دبیر مجمع جهادگران استان کرمان گفت: بحران ملخها در کرمان به مزارع و دشتهای کشاورزی خسارات بزرگی را وارد کرده و در حال حاضر نبود تجهیزات کافی مانع انجام اقدامات لازم برای مهار آن است.
سید حسام الدین حسینی، دبیر مجمع جهادگران استان کرمان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص اقدامات صورت گرفته برای مهار ملخهایی که به زمینهای کشاورزی استان حمله ور شده اند، گفت: از سنوات گذشته با توجه به تغییرات آب و هوایی، معضل ملخها در کرمان رواج پیدا کرد. در دو سال گذشته با جاری شدن رودخانههای فصلی و دیگر تحولات جوی چنین ماجرایی پیش آمد.
حسینی عنوان کرد: امسال نیز حجم عظیمی از ملخهای صحرایی از دریا عبور کرده و در حال حاضر زندگی مردمان رودبار جنوب، رمشک و قلعه گنج را مختل کرده اند. این در حالی است که به دلیل سم پاشیهای مداوم، بخش اعظمی از جانداران جازموریان از بین رفته اند. با این وجود تنها راه مقابله با ملخها سم پاشی است در غیر این صورت رشد تصاعدی خواهند داشت و میتوانند زنجیره غذایی کشور را دچار تخریب کنند.
دبیر مجمع جهادگران استان کرمان افزود: میتوان گفت که در مناطق درگیر بحران ملخ احتیاج به نیروی جهادی، برطرف کردن هزینه اجاره تراکتور و ماشینهای سم پاش و یگر هزینهها به شدت به چشم میآید.
وی گفت: این ملخها از سمت عربستان وارد ایران شده و در بازههای زمانی مختلف رفتار گوناگون دارند. سرعت رشد بالایی داشته و وقتی تخم گذاری میکنند تعداد بیشتری را تولید میکنند و به شدت به خوردن دانههای روغنی علاقه دارند.
حسینی عنوان کرد: جهاد کشاورزی تا به امروز اقداماتی را انجام داده، ولی ظرفیت کمک در حجم بالاتر وجود دارد. در صورتی که برنامهای برای مهار این هجوم نداشته باشیم به زمینهای زراعی در وسعت بیشتری آسیب وارد خواهد شد.