخته کرونا در جهان را به خود اختصاص دادهاند.