جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به منظور رسیدگی به مشکل بیآبی روستاهای باغملک، ۱۶ خرداد از این منطقه بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به منظور بررسی میدانی مشکل بی آبی روستاهای باغملک از این منطقه بازدید داشت.
با توجه به اینکه اعضای این تشکل دانشجویی، چند روز قبل مطلع شدند که ۳۰ روستای شهرستان باغملک، با وجود ۳ رودی که از این شهرستان میگذرند، از مشکل بی آبی رنج میبرند. در نتیجه فعالان این تشکل دانشجویی بر آن شدند تا برای مشاهده و بررسی مشکلات، روز جمعه، ۱۶ خرداد عازم باغملک شوند.
دانشجویان حاضر در این تیم، ابتدا عازم روستای بختگان که جمعیتی ۱۵۰۰ نفره دارد و ۳۰۰ خانوار در آن سکونت دارند، شدند. مردم این روستا از دو سال گذشته تا به الان با مشکل بی آبی دست و پنجه نرم میکنند. مردم این روستا تنها در ساعات ۱۲ شب تا ۷ صبح آب دارند که این آبرسانی نیز به دلیل عدم وجود تصفیه خانه، کیفیت مناسبی ندارد و همچنین به دلیل سوختگی قطعهای در پمپ آب این روستا از یکسال و نیم قبل تا به الان و از مدار خارج شدن این پمپ، جریان ضعیفی دارد.
به گفته کیانی، دهیار این روستا، جهت رفع مشکل این روستا نیاز به حفر چاه است که علیرغم پیگیری از سال گذشته تا به الان، چاه مورد نظر حفر نشده است.
در مرحله بعدی این بازدید میدانی، دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی اهواز عازم روستای لالُب با جمعیت ۱۶۰۰ نفر و ۴۰۰ خانوار شدند.
مردم این روستا به دلیل افزایش تعداد خانوارها از ۱۵۰ خانوار به ۴۰۰ خانوار و عدم افزایش تعداد پمپها و لولههای آبرسانی با توجه به این افزایش جمعیت و همچنین قدیمی بودن و استهلاک پمپ آب مرکزی، از جریان آب بسیار ضعیف و همچنین کیفیت بسیار پایین آب شرب رنج میبرند.
به گفته بناری، بهورز خانه بهداشت این روستا، آب شرب روستاهای بختگان و لالُب از رودخانهای که فاضلابهای روستاهای چیدن، رباط و همچنین آشغالها و وسایل به جا مانده از گردشگریهای سفرکننده به این مناطق به آن میریزند، تامین میشود و به این دلیل مردم این روستاها از انواع بیماریهای مزمن، کلیوی و اسهال و استفراغهای گاها شدید و مرگبار در کودکان زیر ۵ سال رنج میبرند.
سومین محلی که این دانشجویان از آن بازدید کردند، ایستگاه پمپاژ آب روستاهای بختگان و لالُب بود. به گفته دانشجویان حاضر در این بازدید میدانی، هنگام مراجعه به ایستگاه پمپاژ آب روستاهای لالُب و بختگان مشاهده شد که تنها یک پمپ در آنجا کار میکرد که این پمپ هم از سال ۱۳۶۵ تا به الان تعویض نشده است و این ایستگاه پمپاژ، آب را مستقیما و بدون وجود تصفیه خانه و تنها کلُرزنی به آن، از رودخانه جنب آن که گردشگرها در آن شنا میکردند و زبالههای خود را به آن میریختند، به روستاها پمپاژ میکرد.
روستای چُلچُلک با جمعیت ۷۰۰ نفر، چهارمین محلی بود که دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی اهواز از آن بازدید کردند.
این منطقه دارای مشکلاتی به شرح ذیل است: ۱-انشعابات غیرمجاز از لوله آبرسانی اصلی به وسیله برخی از روستاییان که نیازمند برخورد جدی با متخلفین است.
۲-مشترک بودن منبع آب این روستا با روستای ابوالعباس که روستای ابوالعباس مشکلی از نظر آبرسانی ندارد، ولی روستای چلچلک و سایر روستاهایی که آب آنها از این منبع تامین میشود، از مشکل بی آبی شدید رنج میبرند و این دال بر تقسیم ناعادلانه آب و بی تدبیری مسئول آبفای روستایی در تقسیم آب بین این روستاها است.
۳-محدود بودن آب چاهی که منبع آب این روستاها است و راه حل این مشکل، حفر چاه جدید است.
۴-عدم وجود مخزن آب که برای خرید این مخزن اعتبار یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی نیاز است که متاسفانه کمیته برنامه ریزی شهرستان باغملک آن را در اولویتهای خود قرار نداده و اولویت را با طرحهای نیمه تمام قرار داده است.
۵-مشکل عدم وجود آب در این روستا فقط در تابستان است و در زمستان تنها در صورت بارش باران آب گل آلود وارد خانهها میشود.
۶-لولههای آبرسانی فرسوده که از ۴۰ سال گذشته تا الان تعویض نشده اند.