به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضاعلی سلطانخواه اظهار داشت: در خصوص انسولینهای قلمی که در حال حاضر با کمبود آن مواجه هستیم، علت اصلی آن بحث تحریمهاست و آنچه به این مساله شدت بخشیده جهانگیری ویروس کروناست که در پی آن لغو پروازها، موجب تاخیر ورود اقلام دارویی خریداریشده توسط سازمان غذا و دارو به کشور و کاهش موجودی انسولین کشور شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان عنوان کرد: با راهکاریی که سازمان غذا و دارو اندیشیده و اعتباری که اختصاص داده شده است، به تدریج انسولینهای قلمی وارد کشور خواهد شد و در کشور نیز توانمندی داخلی برای تولید به کار گرفته شده است.
وی با بیان اینکه کمبود انسولین قلمی فقط مربوط به رفسنجان نیست و در سطح کشور با آن مواجه هستیم، ادامه داد: ممکن است بعضی از بیماران دیابتی از پزشک معالج خود بخواهند که بیشتر از نیاز برای آنها تجویز شود که این موضوع موجب میشود گروهی بیشتر از نیاز و مصرف خود انسولین داشته و گروهی حتی به اندازه نیاز خود انسولین نداشته باشند که از مردم و پزشکان میخواهیم از چنین تقاضایی پرهیز کنند.
سلطانخواه تصریح کرد: در خصوص بیماران دیابتی الزامی در مصرف انسولین قلمی نیست و این نوع انسولین بهدلیل سهولت در استفاده، مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است و بیماران میتوانند با تجویز پزشک معالج خود از انسولینهای داخلی استفاده کنند تا در مواقعی مثل وضعیت فعلی که با کمبود مواجه میشویم در خصوص کنترل بیماری خود دچار مشکل نشوند.
وی اضافه کرد: داروخانهها برای خرید انسولین قلمی باید یک ماه پیش از تحویل، انسولینها را بهصورت نقدی خریداری کنند و سازمانهای بیمه با فاصله۶ تا ۸ ماهه مطالبات داروخانهها را پرداخت میکنند که این سبب میشود بعضی از داروخانهها استقبالی برای دریافت و عرضه انسولین قلمی نداشته باشند، اما در هر صورت اداره غذا دارو رفسنجان سهمیه اختصاص یافته به شهرستان را دریافت و در اختیار داروخانهها قرار میدهد.
سلطانخواه تأکید کرد: از مردم میخواهیم هنگام مراجعه به داروخانهها فاصلهگذاری و استفاده از ماسک را رعایت و از ازدحام در داروخانه پرهیز کنند.