مسئول گروه ویژه اقدام علیه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا ضمن تمجید از تحریمهای تسلیحاتی اتحادیه اروپا علیه ایران بار دیگر خواستار تمدید تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت و وضع تحریمهای تسلیحاتی جهانی علیه ایران شد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از گاردین، «برایان هوک» مسئول گروه ویژه اقدام علیه ایران در وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در یک نشست خبری با تمجید از تحریمهای تسلیحاتی اتحادیه اروپا علیه ایران، این تحریمها را ناکافی خواند و خواستار وضع تحریمهای تسلیحاتی جهانی علیه ایران شد.
برایان هوک که در ادامه دورهگردی خود بهمنظور قانع کردن مقامات دیگر کشورها برای حمایت از تمدید تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران این بار به لندن سفر کرده است، در خصوص علت تلاش آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران مدعی شد: «هیچکس معتقد نیست که ایران باید بتواند سلاحهای متعارف مانند جتهای جنگنده، تانک، سامانههای توپخانهای کالیبر بالا، کشتیهای جنگی و انواع موشکها را خرید و فروش کند.»
این دیپلمات ارشد آمریکایی درباره تحریمهای تسلیحاتی اتحادیه اروپا علیه ایران که تا سال ۲۰۲۳ برقرار خواهد بود نیز گفت: «اینکه اتحادیه اروپا چنین تحریمی را برقرار کرده بسیار خوب است، اما چیزی که ما اکنون نیاز داریم یک تحریم جهانی است. اگر یک تحریم جهانی نداشته باشیم، ایران قادر به خرید سلاح خواهد بود.»
وی در ادامه مدعی شد: «سؤالی که در مقابل جامعه بینالملل قرار دارد این نیست که تحریمهای تسلیحاتی بینالمللی علیه ایران تمدید شود یا خیر. بلکه زمان و نحوه آن مطرح است.»
اواسط خردادماه سال جاری نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد که پیش نویس قطعنامهای را که خواستار تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران است، میان اعضای شورای امنیت از جمله روسیه توزیع کرده است.
نماینده آمریکا گفت که میخواهد ابتدا با سفرای کشورها صحبت کند تا اطمینان حاصل کند که همه میدانند که شورای امنیت سازمان ملل اجازه نخواهد داد این ممنوعیتها در ماه اکتبر به پایان برسند.
برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید دستکم ۹ کشور عضو شورای امنیت با آن موافقت کنند و در عین حال قطعنامه از سوی هیچیک از اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) وتو نشود.
ماه گذشته «رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی آمریکا مدعی شد که حتی اگر قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران وتو شود، دولت متبوعش ابزارهای دیگری نیز برای تمدید این تحریمها در اختیار دارد.
یک روز بعد از مطرح شدن این اظهارات از سوی مشاور امنیت ملی آمریکا، «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد تأکید کرد که آمریکا هیچ شانسی برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران ندارد.