دانشجویان مهندسی برق دانشگاه اصفهان در اعتراض به شرایط نابرابر تحصیل در آموزش غیرحضوری، نامهای به مسئولان این دانشگاه نوشتند و اعلام کردند: حق مسلم دانشجو است که از امکانات آموزشی به درستی بهرهمند شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجویان مهندسی برق دانشگاه اصفهان در اعتراض به شرایط نابرابر تحصیل در آموزش غیرحضوری، نامهای به مسئولان این دانشگاه نوشتند.
در این نامه آمده است: با توجه به اینکه چند هفته کلاسهای دانشگاه به صورت مجازی برگزار شده و با توجه به وضعیت کنونی کلاسها ما دانشجویان اعتراض خود را نسبت به کلاسهای مجازی اعلام میداریم، چون این حق مسلم دانشجو است که از امکانات آموزشی به درستی بهرهمند شود و در شرایط فعلی به هیچ عنوان یادگیری صورت نمیگیرد.
یکی از دلایل عمده نارضایتی دانشجویان مشکلات زیادی است که در تدریس بعضی اساتید وجود دارد. بعضا مشاهده شده که اساتید محترم به سرعت مطالب درسی را جلو میبرند و به اعتراضات دانشجویان توجهی نمیکنند و با قراردادن تکالیف پی در پی فشار زیادی را به دانشجویان تحمیل میکند که این سوای عدم یادگیری، باعث دلزدگی دانشجویان از دروس مربوطه شده است.
تقریبا تمام دروس رشتههای مهندسی دروس مفهومی و دشواری هستند و دانشجو در شرایط عادی هم نیاز به تلاش زیادی برای درک مطالب و کسب نمره مناسب داشت که اکنون با توجه به کیفیت پایین تدریس اساتید در کلاسهای مجازی این شرایط خیلی سختتر شده و روند یادگیری دانشجو را به کلی مختل کرده است.
از طرفی در حال حاضر کشور در شرایط بحرانی به سر میبرد و تعداد زیادی از دانشجویان شرایط روحی و روانی مساعدی برای درس خواندن (که به لطف آموزش مجازی نسبت به قبل سختتر و سنگینتر شده) ندارند. با توجه به اینکه ویروس کونا جان عده زیادی از هموطنان ما را گرفته و بعضا دانشجویان نیز عزیزان خود را از دست داده اند، این شرایط به مراتب سختتر هم شده است. متاسفانه دیده میشود که بعضی اساتید فکر میکنند که، چون در شرایط قرنطینه هستیم، دانشجویان وقت آزاد زیادی دارند و بنابراین موظفند که فشار زیادی را که از تدریس مجازی و تکالیف زیاد بر آنها وارد میشود، تحمل کنند و در غیر این صورت مقصد خود دانشجو است که از وقتش به درستی استفاده نکرده! در حالیکه اینگونه نیست که شرایط مساعد باشد و دانشجو کم کاری کند و اگر شرایط عادی بود دانشگاهها تعطیل نمیشد. پس این توقع اساتید از دانشجو درست نیست و همانطور که بعضی اساتید میگویند که به دلیل شرایط موجود نمیتوانند مطالب را با کیفیت بالاتری ارائه دهند، دانشجو هم دقیقا به همین علت نمیتواند به خوبی مطالعه کند!
از سوی دیگر حجم زیاد اینترنت مصرفی در کلاسهای مجازی نیز فشار زیادی به دانشجویان وارد کرده و باعث تحمیل هزینههای زیادی به دانشجویان شده است و همینطور کیفیت پایین سامانه کلاسهای مجازی که دائما در کلاسها با مشکلات صدا یا قطعیهای مکرر روبه رو هستیم. این مساله به خصوص در خصوص دانشجویان نوبت دوم که باید شهریه پرداخت کنند و هم هزینه اینترنت بدهند، خیلی محسوستر است.
در نهایت با توجه به مشکلات زیادی که ذکر شد ما دانشجویان خواهان توقف یا اصلاح روند کلاسهای مجازی هستیم در غیر این صورت از ما انتظار مشارکت در کلاسهای مجازی را نداشته باشید.